algemeen nieuws

Onnodig verlies Alcmaria uit bij BKC
Categorie: Zondag 1

De storm had vrij spel in de kop van Noord Holland en dus ook in Anna Paulowna, waar Alcmaria moest aantreden tegen BKC. De wind stond dwars over het veld, dus een voordeel in de eerste of tweede helft was er niet. Maar de wind had wel veel invloed op het spel van beide partijen.


Alcmaria leek er beter mee om te gaan dan BKC, vooral in de eerste helft was Alcmaria de gevaarlijkste ploeg. Al na een paar minuten was het Thom Jutte die aan de aandacht van zijn bewaker ontsnapte en de bal voorbij de uitlopende keeper speelde. De bal ging echter naast. Toch kwam Alcmaria op voorsprong. Een mooie vrije trap van Jur Breemer werd door Thom Knevel prachtig binnen gekopt.

Alcmaria kreeg nog enkele kansjes, maar langzaam kwam BKC terug in de wedstrijd, mede omdat in verdedigend opzicht de gemaakte afspraken niet werden nagekomen. Tien minuten voor de rust kwam BKC dan ook gelijk.

Na de thee bleef het zelfde spelbeeld bestaan. En mede door de “ongelukkige” leiding van de scheidsrechter werd BKC een beetje in het zadel geholpen. Wederom een misverstand in de verdediging zorgde ervoor dat de spits van BKC vrije doorgang richting het doel kreeg. En het niet sterke ingrijpen van verdediging en keeper daarna deden de kans voor de BKC spits alleen maar groter maken. Hij schoof de bal eenvoudig langs onze keeper.

Hierna ontwikkelende Alcmaria nog wel druk op het doel van BKC en kwam ook nog tot enkele goede kansen, maar besluiteloosheid zorgde ervoor dat elke keer er een voet van de tegenpartij roet in het eten gooide van de aanvallende bedoelingen van Alcmaria.

Een heel ongelukkige nederlaag. Dit was absoluut nodig geweest en een gelijkspel was zeker terecht geweest. Volgende week de thuiswedstrijd en derby tegen Alkmaarsche Boys… en

TEGEN DE BOYS HEBBEN WE NOG WAT GOED TE MAKEN.

ALLEEN WINST TELT!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route