algemeen nieuws

Sensatie aan het Honkpad
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria verrast PSV aan het Honkpad, 7 - 3.

Alcmaria wist vandaag de punten thuis te houden al zag dat er in het begin niet naar uit. DJ Cleofa kreeg de bal voor zijn 1e start in Alcmaria pak. En opende met 4w voor Kessler Rojer, die gelijk maar 2 en 3 stal en door een foute aangooi 0 - 1 aantekende. Niels Brokken volgde met een bal tussen de ribben, maar verder dan 3 kwam hij niet, het veld hield het verder dicht. Alcmaria kon de 1e 3 innings weinig klaarmaken op Jan Swaminathan, de starter van PSV, men kreeg gelijk 3 alle honken in handen, maar de benodigde honkslag bleef uit. PSV verdubbelde de stand door Daan Cornellissen, hij scoorde op een single van Danny Arribas.
Gelijk 5 een beetje dreiging van Alcmaria maar wederom bleef de thuisplaat onbereikbaar.

Dat werd gelijk 6 anders, Jan Swaminathan werd stevig onder vuur genomen, Bobbie van Duuren opende met een stand-up double, Falco Hoffman kwam hem helpen met een infield hit  waarna Miguel Parra Santil met een tik Bobbie de 1 - 2 stand liet aantekenen.
Vervolgens sloeg Neomar Matheu een Bad Hop double langs 1, voor een voorsprong van 3 - 2. Rob v.d Kamer ( Hot met 3 uit 3 en een nieuwe knuppel DeMarini 33-30) kreeg opzettelijk 4w voor volle honken van de nieuwe werper van PSV, Paul Cornelissen. Jan Untied prikte een infield hit het veld in en de 4w voor Ruud de Vries die volgde leverde een 4 - 2 stand op.
Mark Giroldi nam voor Alcmaria de volgende 4 innings voor zijn rekening, af en toe lieten de PSVers zich nog wel op de honken zien maar men hield de boel aardig dicht.
Gelijk 7 wisten Andrew Harcourt, Miguel Parra Santil en Neomar Matheu de stand op 7 - 2 te brengen, weer door een RBI van Rob v.d. Kamer op de 3e pitcher van PSV Jurriaan Korff en een beste fout vanuit het buitenveld. In de 1e 9 scoorde Kessler Rojer 7 - 3, maar een best dubbelspel van Ludrick Pieter naar Jan Untied maakte een einde aan een spannende pot honkbal waarbij PSV aan het kortste eind trok. Dankbaar nam met het applaus van het talrijke publiek in ontvangst.

  

Box score

 

PSV                  1-0-0-1-0-0-0-0-1

Alcmaria            0-0-0-0-0-4-3-0-X

Werpcijfers;

Alcmaria

DJ Cleofa (5)                                       1-2-2-1
Mark Giroldi (3)                                   2-4-1-3

PSV
Jan Swaminathan (5 1/3 +3)                2-2-7-1

Paul Cornelissen (1 +3)                       1-3-4-0

Jurriaan Korff (1 2/3 +1)                     3-2-1-0

Slaggemiddelden;

Rob v.d. Kamer 1.000, Neomar Matheu .667, Jan Untied & Miguel Parra Santil .500, Falco Hoffman .333, Bobbie van Duuren & Ludrick Pieter .250.

Opvallend vandaag de staart van de slagploeg, de laatste 4 wisten vandaag liefst 9 van de 12 hits te produceren. Komende weekeinde Blue Birds, zaterdag thuis en zondag in Delft.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route