algemeen nieuws

E3 verliest van AFC en tegenwind
Categorie: E3

Het was nou niet bepaald lekker voetbalweer, afgelopen weekend. Zaterdag en zondag blies een harde wind over het land. Het maakte het voetballen erg lastig. Ook Alcmaria E3 had behoorlijk last van de stevige wind. Het is een vak apart, voor en tegen de wind in voetballen. Zaterdag speelden we tegen de E8 van AFC. Toch wel speciaal als je jongens van school bij de tegenpartij tegenkomt. Je wilt dan maar één ding: winnen!

Het lukte echter niet. Met Stijn op doel en Quinn en Mees als invallers uit de E4 begonnen we voor de wind. Veel op doel schieten en dan hopen dat de bal tussen de palen vliegt, was de afspraak. We gingen met z’n allen in de aanval. Schoten van Gijs, Luc en Ahmed  gingen net naast of de goede AFC-keeper pakte ze. AFC kon alleen maar verdedigen en het duurde dan ook lang voordat ze de bal naar voren kregen, maar toen was het ook direct mis. Met veel mannen in de voorhoede was het voor Richard, Ferdi, Mees en Quinn niet te houden achterin. Razendsnel kwamen de AFC-ers op onze verdediging af en schoten de bal er in. Bij Alcmaria zakte de moed in de schoenen, omdat wij aanvielen en AFC de doelpunten maakten. Toen ook nog het doel van AFC omwaaide werd het helemaal moeilijk om doelpunten te maken.

We gingen met een 4-0 achterstand naar de kleedkamer en moesten vrezen voor een pak op de broek. Dat gebeurde ook. Met de wind in de rug zag keeper Abe om de haverklap AFC-ers voor zich opduiken. Hij keepte als een tijger, maar kon de doelpunten niet voorkomen. Na een mooie pass van Ferdi maakte Luc nog 1-5, maar uiteindelijk werd het 1-9.

De mooiste goal kwam van de keeper van AFC die de bal bij een uittrap in één keer achter onze keeper Abe schoot. Dat was heel bijzonder, wel vervelend voor ons.

Het strafschoppen nemen na afloop was ook ingewikkeld.  De bal bleef door de harde wind niet liggen. Het was geen topvoetbalochtend dit keer. Van zo veel wind wordt niemand vrolijk. Onze supporters waren ook aardig verkleumd en wilden maar één ding; een warme kachel.

Zaterdag krijgen we direct onze kans op revanche tegen AFC. We spelen bij AFC tegen de E7. De wedstrijd begint om 09.00 uur

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route