algemeen nieuws

Het verhaal van Heren 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria laat de punten in de Lichtstad achter, 5 - 3 voor PSV

Alcmaria wist tegen PSV lang in het spoor te blijven maar moest uiteindelijk de punten in Eindhoven laten. PSV, dat net als vorig jaar, zich weer aardig verstekt had met o.a. 2 hoofdklasse pitchers van Sparta/Feijenoord te weten Elton Koeiman en Rudy Seebus en met een nieuwe korte stop, heeft dit jaar weer ambities om een stapje hoger te doen. Kenneth Smit Training staat garant voor deze aankopen.
Alcmaria liep in de opening slagbeurt al tegen Rudy Seebus op, 3 op en 3 af. Rene van Veen kende een koude start, met 2 x gw, 1 x 4w en een sac-fly werd het fraaie WK scorebord bij PSV met 1 punt gevuld, 1 - 0.
Dat werd gelijk 2, 2 - 0. door een double en een single. In de 1e 3 wist Alcmaria de druk op PSV op te voeren, 3 kussens bezet 0 nullen. Daar wist alleen Ruud de Vries van te profiteren, hij scoorde door een simpele 4w door Miguel Parra Santil. Met een dubelspel wist PSV verder schade te beperken. Gelijk 4 liep PSV uit naar 3 - 1, een foutje, gestolen honk en een tik waren de oorzaak.
In de 1e 5 nam Joep Meulendijks de taak van Rudy Seebus over en hield Alcmaria 2 innings ver van de plaat. Ook PSV kon weinig meer uitrichten op de Alkmaarse reliever Erik Jan Lind. In de 1e 7 kwam Alcmaria langszij, Sergio Koelemij en Ruud de Vries profiteerden van een stevige fout van de 3e honkman, 3 - 3. Gelijk 7 pakte PSV middels een rally van 3 honkslagen een 5 - 3 voorsprong die door Elton Koeiman met de hulp van zijn veld over de eindstreep wist te brengen. Alcmaria liet te veel mensen op de kussens achter, 3 x volle honken en slechts 1 x scoren is even te weinig. Maar men bleef redelijk overeind. Morgen de herhaling aan het Honkpad.
.     

Box score

Alcmaria                                  0-0-1-0-0-0-2-0-0

PSV                                        1-1-0-1-0-0-2-0-X

Werpcijfers;

Alcmaria

Rene van Veen ( 1/3 +2)                      2-2-5-4

Erik Jan Lind (2 2/3)                            2-0-3-0
 
PSV

Rudy Seebus (4)                                4-3-5-0
Joep Meulendijks ( 2 1/3)                  4-3-0-0

Elton Koeiman (2 2/3)                        1-0-0-1

 

Slaggemiddelden;

Sergio Koelemij & Ruud de Vries .500 en Erik van Soest .333.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route