algemeen nieuws

C1 speelt gelijk tegen koploper
Categorie: C1

Na de uitwedstrijd van vorige week tegen Reiger Boys, waarin onze C1 met 10 man te sterk was voor de koploper, moest er nu thuis tegen de koploper worden gevoetbald. Reiger Boys aangevuld met enkele goede spelers die er vorige week niet bij waren, waren vast van plan om het foutje van vorige week goed te maken.


Onze C1, speelde in de eerste twintig minuten ook wat vlak en Reigerboys kreeg daardoor de gelegenheid om Alcmaria terug te dringen. In de counter echter bleef Alcmaria heel gevaarlijk. Via mooie combinatie van achteruit werd de tegenstander opzij gezet, maar in de afwerking ontbrak het nog.

Het was dan ook Reiger Boys dat op voorsprong kwam via een strafschop die door Joost nog mooi gekeerd werd, mar de verdediging was niet alert genoeg en de rebound kon worden ingeschoten. Vlak daarna was weer een strafschop en weer terecht. Een beetje onstuimig zullen we maar zeggen. Deze werd naast geschoten. Na de thee dacht Alcmaria aan de aanval en kreeg gelijk de deksel op de neus. Een counter en het was 0-2.


De leider / vlagger van Reiger Boys ontlokte het de opmerking; “en nu killen, denk maar aan vorige week”. Waarschijnlijk hebben de spelers van de C1 dat ook gehoord, want ook zij gooiden er een schep bovenop. Maximo werd de diepte in weg gestuurd en stiftte de bal schitterend over de uitlopende keeper heen 1-2.

10 minuten voor tijd was het Rik die met een van zijn laatste acties de bal van rechts over de keeper schoot en de bal via de paal in het doel zag verdwijnen, 2-2. Hierna had Alcmaria zelfs de kansen tegen een onderhand gedemotiveerde Reiger Boys om de oberwinning nog in Alkmaar te houden, maar dat ging net niet en een gelijkspel was ook wel zo eerlijk.

Of het nou kwam door de heren trainers die hun belofte nakwamen en “keurig” in pak langs de lijn stonden… In ieder gaval zien we wekelijks wat training met spelers doet. Steeds beter voetbal en samenspel, maar ook verdedigend staat het steeds beter. Lekker doorgaan zo mannen. Volgende week uit tegen Limmen, daar hebben we dacht ik nog wel een appeltje mee te schillen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route