algemeen nieuws

Cadetten beleven mooi weekend in Moergestel.
Categorie: Softbal Jeugd nieuws

Zij behaalden een tweede prijs

De NH softbal Cadetten reisden af naar Moergestel voor een twee daags toernooi bij Roef. Eerst werden de bedjes opgemaakt in ons mooie appartment in klooster de Beukenhof. Na wat gesleep met matrassen had iedereen toch een plaatsje gevonden en konden we ons opmaken voor de eerste wedstrijden.

Er werd toch besloten om binnen te spelen en dat was maar goed ook wat het begon ook behoorlijk te regenen. De start was wat huiverig en de eerste wedstrijd werd verloren met 5-1 van Twins. Niets om je voor te schamen dat is een prima team. Zij sloegen gewoon beter. Daarna waren de eerste zenuwen weg en werd er met 2-1 van Amsterdam gewonnen en hadden we een "makkie"aan HCAW 13-5. Op naar de halve finale tegen Rijnmond Stars. Maar eerst nog de nacht doorkomen. Na een prima verzorgde barbecue en een dansje in de kantine met de andere teams gingen we rond tienen naar ons onderkomen voor de nacht. Daar bleef het nog lang onrustig en waren de coaches zoek.......???

Uiteindelijk kwamen die ook weer tevoorschijn en na twaalven (lekker ruim begrip) hebben we de "vreemdelingen" uit "ons' appartement weggestuurd kon er gedroomd worden van mooie softbalmomenten de volgende dag.

En mooie momenten kwamen er! De wedstrijd tegen Rijnmond Stars was er een om je vingers bij op te vreten. Zij hebben veel kracht en power, wij snelheid en vooral teamspirit! 1-0 voor, 1-1 gelijk, 2-1 voor, 2-2 en uiteindelijk 3-2 voor ons. Zij nog 3 honken bezet, maar een koelbloedige Tessa werd door haar team goed gesteund en na de laatste 3 slag was er dan ook een enorme ontlading. Het zijn leuke meiden van Rijnmond Stars maar winnen wil je altijd, das logisch! Dit had eigenlijk de finale moeten zijn.

Maar goed die was weer tegen Twins. De Nederlans kamipoenen van vorig jaar. Het is dat er strak op tijd werd gespeeld anders hadden we die ook wel kunnen winnen. De vermoeidheid begon toch wel mee te spelen. Positief was dat we veel beter kontakt hadden aan slag dan in de eerste wedstrijd tegen hun. We hadden wat beslissingen die niet in het voordeel van ons waren, er werden wat denk fouten gemaakt maar er waren ook weer goede acties. Het stoom kwam af en toe uit de oren van sommige speelsters! Alleen maar goed, van veel spelen onder druk wordt je alleen maar beter. Toen de zoemer klonk was het 7-4 voor Twins. Helaas, maar tweede worden met zoveel goede teams is al een prima prestaties.

Hulde aan het team qua spel, gedrag en teamspirit. Het gaat een mooi seizoen worden.

De coaches.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route