Beleidsvisie

Opleiden boven resultaat


Voetballen doe je voor je plezier
. Dat is één van de redenen waarom je lid bent geworden van Alcmaria Victrix. Alcmaria behoort tot één van de oudste verenigingen van Nederland en bestaat al bijna 110 jaar. Maar oud betekent niet ouderwets. Alcmaria is een vereniging die vooruit wil en daarom vooruit blijft kijken. Inmiddels lopen er bij Alcmaria Victrix gediplomeerde jeugdtrainers rond die onze jeugd vooruit willen helpen bij hun ontwikkeling op voetbalgebied. Voor de voetbaltak van Alcmaria Victrix werken we sinds kort met een technisch opleidingsplan (TOP) waarin nauwkeurig, per opleidingscategorie (F-jes, E-jes enz), beschreven staat hoe wij onze voetbaljeugd een stapje verder in hun voetbalontwikkeling willen brengen.

Naast plezier in voetbal vinden wij ook het opleiden van spelers belangrijk. Om dit proces goed in de gaten te houden zijn er, met ingang van het nieuwe seizoen, twee technisch jeugdcoördinatoren aangesteld die dit opleidingsplan, samen met jeugdbestuur, jeugdcoördinatoren, trainers en elftalbegeleiders, gaan uitvoeren.

De invoering van het technisch opleidingsplan betekent een omslag in denken: opleiden (lange termijnvisie) gaat boven resultaat (korte termijnvisie). Vinden wij kampioen worden dan niet meer belangrijk? Jawel, maar als we een keuze moeten maken tussen spelertjes beter maken (lange termijnvisie) of kampioen worden (korte termijnvisie) dan kiezen wij voor in eerste instantie voor opleiden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat wij spelertjes van de E2 doorschuiven naar de E1 als dat voor hun ontwikkeling beter is ook al kan de E2 kampioen worden. Dat is een keuze die wij vanaf nu willen maken. Uiteraard doen we dat natuurlijk wel altijd in overleg met de speler(s) zelf, want voetballen doe je natuurlijk ook voor je plezier. Wij, van Alcmaria Victrix, begrijpen dat het voeren van een lange termijnvisie op korte termijn wel eens kan botsen maar hebben er vertrouwen in dat het hanteren van onze  beleidsvisie uiteindelijk betere spelers en een betere voetbalafdeling zal opleveren.


Vorige pagina: Seizoen 2014 - 2015 | Volgende pagina: Bedrijfsvoetbal Competitie 2011