Alcmaria wint ook van Velsen 2-1
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria gaat op de vierde plek de winterstop in. Na een overwinning op Velsen (2-1) die veel te laag uitviel, hebben onze mannen eindelijk de top in het vizier. Alcmaria Velsen was eigenlijk een ongelijke strijd die door het toedoen van Alcmaria zelf spannend bleef. In de eerste helft kreeg Alcmaria zeker vier 100% kansen, maar door pech of een verkeerde afwerking gingen de ballen er niet in. Een vrije trap voor Alcmaria moest uiteindelijk de verlossende 1-0 inluidden. Voor de tweede keer in drie wedstrijden ging Leon achter de balk staan en pegelde de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek. Een wereldgoal! Tot overmaat van ramp liet Bart zich provoceren door de irritante Velsen aanvallers. Hij werd geknepen en reageerde met een schop. Dit zag de scheidsrechter en een terechte rode kaart was het vervolg. Alcmaria moest dus bijna 60 minuten met tien man voetballen. Maar ook met tien man was Alcmaria, zeker voetballend, de betere ploeg. In de tweede helft was wel het meeste balbezit voor Velsen, maar de kansen voor Alcmaria. Ook deze gingen er niet in, waardoor Velsen nog de illusie kreeg dat er iets te halen viel. Gelukkig was het vlak voor tijd Bert die aan alle twijfel een einde maakte door op fraaie wijze de 2-0 binnen te schieten. Dat Velsen in de laatste minuut nog met een verdwaalt schot de 2-1 binnenschoot was alleen voor de statistieken. Mannen even rust nemen. 1 januari even de €œoudjes€ opvreten en dan op naar de tweede competitiehelft. Die begint met het uitspelen van de wedstrijd tegen United Davo op 18 januari. Alcmaria start dan met een 2-1 voorsprong.