algemeen nieuws

de 3e reeks oefenwedstrijden
Categorie: HonkbalSoftbal


Ook het 3e weekeinde oefenen leverde nog geen overwinning voor Heren 1 op. Vrijdagavond kon er nog niet gespeeld worden op het nieuwe DSS veld. Er lag nog niet genoeg gravel ( tekort besteld door gemeente Haarlem) en ook de kunstof korrels van het kunstgras waren nog niet gearriveerd. Dus werd er alleen op zaterdag in Alkmaar gespeeld, dat leverde een 3 - 8 overwinning op voor DSS. zij profiteerden van teveel fouten in het Alcmaria binnenveld. Hoogtepunten aan Alkmaarse kant de triple van Sergio Koelemij en de caught stealing op 2.

Dames 1 stond na 5 innings met 7 - 0 tegen de hoofdklasser Euro Stars voor, en dan gaat in de competitie de mercy rule in werking, nu besloot men door te spelen en er volgde een ramp inning waarin Euro Stars liefst 13 x scoorde. AV kwam nog terug tot 9 - 13. De 2e wedstrijd duurde maar 4 innings en was Euro Stars duidelijk te sterk 1 - 7.

Zondag deelde Dames 2 met Birds, de 1e wedstrijd was al na 3 innings over, een speelster van Birds verdraaide tijdens haar slagbeurt haar knie, een ambulance moest er aan te pas komen om haar naar het ziekenhuis te brengen. De 2e wedstrijd verloren, hoe is mij niet bekend.

Heren 2 oefende tegen Flying Petrels, zij werden simpel aan de kant gezet. Na 4 innings debuteerde bij Alcmaria een Dominicaanse werper, de broer van Moreno. Had nog wat moeite om de zone te vinden. Moreno zelf moest ook nog naar het ziekenhuis, kreeg een spike in zijn hand. Status nog niet bekend.

De softbal jeugd oefenden bijna allemaal tegen Birds. Behalve aspiranten 2, die zouden tegen DSS maar die durfden het niet aan en belde vrijdagavond af. Jammer voor de meiden.

Het kersverse nieuwe team van de pupillen stond zijn mannetje (vrouwtje) tegen meisjes die al wat langer speelden, maar hebben weer een hoop geleerd. Wedden dat het steeds beter zal gaan !!

Het AV/Herons Aspiranten 1 team won in Zoetermeer met 1-12 en de junioren daarna hadden slagtraining met maakte daar dankbaar gebruik van. Het werd een heleboel tegen nix. Nou ja de pitcher hebben lekker kunnen gooien, een balletje fielden op gravel gaat ook weer goed, het zonnetje scheen en iedereen weet dat ze kan slaan.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route