algemeen nieuws

Wederom Walk-off Win voor Walkmaria
Categorie: Honkbal Heren 1

Weer een Walk-off Win voor Walkmaria, 4 – 3. 

Op de ongebruikelijke woensdagavond werd de  derby Alcmaria – Herons gespeeld, Het werd een spetterende pot honkbal met ruim 100 man publiek, die waar voor hun geld kregen.

Aanvallend wat minder maar dat betekend dat de beide defensies als een huis stonden. Richard Kistemaker, namens Herons en Ruben Bakker voor Alcmaria beklommen de heuvel. Angelo Anastatia opende met een hbp maar werd van het 2e honk afgekegeld, cs, oftewel caught stealing. De benodigde 2 nullen vielen door een 3 slag en een actie 4.

Alcmaria opende gelijk 1 gretig, Ruud de Vries een hit en Wouter Knop een double, men ging er eens goed voor zitten. Helaas bleven de mannen op honk 3 en 2 achter, want verder vuurwerk werd snel gesmoord. In de 1e 3 opende good-old Ted ter Heegde de score, kwam met een hit op 1, door een prima bunt van Angelo Anastatia op 2, Remco Has offerde hem naar 3 en door een wild pitch verscheen hij op de thuisplaat, 0 – 1. Gelijk 3 pakte Alcmaria dat punt  terug door Ruud ‘bijna pappa”de Vries, opende het bal met een stand-up double, een sacf9 op 3, en door een zeldzaam foutje van het solide binnenveld van Herons bereikte hij de thuisplaat, 1 – 1.
De volgende 3 innings werd er her en der nog wel wat geslagen maar de rally bleef uit. Pas gelijk 7 kwam Alcmaria op voorsprong, Marco Hoogeland stootte zich naar 1, stal 2, sacf9 op 3 en een RBI voor Wouter Knop, 2 – 1.Dat poetste Herons in de 1e8 gelijk glad, Angelo Anastatia scoorde op een hit, stolen base, sacbunt en een RBI voor Matthijs Luit, 2 – 2.

Remco Has verving Richard Kistemaker op de heuvel toen Alcmaria gelijk 8 dreigend het 1e en 2e honk in nam, hij kwam prima uit de inning door 3 slag en een actie 6-3.
Het werd in de 1e 9 zelfs 2 – 3, Clifford Rosina peuterde 4 wijd uit de zone, stal 2, werd door een infield hit van Etienne Bekker op 3 gezet en bereikte thuis door een mislukte Major League play (en 1e foutje) van het Alkmaars binnenveld. 3 Nullen scheidde Herons van een niet verwachte winst, en die kwam er ook niet. Marco Hoogeland bereikte 1 door een discutabele hbp ( hit by pitch), stal en passant 2 en Ruud de Vries kwam hem helpen op 1 door 4 wijd. Wouter Knop stootte de heren naar 2 en 3 en wist zelf veilig op 1 aan te komen, 1,2 & 3 bezet, 0 nullen, het kon weer. Remco Has had het moeilijk, niet vreemd gezien de leeftijd, ook Sergio Koelemij behield op een full count de rust om de 4e wijd bal te accepteren om daarmee Marco Hoogeland voor zich uit te drijven voor de gelijkmaker, 3 – 3. Forstin Coenraad, die reeds van een sombrero voorzien was bewees andermaal zijn grote waarde, prikte de 2e bal die hij zag in het linksveld waardoor Ruud de Vries, al pimpend, het 4e en winnende punt voor Alcmaria optekende, feest bij de mannen.

Box score

Herons         0-0-1-0-0-0-0-1-1
Alcmaria       0-0-1-0-0-0-1-0-2 

Werpcijfers;
Alcmaria
Ruben Bakker (9)                      9-3-7-1 

Herons
Richard Kistemaker (8 1/3 +2)    7-1-9-1
Remco Has (2/3 +5)                  1-2-2-0 

Slaggemiddelden;

Wouter Knop .600, Ruud de Vries .500, Marco Hoogeland & Falco Hoffman .333, Rob v.d. Kamer, Andre Boekel & Dennis Blom .250 en Forstin Coenraad .200. Komende zondag treed heel Alcmaria aan tegen Olympia Haarlem dus ook het 1e, om 14:00 uur aan het Honkpad.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route