Alcmaria MC1 moet diep gaan tegen Berdos MC1 3-0

Locatie . Alcmaria Victrix  A-veld

Tijd: 11.15 uur

Tegenstander: Berdos MC1.

Vandaag moesten we helaas spelen zonder Rosalie,Chantal en Amber.

Onze verzorger Henri nam een aantal meiden onder zijn hoede om klaar te maken voor de wedstrijd tegen het sterke Berdos.De wedstrijd uit tegen Berdos was een hele zware die we met 3-2 wonnen daar en waarbij het een harde confrontatie was in sommige gevallen.

Het mooie weer van de afgelopen dagen was nu omgeslagen in een miezerig weertje met een hard windje komend vanuit het zuiden.Rosalie en Amber waren er toch maar weer en dat is te prijzen,evenals de vele ouders die er elke week weer zijn om deze talenten aan te moedigen.

We hebben met zijn allen de vader van Demi in het zonnetje gezet omdat hij zijn trainers papieren had gehaald om op een hoger niveau (1ste klasse)trainen te kunnen gaan geven.Klasse Han en gefeliciteerd.Al bij de warming-up was al duidelijk dat deze wedstrijd een zware zou zijn.Berdos was er echt klaar voor en de mouwen gingen omhoog.

De aftrap werd genomen en  Alcmaria en Berdos zaten er beiden dicht op .Kleine kansen over en weer zorgde voor spektakel.Met Robin, Chantal en Kyra voorin en Jamie-Lee, Mayra en Marissa op het midden en Demi,Nina,Marleen V. en Cathy achterin en natuurlijk Teo op de goal begonnen we heel sterk.Na 20 minuten was het Mayra die na een paar kansen te hebben gehad een schot van 16 meter over de uitstekende keeper van Berdos schoot en de 1-0 was een feit.Berdos drong aan en kreeg drie goede mogelijkheden om te scoren maar het lukte ze net niet tot ons genoegen.Duels werden scherper over en weer en de goed leidende scheidsrechter  Dirk zette alle zeilen bij om overal bij te zijn..

In de rust werd duidelijk dat dit geen simpele overwinning zou worden  en met een kleine omzetting was het na 5 minuten al Melissa die vanuit haar rechtsbuiten positie de bal hard en strak onder de keepster door schoot en de bevrijdende 2-0 kon laten aantekenen. Voor Melissa extra mooi omdat zij na haar blessure ook haar doelpuntje kon laten gelden.De vermoeidheid sloeg toe en overtredingen werden wat harder.Was heel onrustig in het veld met nog 10 minuten nog te gaan was het Mayra die stevig een duel in ging met haar directe tegenstander en die met een harde gil op de grond terecht kwam en direct daarna opstond en naar de kant rende. Het spel werd neergelegd door Berdos en we haalden Mayra aan de kant om haar te beschermen tegen alles wat Berdos was.Na een kleine oponthoud werd gelukkig door Berdos besloten om verder te spelen en waren er nog kansen voor beide teams.Het was een wedstrijd vol strijd maar het was de hardwerkende(zieke) Robin die na een paar kansen de bal achter de keepster schoot en de 3-0 was een feit.Het was tijd ook en Dirk floot af en de 15 wedstrijd op rij werd winnend afgesloten en we komen steeds dichter bij ons doel.