Alcmaria voor de zevende keer ongeslagen.
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria speelde zondag thuis tegen FC Purmerend. De uitwedstrijd ging in het najaar verloren met 2-1, tegen alle verhoudingen in. Zondag wonnen onze mannen echter met 2-0. Alcmaria was gedurende de gehele wedstrijd sterker dan de tegenstander, men vergat alleen eerder afstand te nemen waardoor het tot de laatste minuut van de blessuretijd spannend bleef. Alcmaria kwam goed uit de startblokken. Zonder de geschorste Bart van Hult en Leon Schouten werd de tegenstander teruggedrongen. Na tien minuten was het raak. Na een prachtige pass van Vincent van Vliet was het Roy Halbesma die de keeper omspeelde en de 1-0 intikte. Hierna had Alcmaria legio kansen om de score uit te breiden, maar scoren blijft moeilijk. Na de thee was het Jermain Rock die zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor Alcmaria met tien man kwam te staan, maar opnieuw bleek Alcmaria een echt team te zijn dat bereid is voor elkaar te knokken. Ook nu bleven de kansen komen. Een kwartier voor tijd werd ook een speler van Purmerend met twee gele kaarten naar de kant gestuurd. Alcmaria ging verreweg het beste om met de ontstane ruimte. Toch was het in de negentigste minuut bijna 1-1, maar een geweldige save van Leon voorkwam de onterechte gelijkmaker. Bijna gelijk hierna brak Alcmaria uit en stelde Roy Stan Hermes in staat de 2-0 binnen te glijden. Weer een perfecte teamprestatie. Zondag ijs en weder dienende de uitwedstrijd tegen Saenden. Mannen we staan bovenaan in de tweede periode. Maak er wat van. Top.