algemeen nieuws

Alcmaria Heren 1 pakt in Haarlem eerste win in seizoenopener
Categorie: Honkbal Heren 1

Afgelopen zondag stond de eerste competitewedstrijd alweer op het programma tegen het altijd lastige Olympia uit Haarlem.

Op de heuvel voor Olympia een oude bekende Niels Horeman (vorig jaar nog Alcmariaan). Hij werd in de allereerste slagbeurt van het seizoen direct aangepakt. Door hits van Ruud de Vries, Sergio Koelemij, Ernst van Goethem, Andre Boekel en Ruben Bakker pakte AV meteen een 0-3 voorsprong.

Voor Alcmaria besteeg Rick Pluijmers, in zijn officiele rentree, de heuvel. En deed dat prima. Met behulp van zijn verdediging kreeg hij in bijna 4 inningen slechts 1 verdiend puntje tegen.

Doordat Olympia aanvallend niet veel kon uitrichten in die eerste inningen, kon AV werken aan een grotere voorsprong en deed dat in de 4e inning middels 1 punt (Rob van de Kamer) en in de 5e met 2 punten (Ernst van Goethem, Andre Boekel, RBI's Rob van Kamer).

Doordat Olympia zelf 3 punten (waaronder punten van ook oud-alcmarianen Daan Neve en Junior Barry) maakten in de gelijkmakende 5e beurt en zo de stand terugbracht tot  4-6 leek het nog even spannend te worden. Maar gelukkig werd het dat niet. Want verder dan die paar puntjes liet nieuwste Alcmaria aanwinst Forstin ' Titi' Coenraad het niet komen vanaf de heuvel. Met 6 strike outs in de laatste inningen was er verder weinig te halen voor de Haarlemmers en gaf dit de nodige boost voor de Alcmaria aanval. Die dus ook niet achter kon blijven.

Met nog 4 verspreide punten in de laatste 3 inningen was er verder geen vuiltje meer aan de lucht en konden de knuppels worden opgeborgen met een 4-10 overwinning in de tas.

Aanstaande zondag proberen de heren dit goede begin een vervolg te geven tegen de Petrels uit Purmerend.

Ook daar zeer waarschijnlijk een oude Alcmariaan als tegenstander op de heuvel , Rutger Zwaal. We hopen op een prettig weerzien…

 

Werpcijfers AV :

Rick Pluijmers  (3 2/3 inn) :          1 - 5 - 5 - 0
Forstin Coenraad  (5 1/3 inn) :   6 - 3 - 6 - 1

 

Slagprestaties AV :

Andre Boekel  :  0.800
Ernst van Goethem :  0.750
Ruud de Vries :  0.667
Bobbie van Duuren : 0.667
Marco Hoogeland : 0.667

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route