2015 - Majors

Wiebe Bootsma, Theo ?? & Mark vd Aa (coaches) met o.a. Luuk, Djurre, Mauro, Levi, Daan, Tristan, Jaimy & Kurt

Spelregels in het kort

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) heeft speciale regels opgesteld die gemakkelijk te leren zijn, ook al is er geen basiskennis van honk- of softbal. Het spelplezier staat voorop!

Er wordt gespeeld met drie honken en twee partijen van elk vijf tot maximaal negen deelnemertjes. Iedere deelnemer krijgt per inning een onbeperkt aantal pogingen om de bal met de knuppel weg te slaan. Na een goede slag rent de slagman zo hard mogelijk naar het eerste honk.

Hij kan daar blijven staan of verder rennen naar het tweede honk, als hij tenminste inmiddels niet is uitgetikt of dat een velder (met de bal!) eerder het eerste honk aanraakt heeft.

De tegenstander probeert intussen de slagman met de bal te tikken. Wordt de slagman getikt terwijl hij op een honk staat, dan is hij veilig, maar moet dan wel op dat honk blijven staan totdat de volgende slagman de bal wegslaat. De honkloper is dan vastgetikt door een velder. Wordt de slagman getikt terwijl hij tussen twee honken loopt, dan is hij uit. Na een tikactie is de slagbeurt voorbij en is de volgende deelnemer aan slag.

Honklopers proberen zonder uitgetikt te worden een ronde langs de honken te maken. Hij scoort door alle honken in de juiste volgorde aan te raken. Als iedereen van het team geweest is wordt er gewisseld en mag de tegenstander proberen punten te scoren.


Op de tekening hieronder kan je precies zien hoe het veld er uit ziet.Opstelling Major League

Ook geïnteresseerd?

Er is nog plaats in het team, dus wilt uw zoon of dochter het BeeBall een keer komen uitproberen laat het dan weten bij Mike de Zwart mike@ de-zwart.com


Couldn't get teams