algemeen nieuws

Alcmaria MD1 wint van Jong-Holland MD2 5-1
Categorie: MC1

Vandaag 16 april 2011 en onze meisjes D mogen thuis spelen tegen Jong-Holland MD2. Een tegenstander die we kennen uit eerdere ontmoetingen.

Vandaag kon coach Paul en ass. Coach Kelly beschikken over een fitte selectie en het was ook moeilijk kiezen wie in de basis zou staan en wie als wissel. Na een gedegen warming up en uitleg over de te spelen strategie was het Jong-holland die de aftrap begon. Op het A-veld  werd het een leuke start voor beide teams maar het was Alcmaria spits Esmee die na ongeveer 5 minuten de score opende . Het hele team vierde deze goal. Jong-Holland drong aan met goede tegenaanvallen en zette Cansel flink onder druk.

Na een afgeslagen aanval was het Robin die een splijtende pass gaf op Esmee die niet faalde 1 op 1. De score werd na een prachtige solo door wie anders dan Esmee uitgebreid tot 3-0. Jessie ,Gina ,Verona en Puck waren met Sophie en Jet goed aan het spelen en lieten ook zien dat de vele trainingsuren nut hebben gehad. Het spel was tot aan de rust leuk om te zien en het vele publiek genoot er zichtbaar van.

 

Na de rust Jet op doel en Cansel als veldspeelster geposteerd. Jong-Holland was strijdvaardig uit de kleedkamer gekomen  en zette Alcmaria direct onder druk. Er waren fabelachtige reddingen van Jet nodig om haar doel leeg te houden. Het was warm en het tempo ging omhoog waardoor er veel ruimte vrij kwam voor beide teams. Na 10 minuten was het Esmee die honger had naar meer goals en zij kon nummer 4 aantekenen. Jong-Holland bleef goed voetballen en kregen nog een paar mooie kansen . 

Jet bleek keer op keer een sta in de weg maar 10 minuten voor tijd moest ze toch capituleren. Jong-Holland speelde via een prachtige combinatie de bal snel rond en wisten de bal geplaatst in de hoek te schieten. 4-1. Verdiend ook na al dat harde werken. Verona die heel goed bezig was kreeg vlak voor tijd de bal op 25 meter op maat bij Esmee die de uit stormende keepster op het verkeerde been zette en de 5-1 werd ook de eindscore van deze sportieve wedstrijd.

Scheidsrechter Daniël had het goed in de hand en hoefde maar weinig te doen. Coach Paul en ass. Coach Kelly en uiteraard  onze meiden gefeliciteerd. Top gespeeld weer!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route