algemeen nieuws

Honkbal 2 in actie
Categorie: HonkbalSoftbal

Spectaculaire ontknoping levert Hazenkamp winst op

dinsdag 14 april 2009 | 10:11 Dagblad de Gelderlander

De loper van De Hazenkamp gaat uit op het eerste honk. foto Bert Beelen

De loper van De Hazenkamp gaat uit op het eerste honk. foto Bert Beelen

NIJMEGEN - Met een spectaculair triple-play sloten de honkballers van De Hazenkamp zondag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend af. De hit van de slagman van tegenstander Alcmaria Victrix kon bij het derde honk worden opgepikt alvorens de loper veilig was.

Vervolgens maakte Hazenkamp de outs op het tweede en eerste honk.

Een heerlijke bevrijding voor het Nijmeegse team na een zeer moeizame wedstrijd. Het duel kende duidelijk twee gezichten. In de eerste helft liepen de mannen uit Alkmaar namelijk ver uit op de gastheren. Na vier innings stond het 2-5 en een slagbeurt later toonde het scorebord zelfs 2-8. Door fouten in de verdediging en hier en daar wat pech aan slag, kwam Hazenkamp langzaam op gang.

Dat veranderde in de zesde inning, toen de slagbeurten ineens goed gingen lopen en het uit de tweede klasse gepromoveerde Alcmaria meer fouten ging maken. Hazenkamp scoorde punt op punt en kwam ineens op voorsprong. De ploeg liep zelfs uit naar 14-8, waarna de gasten nog iets terugdeden in de vorm van twee punten.

Al met al geen eenvoudige wedstrijd voor de Nijmeegse ploeg, die al een paar jaar bovenin meedraait in de tweede klasse. Derde honkman Dylan Kamoen had geen verklaring voor de slappe start van zijn ploeg. "We hebben een goed voorseizoen gedraaid, waarin we bijna alle wedstrijden wonnen. We moesten zondag dan wel tegen een nieuwkomer, maar het spel dat het team liet zien viel niet tegen. Vooral de pitcher had een behoorlijk niveau.

"Misschien zat er wat spanning in de ploeg. Je wilt natuurlijk presteren in de eerste wedstrijd van het seizoen, anders loop je direct achter de feiten aan."



WSB verliest nipt maar terecht

maandag 20 april 2009 | 06:40 De Stentor

APELDOORN - WSB verloor in de tweede klasse A van Alcmaria Vitrix 2: 7-6. De Matenaren kwamen ondanks een eenzijdige wedstrijd nog dichtbij de overwinning.
Speler-coach Tim Nieuwkerk: ,,De uitslag doet anders vermoeden, maar het was niet echt spannend. We liepen eigenlijk constant achter de feiten aan en kwamen zelfs met 5-1 achter. Maar tijdens onze laatste slagbeurt raakten we de ballen ineens wel en kwamen we zowaar met 5-6 voor.'' Toch werd het nog 7-6. ,,Ze hebben verdiend gewonnen. Het is voor ons zaak om niet in paniek te raken. We treffen in onze eerste wedstrijden meteen enkele sterke tegenstanders en het is dus even aanpoten, maar ik ben ervan overtuigd dat we snel aan het niveau wennen en hopelijk wat punten gaan pakken. We hopen dit seizoen onderin de middenmoot te eindigen, maar handhaving is natuurlijk eerste prioriteit.''

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route