Alcmaria vestigt zich in subtop
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria heeft afgelopen zondag haar positie in de subtop verstevigd door een 4-2 overwinning op United DAVO. Het was een wedstrijd met hindernissen. De eerste keer in oktober werd de wedstrijd na 34 minuten gestaakt, bij een stand van 2-1, omdat er €œAlpen€ op het kunstgras waar te nemen waren in november was er de herkansing, maar gedurende de warming up kon er op de €œAlpen€ worden geskied, wat ook de bedoeling niet was. Vorige week was er een algehele afgelasting. Afgelopen zondag onder een winterzonnetje kon de wedstrijd dan eindelijk doorgang vinden. Eerst elf minuten, rust en dan de tweede helft. Alcmaria scoorde al na 5 minuten. Bert pakte de bal af van de treuzelende keeper, maar de scheidsrechter die er net zo van schrok als de keeper zelf, gaf aanvallen van de keeper. Alcmaria speelde verder erg nerveus. Ook in de tweede helft bleef het een rommelige wedstrijd. Na een hoekschop van Bert schoot Vincent de bal onhoudbaar binnen. (zie foto€™s) Geheel conform de wedstrijd was het binnen 2 minuten raak aan de andere kant. Niet opletten van Alcmaria gaf United de kans de aansluitingstreffer te maken, 3-2. Dit bevorderde de rust bij Alcmaria niet. Gelukkig bleef Alcmaria, zoals ook de rest van het seizoen, hard werken en gaf niet op. De scheidsrechter vond het nodig om twaalf minuten langer te voetballen dan de gebruikelijke 45 minuten. Blijkbaar vond hij de wedstrijd toch te kort. Ver in de blessuretijd was het Bert die goed doorging op rechts en gaf de bal perfect voor, waarna Thom de bevrijdende 4-2 maakte. De wedstrijd vergeten we snel, maar de drie punten waren heel lekker. Zondag de uitwedstrijd tegen Saenden, dan hopen we ook weer de Frankrijk gangers langs de lijn te mogen begroeten.