algemeen nieuws

Woudia - Alcmaria, het scoren blijft een probleem
Categorie: Zondag 1

Een stevige wind uit het oosten en een zompig veld dat na 24 uur onophoudelijke regenval zo goed als onbespeelbaar was, waren de ingrediënten voor een potje voetbal. Geen aantrekkelijk affiche dus. Ook de harde regenval tijdens de wedstrijd en de niet echt gezellige omstandigheden op het veld van Woudia maakte het er niet6 leuker op.

Met “good old” Ron Stoop op de goal en de vakantiegangers op de tribune startte Alcmaria niet goed. In de klei en met regen moet je spelen met pinnen en niet met rubbertjes. Kijkend naar het schouwspel kon ik mijn gedachten maar niet afzetten van de wedstrijd van Eindhoven waar laatst de spelers meer de vrije kür uitoefenden ipv te voetballen. Heren zorg dat je materiaal in orde is!

Na een wisseling in de verdediging, Bart er in en Etienne eruit ging het een stuk beter. Helaas stonden we toen al 1-0 achter. Via een soort skate off was de tegenpartij door de verdediging geschaatst en het doel getroffen.

Hierna ging Alcmaria voetballen en kreeg ook in de eerste helft al de betere kansen. Na de thee was het Alcmaria dat de tegenpartij onder druk zette en Woudia beperkte zich tot enkele copunters, maar daar had Ron goed het oog in.

Alcmaria creëerde kansen maar kreeg de bal er helaas niet in, het verhaal van dit seizoen. Een gelijkspel was minimaal de verhouding geweest, maar het mocht weer niet zo zijn. Toch zit er de laatste weken veel meer voetbal in en is er vooral in het spel een duidelijke stijgende lijn te zien. We moeten dan ook vooral doorgaan op de ingeslagen weg, dan kan het niet uitblijven dat de punten ook volgen.

Volgende week geen programma voor het eerste. De week daarna 13 maart de thuiswedstrijd tegen KGB, dan moet die maar het kind van de rekening worden. De foto's zijn deze week iets minder maar de camera vond het weer niet zo fijn.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route