algemeen nieuws

A1 kan het net niet bolwerken tegen Bloemendaal
Categorie: A1

De A1 speelde dondersdag in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse uit tegen het vooraf sterk geachte Bloemendaal. Bloemendaal had immers met 6-1 en 1-3 gewonnen van hoofdklasser LSVV. Alcmaria op volle oorlogssterkte naar het “kopje” en vergezelt door vele ouders en supporters startte goed aan de wedstrijd.

Duidelijk was te zien dat de “mannen” in hun laatste twee junioren wedstrijden er wat moois van wilden maken. Na een periode van aftasten kwam Alcmaria onder leiding van de zeer goed leidende scheidsrechter steeds meer in haar eigen spel. Hoewel dit op de savanne van Bloemendaal niet eenvoudig was. Het was dan ook Alcmaria dat op voorsprong kwam. Het was Kasper dia na een mooie voorzet de bal achter de Bloemendaal keeper mocht schieten. 0-1.

Bloemendaal schakelde hierna over op een meer fysieke speelstijl, zonder echt over de schreef te gaan. Het duurde even voor Alcmaria zich hierop in had gesteld. Ondertussen was het na slecht verdedigen 1-1 geworden. Gezegd moet worden dat de Bloemendaal spits de bal wel heel erg mooi inschoot. De rust was dan ook 1-1. Na de rust werd het niet alleen kwa temperatuur steeds warmer, maar ook op het veld ging het er steeds warmer aan toe.

Bloemendaal verloor zich af en toe in het harde spel en Alcmaria had daar niet altijd een antwoord op. Een bal in de zestien werd door de spits aangenomen. Vier Alcmarianen, stonden erbij en keken er naar en hij punterde de bal in de verre hoek, 2-1. Alcmaria bleef voetballen en kwam meerdere malen gevaarlijk voor het Bloemendaal doel, maar scoorde niet. Alcmaria wilde blijven voetballen van achter uit, maar op deze knollentuin is dat niet zo eenvoudig. De bal schoor van de voet van de Alcmaria verdediger en de speler van Bloemendaal kon vrij op Vince af.

Deze probeerde de schade nog te beperken, penalty. Deze werd door Bloemendaal onberispelijk ingeschoten, 3-1. Trainer Paul gooide toen alles op alles. Drie wissels met aanvallers om het tij te doen keren. Bijna werd het 3-2, een vrije kans voor een leeg doel, maar mede door het veld “wupte” de bal op en ging de kans verloren. Vlak voor tijd kwam er nog een counter die de 4-1 inluidde. Toch hebben de mannen goed gevoetbald, met hun hart. Deze groep is niets te verwijten, soms kom je wel eens een ploeg tegen die beter is. Het zij zo…

Zondag thuis om half drie de laatste strohalm tegen Monnickendam. Deze wedstrijd moet worden gewonnen en het liefst met grote cijfers en dan afwachten wat er volgende week bij de laatste wedstrijd tussen Monnickendam en Bloemendaal gebeurd. We hopen van harte dat ook zondag weer veel Alcmarianen deze groep komen aanmoedigen in hun laatste junioren wedstrijd.


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route