algemeen nieuws

Alcmaria helpt ongeslagen status van HCAW om zeep.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria helpt de ongeslagen status van HCAW 2 om zeep, 2 – 8.

HCAW 2 hadden al 7 wins achter hun naam en stonden ongeslagen bovenaan. Na gisteravond niet meer, zij moesten hun meerdere erkennen in Alcmaria en dat nog wel in de Bussumse vallei, ondanks het feit dat Jeroen Hubert, de starter van HCAW, een platina en gewone sombrero uitdeelde aan 2 Alcmarianen.

De wedstrijd begon rustig, Ruud de Vries verscheen op het 1e honk door een foutje, maar HCAW hield het verder dicht. Sven Honing hield de Alkmaarse vlag hoog op de heuvel, kreeg een tik en een bunt te verwerken, maar 2 x 3sl en een v7 bracht rust. Dat gold niet voor Sven zelf, want een oude schouderblessure speelde weer op en hij werd prima vervangen door Ruben Bakker. Ook in de 2e inning wisten beiden ploegen de thuisplaat niet te halen. Dat veranderde in de 1e 3 , Alcmaria startte een heuse rally, Wouter Knop met een double, Sergio Koelemij herhaalde dat met een RBI, Ludrick Pieter honkslag en RBI want Sergio tekende 0 – 2 aan. Ook Falco Hoffman had er zin aan, leverde zijn 1e van 3 honkslagen van vanavond af, maar daar bleef het bij. Gelijk 3 , 3 op en 3 af. De 1e 4 opende Rob van de Kamer met een stevige double, stal 3 maar werd in een dubbelspel van de thuisplaat gehouden. Gelijk 4 bracht HCAW hun 1e punt, Jarno Koenen scoorde na 2 tweepitters, 1 – 2. Vervolgens werden beiden teams voor een half uur op rust gezet, een avondwedstrijd in Bussum met zon, dat gaat niet samen, rond de thuisplaat ziet men geen moer meer, laat staan een bal.

Gelijk 6 kwam er een gelijke stand in de boeken, Robbert Keetelaar opende met een double en werd thuis geslagen door Ronald Bouwman, 2 – 2.   Alcmaria knokte zich in de 1e 7 weer naar een voorsprong, Wouter Knop op 1 door een honkslag, Sergio Koelemij offerde  hem naar 2 en Falco Hoffman met een RBI honkslag, 2 – 3. Ondertussen heerste Ruben Bakker op de heuvel ondanks pijn in zijn heup, hij gooide de vouwen uit zijn broek en een bijna foutloos veld pakte alles wat langs kwam. Maarten Grootveld verscheen in de 1e 8 bij HCAW op de Mount, en dat pakte verkeerd uit. Alcmaria liep verder uit naar 2 – 6 door Marco Hoogeland, Wouter Knop en Sergio Koelemij, in een slagbeurt voorzien van een stevige fout van HCAW, 2 x 4w een double en de 2e RBI tik van Falco.
In het 9e en laatste rondje van Alcmaria wisten Dennis Blom en Marco Hoogeland goedkoop de thuisplaat weer te vinden door 2 x 4w wat doorgeschoten ballen, wilde worpen en een honkslag, 2 – 8. HCAW verscheen nog even op de kussens door het enige foutje van vanavond van Alcmaria, maar 2 x v8 en een v9 en de punten in de tas. Feest op het veld. Herman Meijer klapte zich de handen stuk, als enige supporter had hij de verre reis uit Heerhugowaard aangevangen en hij kreeg dus waar voor zijn geld. 

Box score
Alcmaria                      0-0-2-0-0-0-1-3-2
HCAW 2                      0-0-0-1-0-1-0-0-0

Werpcijfers;

Alcmaria
Sven Honing (1)                      2-0-2-0
Ruben Bakker (8)                    5-2-7-1

HCAW 2
Jeroen Hubert (7)                    9-2-9-1
Maarten Grootveld (2)              1-4-3-1

Slaggemiddelden;
Falco Hoffman .750, Wouter Knop .600, Sergio Koelemij .400, Ludrick Pieter, Rob v.d. Kamer ,Dennis Blom en Marco Hoogeland .250. 

De heren hebben nu even rust, zondag 5 juni wordt TIW/Survivors om 14:00 uur thuis ontvangen. En nog even een raadseltje, “Wie ontving namens Alcmaria de platina sombrero en wie kreeg er nog meer een sombrero aan de broek gesmeerd.” .

De goede antwoorden kunt u in de bus deponeren die in de hal staat. Het 1e goede antwoord levert een consumptie op. Deelnemers en aanwezigen bij de wedstrijd HCAW 2 – AV zijn van deelname uitgesloten.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route