algemeen nieuws

Alcmaria verliest van de Spartanen
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag de thuiswedstrijd tegen de Spartanen uit Wognum. Zonder de geblesseerde Bart Pastoor, Bobby van Dijk en de op vakantie zijnde Moshin, maar met de weer teruggekeerde Thom Jutte. Na maanden van sneeuw en ijs kon er eindelijk weer gevoetbald worden. Nou ja, voetballen. Windkracht 8 recht over het veld, bepaalde een goot deel van het spel. Vele botsingen op het veld ontstonden doorspelers die tegen elkaar aanliepen omdat ze geen idee hadden waar de bal zou komen.


Alcmaria kwam goed uit de startblokken en creëerde al in de 2e minuut en grote kans. Thom wist de bal echter niet voor te krijgen waar 2 Alcmarianen stonden te wachten om de bal in te tikken. Alcmaria speelde met de wind mee en creëerde nog 2 grote kansen voor de rust. Roy die alleen op de keeper af ging en de zelfde keeper op zijn weg vond en Thom die net naast kopte, Ruststand 0-0.

Na de pauze tegen de wind in, maar de eerste grote kans was wederom voor Alcmaria. Een mooie scherpe voorzet kon met kunst en vliegwerk net voor de lijn worden gekeerd nadat Mike de bal met een sliding probeerde binnen te tikken. Hierna sloeg het noodlot toe. Een onterechte strafschop en een 2de goal waar hands aan vooraf ging bezegelden Alcmaria’s lot. Toen vlak daarna een handsbal in de 16 meter wel werd gezien maar de bal buiten het bewuste gebied werd gelegd was het over en sluiten.

Zonde dat het op deze manier afliep, want het was niet nodig geweest. Volgende week uit naar Schagen, dan moet het daar maar gebeuren.


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route