algemeen nieuws

Pinksterweekend geslaagd voor Dames 1
Categorie: Softbal Dames 1

Na twee weekenden rust en één weekend waarin de wedstrijden werden afgelast mocht Alcmaria zaterdag eindelijk weer het veld op. Ditmaal kwam het als zesde geklasseerde Twins uit Oosterhout op bezoek. De eerste wedstrijd ging snel van start en de eerste twee inningen waren binnen de kortste keren gespeeld. Beide teams hadden aan slag moeite met het bereiken van de honken, maar in de derde inning kwam daar verandering in. Alcmaria begon haar derde slagbeurt met Noëmie Brandjes die een honkslag in het linksveld sloeg. Hierop volgden Kimberly Jones en Anne Blaauwgeers, waardoor Brandjes tot scoren kon komen. Ook Anne Blaauwgeers mocht een punt noteren nadat ze was binnen geslagen door Jessie van Aalst. Als laatste kwam ook Anne Vlietstra, op de honken gekomen met een bunt, over de plaat, omdat de pitcher voor Twins, Andee Lindgren, met volle honken vier wijd gooide. Na deze inning kwam Alcmaria niet meer tot scoren, het moest het veld dicht houden en zorgen dat 3-0 voorsprong voldoende was. Dit werd moeilijk in de laatste inning doordat de ploeg steekjes liet vallen. Er werden drie errors gemaakt die er toe leidden dat Twins tot tweemaal toe kon scoren. Gelukkig wist Alcmaria op tijd de laatste nul te maken en kon het de eerste twee punten van het weekend achter haar naam schrijven.

Werpcijfers:
Alcmaria Victrix: Femke van Dusschoten: 8-4-4-0
Twins: Andee Lindgren 1-1-0-2 Kimberly Pertrovich: 1-1-6-3

Slaggemiddelden:
Jessie van Aalst 0.667

 

De tweede wedstrijd begon direct goed voor Alcmaria, al direct in de eerste inning werd er viermaal gescoord. Anne Blaauwgeers en Anne Vlietstra kwamen op de honken door vier wijd en een field fout van de pitcher. Vervolgens kreeg ook Kym Turnell vier wijd en zo waren de honken vol. Hierna werden Blaauwgeers, Vlietstra en Turnell binnen geslagen door een twee honkslag van Maiken Rooker. Rooker mocht zelf ook nog scoren op een twee honkslag van Maxime van Dalen. 4-0 in de eerste inning gaf hoop voor het team uit Alkmaar. Maar ook in deze wedstrijd wist de ploeg de score niet verder uit te breiden, wat fatale gevolgen had.  In de derde inning kwam Twins namelijk terug en met tactisch offensief spel wist het de score terug te brengen tot 4-3, waardoor de spanning in de wedstrijd volledig terug was. Vervolgens werd het in de zesde inning alleen maar erger voor Alcmaria, want Twins wist nogmaals te scoren en zorgde er voor dat er een tie-briek aan te pas moest komen. De tie-break bleek teveel te zijn voor de Alkmaarse ploeg,  het kreeg 2 punten tegen, mede door eigen fouten. Dure fouten bleken het te zijn, want zelf was Alcmaria offensief kansloos en moest de winst worden weggegeven.

Werpcijfers
Alcmaria: Malou van Dusschoten 2-3-4-3, Jessie van Aalst 1-1-2-1
Twins: Andee Lindgren 1-2-2-0, Kimberly Petrovich 5-1-6-0

Slaggemiddelden:
Annemiek de Rover 1.000 (1 slagbeurt)
Kimberly Jones 0.500
Maiken Rooker 0.500

 

Tweede pinksterdag mochten de dames wederom aantreden, ditmaal tegen de selectie van Jong Oranje. Ook al is Jong Oranje geen volwaardige deelnemer aan de hoofdklasse, toch tellen de punten bij winst mee in het klassement. Alcmaria kreeg zo de kans om het verlies van zaterdag goed te maken. Die kans werd gegrepen, de Alkmaarse ploeg speelde verdedigend stukken sterker en nagenoeg foutloos. Toch wist het aan slag nog niet te overtuigen, er werd maar drie maal gescoord. De eerste twee punten waren al in de tweede inning verdiend, zo scoorde Kym Turnell op een twee honkslag en twee wilde worpen en kwam Nadia Bron over de plaat door vier wijd en veldfouten. In de vierde inning wist Alcmaria er nog één puntje bij te plakken doordat Nadia Bron weer vier wijd kreeg en vervolgens werd binnen geslagen door een drie honkslag van Maxime van Dalen.  Het tweede paar punten kon zo achter de naam worden geschreven.

Werpcijfers:
Alcmaria Vixtrix: Femke van Dusschoten 6-4-3-0
Jong Oranje: Eva Voortman 1-4-3-3

Slaggemiddelden:
Maxime van Dalen 1.000 (1 slagbeurt)
Kym Turnell 0.667

 

Ook op maandag werd er een dubbel gespeeld, dus moest Alcmaria nog eens aan de bak. In deze wedstrijd scoorde Alcmaria wel gelijk in de eerste inning, Kimberly Jones mocht het eerste punt achter haar naam zetten. Ze sloeg een honkslag in het centerfield en scoorde op een verkeerde aangooi vanuit het outfield. Ook Anne Vlietstra noteerde een punt nadat een squeeze play met Kym Turnell mislukte en Vlietstra thuis kon stelen na een fout van de catcher. Ook in de tweede inning scoorde Alcmaria, deze keer was het Annemiek de Rover die de rally mocht starten met een mooie honkslag. Ze werd op het eerste honk vervangen door pinch runner Denice van Dijk die uiteindelijk de plaat bereikte door een squeeze play met Anne Blaauwgeers. Daarna scoorde Blauwgeers zelf ook, net als Kimberly Jones, die wederom een honkslag had  geslagen. Met een tussenstand van 5-0 leek Alcmaria op de goede weg. In de zesde inning wist Jong Oranje toch de gaten in het veld te vinden, ook nadat er een pitcherwissel had plaats gevonden, waarbij Jessie van Aalst de plaat van Malou van Dusschoten overnam, want na vijf honkslagen was de stand 5-3. Deze drie punten werden in de opvolgende inning direct weer terug gepakt. Noëmie Brandjes was een van de drie die de plaat passeerde. Ze scoorde op een drie honkslag van Kimberly Jones die vervolgens zelf ook scoorde op een inside the park homerun van Anne Blaauwgeers. Een fenomenale prestatie waar het team erg blij mee was, zeker nadat het nog twee punten tegen kreeg in de laatste inning. Weer wist Jong Oranje met honkslagen punten te verdienen en werd de uiteindelijke stand 8-5. Weliswaar in het voordeel voor Alcmaria, wat betekent dat het dit weekend zes punten mag noteren.

Werpcijfers:
Alcmaria Victrix: Malou van Dusschoten 5-3-4-1, Jessie van Aalst 1-0-3-2, Femke van Dusschoten 1-0-3-2
Jong Oranje: Marjolein Merkx 1-0-7-4, Mariëlle Vleugels 0-1-3-3

Slaggemiddelden:
Kimberly Jones 0.750
Anne Vlietstra 0.750
Anne Blaauwgeers 0.667

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route