algemeen nieuws

Alcmaria meiden knikkeren KGB MA1 uit de Beker 0-3
Categorie: MA1

Vandaag  27 nov. 2010 de uitwedstrijd tegen KGB MA1 voor de beker. Met een team van talenten  in de auto’s gestapt om naar het oosten te rijden. De wedstrijd begon om 13.00 uur en het was koud. Onderweg sneeuw gehad en het vroor licht. De dames van KGB staan er goed voor in de hoofdklasse en hebben een goede reeks neergezet. Wij hebben na een aarzelend begin de weg naar boven gevonden.

Met 3 wissels op de bank kregen we het fluitje van de bondsscheidsrechter om 13.02 excact. Alcmaria trapte af en het was direct KGB die de boel vast zette. Met Denise en Kim achter en Demi en Rosalie op de flanken werden de aanvallen keer op keer gesmoord. In de 18 minuut was een bal in onze 16 op de slof genomen maar Teo redde fabelachtig van korte afstand en ons doel bleef schoon.

We kregen meer vat op de wedstrijd en Mayra ondersteund door Bodine en Chantal vocht voor elke meter op het middenveld en we kregen door Lotte en Lynn toch wel kansjes .Sanne op rechtsbuiten had het zwaar tegen de toch al wat oudere meiden van KGB. Alcmaria kreeg steeds meer balbezit en probeerde steeds vaker vooruit te voetballen. Op elke front was het een strijd maar gezegd moet worden dat Kim een voorbeeld was van onverschrokkenheid. Elke aanval werd afgeslagen door het team en KGB werd achteruit gedreven. Elke corner die we meekregen was een prooi voor de prima keepster van KGB die telkens ver uitkwam. In de 39ste minuut werd een bal echter door haar verkeerd beoordeeld en ze liet hem lopen en  tot haar schrik belande de bal op de paal en kon ze de bal oprapen. In de 42ste minuut was het een steekbal vanaf het midden  naar Lotte en de keepster kwam ver uit . De bal belandde via Lotte en de keepster in niemandsland waarbij Lotte profiteerde en de bal met een schitterende boog in het doel schoot en Alcmaria ontplofte. 0-1 en vlak voor rust ook nog.

Tot aan de rust bleef het onrustig  en hoefde Teo niet in te grijpen meer. Het was kort maar krachtig in de kleedkamer. Ron was nu al trots en vertelde dat de keepster ver voor haar goal steeds kwam. Dat we goed aan het spelen waren en nu lieten zien dat we waard waren. KGB trapte af en het werd duidelijk dat ze de aanval kozen nu. Bodine was af en kreeg geen lucht meer en Kelly en Stacy waren in het spel gekomen. Het werd een prachtige strijd  en we hielden ons koppie erbij. Denise was er uit gegaan en Cathy kwam in het spel.

Wat lichte overtredingen werden niet gestraft waardoor het soms iet harder werd. Duels werden echte duels en het was goed te zien dat Alcmaria zich steeds meer ging vast bijten in hun tegenstander. Na 30 minuten in de 2de helft was het een goed doorlopende Stacy die de rechtsback  van KGB de bal ontfutselde en een strakke voor zet gaf voor de goal waar Lotte in kwam lopen en de bal in de verre hoek schoot en toen was het hek van de dam. Uitbundig en met veel applaus werd de 0-2 gevierd.

Lotte en Stacy in het middelpunt. Wat gebeurt er allemaal vandaag. KGB was totaal van slag en probeerde nog met een paar charges ons uit het spel te halen en de aanvoerder kreeg ook terecht 5 minuten. Cathy in de spits en Lynn naar achteren om samen met Kim de boel dicht te houden.

Het was Chantal die in de 42ste minuut de bal kreeg aangespeeld en niet aarzelde en de woorden van Ron meegenomen had. Ze zag in een flits dat de keepster weer naar voren kwam en schoot de bal over de keepster heen in de verre hoek en toen was alles klaar.0-3 tegen KGB MA1 Hoofdklasse.

 Het is een historische wedstrijd geworden en het zal nog lang doorgalmen in de gangen van KGB. Alcmaria was here!!!!!!

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route