algemeen nieuws

Alcmaria Dames 1 thuis de baas
Categorie: Softbal Dames 1

Afgelopen zaterdag vond de eerste echte thuis wedstrijd voor de dames van Alcmaria plaats. Met prachtig weer werd het derde geklasseerde Centrals ontvangen waarvan eerder in de voorbereiding werd verloren. Dit weekend was het gelukkig andersom, Alcmaria deed sterk voorkomen en wist de winst naar zich toe te trekken.

Terwijl beide ploegen amper op de honken kwamen en de pitchers het spel in de hand hadden bleef de stand alsmaar 0-0. Aan de kant van Alcmaria werkte Femke van Dusschoten hard en gooide maar liefst tien strike outs. Dit terwijl de pitcher van Centrals het werk door het veld liet doen, want Alcmaria raakte wel, maar sloeg veel vangballen. Dit resulteerde in een tie-break, wat geen bijzonderheid is voor Alcmaria dit seizoen. De ervaring kwam goed van pas, want na het uitblijven van scoren aan de kant van Centrals, was het de beurt aan Alcmaria in de 8ste inning. Maxime van Dalen begon als loper op het tweede honk aan de kant van Alcmaria en kwam op het derde honk door een bunt van Maiken Rooker, die zelf ook save was op het eerste honk. Vervolgens kreeg Annemiek de Rover opzettelijk vier wijd waardoor de honken geladen waren. De spanning aan de kant van Centrals werd voor de pitcher te zwaar en ze gooide een wilde worp. Hierop probeerde Maxime van Dalen te scoren, maar sneuvelde helaas op de thuis plaat. De honken bleven ondanks deze actie geladen wanneer ook Malou van Dusschoten, volgende in de slaglijst, met opzettelijk vier wijd op de honken werd gezet. Toen was het eindelijk tijd voor Alcmaria om toe te slaan, met Noëmie Brandjes aan slag. Zij sloeg een sacrifice hit in het rechtsveld waarop Lisette Untied, die inmiddels pinch runner voor Maiken Rooker was geworden, kon scoren. Een belangrijke en zwaar bevochte winst voor Alcmaria 1-0.

Boxscore
Alcmaria: 0-0-0-0-0-0-0-1=1
Centrals: 0-0-0-0-0-0-0-0=0

Slaggemiddelden:
Anne Vlietstra 0.333

Werpcijfers
Alcmaria: Femke van Dusschoten 10-1-4-0
Centrals: Eva Voortman 3-3-1-0

 

De eerste wedstrijd beloofde wat voor het publiek dat klaarblijkelijk genoot van de spanning. Met nieuw gevonden zelfvertrouwen startte Alcmaria aan de tweede wedstrijd en speelde wederom foutloos. Er was sterk veldspel van Noëmie Brandjes en Kimberly Jones. Ook pitchers Laura Treurniet en Malou van Dusschoten stonden sterk te gooien, dit leidde ertoe dat in de derde inning Alcmaria op voorsprong kon komen. Noëmie Brandjes en ook Kimberly Jones kwamen op de honken komen door fouten van de korte stop van Centrals. Vervolgens wisten ze ook nog eens te scoren op eenzelfde fout van de derde honkvrouw. Diezelfde fout zorgde ervoor de Maaike Blauwgeers save was op het eerste honk. Zij werd overgebracht door een honkslag van Kym Turnell en stal vervolgens het derde honk. Door een foute aangooi die daarop volgde wist ook zij nog over de plaat te komen en bracht de stand op 3-0. Na deze inning leek Centrals het op te geven en kwam niet meer in de buurt van Alcmaria. Het zorgde ervoor dat het scorebord geen veranderingen meer zou aangeven, want de wedstrijd eindigde in 3-0. Wederom een overwinning van Alcmaria. Hierdoor prijkt Alcmaria Victrix nu op een derde plaats in het klassement, weliswaar met twee wedstrijden meer gespeeld, maar dat maakt de prestatie niet minder.

Boxscore
Alcmaria: 0-0-3-0-0-0-/=3
Centrals: 0-0-0-0-0-0-0=0

Slaggemiddelden:
Kym Turnell 0.333
Annemiek de Rover 0.333
Noëmie Brandjes 0.333

Werpcijfers
Alcmaria: Laura Treurniet: 0-2-2-0
Alcmaria: Malou van Dusschoten: 4-1-1-0
Centrals: Melissa Dowling: 5-2-3-0

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/website.alcmaria/albumid/5604444425247481905?kind=photo&imgmax=800&thumbsize=144c was not found on this server. That’s all we know.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route