algemeen nieuws

D1 en Flamingo's in evenwicht
Categorie: D1

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Een zwaardere competitie waar de zwakkere broeders uitgehaald zijn. Thuis tegen het lastige Flamingo’s. Paul de trainer was er dit weekend niet en de coaching werd overgenomen door Kasper en op de achtergrond door Paul Kaandorp.

Mika in de aanval

De eerste helft was niet best. Alcmaria maakte het veld veel te lang waardoor de tegenstander ruimte kreeg. Na een minuut of 10 pakte Michiel de bal op en wilde uitschieten, maar werd daarin gehinderd door de spits, die hem vasthield. Hij schoot toch uit waardoor de speler van Flamingo’s de bal gelijk terugschoot en over Michiel in het doel verdween, 0-1. Alcmaria kwam snel op gelijke hoogte, maar gaf net zo makkelijk weer de 1-2 weg. Dit was ook de ruststand.


Alcmaria geeft te veel ruimte weg

Na de pauze was het duidelijk dat Alcmaria in de rust de puntjes op de i had gezet en kwam veel beter aan de start van de 2e helft. Al snel was het Nick die de 2-2 wist binnen te schieten. Alcmaria speelde compacter en vooral slimmer. Hierdoor konden de individuele kwaliteiten van de Alcmarianen meer tot uiting komen. Wederom niet ingrijpen van de Alcmaria defensie zorgde ervoor dat Michiel voor de derde keer de bal uit het doel moest halen. Gelukkig werd Nick vlak voor tijd in de 16 neergelegd en benutte Sverre dit buitenkansje.

Weer een redding van Michiel

Flamingo’s was een tegenstander met hele grote jongens, waarbij volgens de spelerspasjes enkele ook te oud waren om in dit team te spelen. Gelukkig heeft Alcmaria een team dat als ze luisteren naar de trainers hier goed mee om kan gaan. Wel moet worden gezegd dat er anders verdedigd zal moeten gaan worden anders kan Michiel nog zo goed keepen, maar zal hij steeds weer de ballen uit het doel moeten halen.

Strafschop! Maar wat moet deze man in het veld?

Mannen zaterdag uit naar Vitesse’22 op de prachtige tijd van 14.45 uur tegen de D2 te spelen. Onthoud de lessen van zaterdag goed en dan kan het weer een prima competitie worden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route