algemeen nieuws

Alcmaria trapt af met nagelbijter
Categorie: Softbal Dames 1

Afgelopen Zaterdag was het zo ver, Alcmaria mocht haar opwachting maken in de Hoofdklasse na vorig seizoen te zijn gepromoveerd. Eerste tegenstander op het programma was Olympia Haarlem, dat startte met de Amerikaanse pitcher Amanda Lindsey. Alcmaria bleek veel problemen met deze pitcher te hebben en kwam amper op de honken.

Ook Olympia was zuinig en had weinig in te brengen tegen Femke van Dusschoten, nieuw aan de kant van Alcmaria. Toch ging het fout in de vierde inning, nadat van Dusschoten tweemaal vier wijd gooide. Door een fout bij het verwerken van een bunt kwam Olympia op een 1-0 voorsprong en hield dit vast tot de een na laatste inning. In die inning wist Alcmaria zich terug te vechten tot een 1-1 gelijkstand door een velderskeus voor Noëmie Brandjes die daarmee het tweede honk bereikte en vervolgens over de plaat werd geslagen door Kym Turnell. Turnell, ook nieuw in de gelederen van Alcmaria, deed dit door middel van een honkslag achter het tweede honk.

Doordat in de opvolgende inning geen van de partijen tot scoren konden komen, werd de wedstrijd verlengd met een tie-break. Hierin deed Olympia wat Alcmaria naliet, wat resulteerde in het eerste verlies van Alcmaria dit seizoen. (2-1)

Werpcijfers:

Olypmia: Amanda Lindsey 9-1-1-4
Alcmaria: Femke van Dusschoten 10-6-4-4

Boxscores:

Olympia Haarlem: 0-0-0-1-0-0-0-1=2
Alcmaria Victrix: 0-0-0-0-0-1-0-0=1

Slaggemiddelden:

Kym Turnell 0.333

 

De tweede wedstrijd van de dubbel bleek nog spannender te zijn dan de eerste, toen gelijk in de eerste inning Alcmaria wéér op een 1-0 achterstand kwam. Ditmaal door drie honkslagen van de kant van Olympia. Deze stand werd wederom een tijdje vastgehouden omdat Alcmaria nog steeds moeite had om lopers op de honken te krijgen.

In de vierde inning werd de achterstand vergroot doordat startende pitcher van de tweede wedstrijd, Malou van Dusschoten, een rake driehonkslag om de oren kreeg. De stand werd 4-0 en een pitcherwissel vond plaats. Laura Treurniet nam de plaat over en wist ervoor te zorgen dat Olympia geen kans zag om nog verdere punten te scoren.

In de laatste inning was het dan de beurt aan Alcmaria om terug te komen in de wedstrijd. Door een fout aan de kant van Olympia wist Maxime van Dalen het derde honk te bereiken. Zij scoorde het eerste punt door een velderskeus voor Lisette Untied. De volgende in de slaglijst, Noëmie Brandjes, zorgde ervoor dat Untied op het derde honk terecht kwam. Met het eerste en derde honk bezet kwam Kym Turnell aan slag. Zij deed wat ze de wedstrijd ervoor ook deed, de punten over de plaat slaan. Ditmaal met een fraaie driehonkslag wat de stand op 4-3 bracht met een loper in scoringspositie. Als pinch-hitter werd Maiken Rooker ingebracht die door een squeeze play Turnell tot scoren bracht.

De 4-4 gelijke stand bleek voldoende te zijn om weer een tie-break te spelen. Hierin wist Alcmaria voor elkaar te krijgen wat de eerste wedstrijd niet lukte, het scoorde tweemaal. Nadia Bron bereikte het derde honk door een velderskeus en Maxime van Dalen het eerste honk. Vervolgens sloeg ook Lisette Untied een velderskeus waardoor Nadia Bron over de thuisplaat kon komen. Ook Maxime van Dalen kwam nog aan scoren toe doordat ze werd binnengeslagen door Kimberly Jones. Met een 4-6 voorsprong had Alcmaria nog één keer het veld te verdedigen. Toen de honken volliepen werd Femke van Dusscoten opnieuw ingebracht om de wedstrijd af te maken. Dit lukte toen Kimberly Jones de eerste uit voor haar rekening nam door een fantastische diving catch op het tweede honk. Ook derde honkvrouw Annemiek de Rover kreeg de eer een nul te maken en als laatst mocht Jones het dan nog afmaken met wederom een vangbal. Alcmaria wint uiteindelijk met 6-4, dit belooft wat voor de rest van het seizoen.

 

Werpcijfers:

Olympia: Amanda Lindsey 5-3-9-3
Alcmaria:
Malou van Dusschoten 2-3-6-2
Laura Treurniet 2-2-3-0
Femke van Dusschoten 0-0-0-0

 

Boxscores:

Olympia Haarlem: 1-0-0-3-0-0-0-0=4
Alcmaria Victrix: 0-0-0-0-0-0-4-2=6

 

Slaggemiddelden:

Noëmie Brandjes 0.750
Kimberly Jones 0.333
Maxime van Dalen 0.333
Kym Turnell 0.250

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route