algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint en KAMPIOEN!
Categorie: Dames 1

Zou het vandaag gaan lukken met de MA1. Het is prachtig weer en de tegenstander DSS is erg laat. Vandaag 14 mei om 10.45 is de strijd voor het Kampioenschap in de 2de klasse. Bij winst is Alcmaria MA1 kampioen. Alle talenten waren aanwezig vandaag.

Nelly kon er alleen niet bij zijn helaas. Verder alle meisjes aanwezig voor dit duel op het kunstgras. Coach Valerie loopt zenuwachtig rond en heeft het niet meer. Zou het haar weer lukken. Een uitgebalanceerd team begon de strijd.

Iedereen was scherp en DSS werd direct naar achteren geduwd. Mandy had er echt zin in en met haar snelheid en balbeheersing gaf ze telkens de verdediging het nakijken. Kansen voor Alcmaria waren er zeker maar het duurde tot de 19de minuut toen een corner werd afgeslagen en de klaar staande Jamie-lee de bal op haar slof nam. De bal werd onhoudbaar hard in de kruising geschoten en toe was het feest.

Iedereen juichen en bij het springen kreeg Valerie een zware blessure te verwerken bij het neerkomen. Haar achillespees knapte en ze was klaar ook. Veel pijn maar niet opgeven, ze bleef met een ijspak in de dugout zitten. Alcmaria drukte door en Mandy op rechts voor en Demi op links voor lieten zien wat inzicht is. Mandy kreeg een kans en plaatste de bal over de keepster heen maar de bal kwam via de lat terug en daar stond Demi klaar en zij scoorde beheerst de 2-0.

De ontlading was heel groot en Demi was het middelpunt nu.

Het spel werd op het middenveld gewonnen door Marleen en Kyra die beiden uitstekend speelden. Kim kreeg de grootste tegenstander maar was haar vaak de baas en Dorien en Renee hielden met Katerina de boel goed dicht. In de rust bij Valerie gebleven. Zij wilde nog niet weg. Bikkel is ze ook. Na de rust hetzelfde speelbeeld. Alcmaria in de aanval en DSS achteruit gedrongen. Nu was het in de 60ste minuut een prachtige voorzet van rechts die door Kim de Wit knap werd ingeschoten. 3-0 en de koek was nog niet op.

In deze fase was het Katerina die de stoute schoenen ging aantrekken en mee ging met de aanvallen. Achterin stond het goed. De bal kwam via Marleen en Melissa in de voeten van Katerina en met een bekeken schot van 18 meter krulde ze de bal om de keepster heen en toen ontplofte Katerina.

Een uitbraak van Chileense emotie en met een snelheid van een jachtluipaard zocht ze haar moeder en zus op.

Dit was genieten voor de toeschouwers en speelsters op het veld. Een klein traatje wegpinkend kwam ze toch het veld weer in en het was met 10 minuten te gaan nog een hoogtepunt in het verschiet. Uitgerekend Melissa die nog niet het doel mocht raken dit jaar klaarde nu het klusje met een vlammend schot en toen waas de cirkel rond in dit team.

De goedleidende scheidsrechter floot af en toen kon het feest beginnen. Champagne en feest op het veld en feest duidelijk ook in de kantine.

Door een erehaag van de MB1 speelsters verlieten zij het veld om later in de kantine het feest verder te gaan vieren.

 

Het bleef nog lang onrustig in de Egmonderhout. Valerie heel veel beterschap en Joop weer ontzettend bedankt voor het vlaggen dit seizoen.

K A M P I O E N E N !!!!!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route