algemeen nieuws

Meisjes C1 seizoen 2007/2008
Categorie: Jeugd nieuws

ALCMARIA MC1 - DTS MC1 3 - 0

Vandaag 17 maart 2007 zou het kunnen gebeuren. Onze 100ste goal in de competitie en dat is uniek voor onze meiden .Na 14 wedstrijden 98 voor en 9 tegen was DTS aan de beurt om ons ervan te weerhouden om te scoren Onze concurrenten DSS blijft ook maar winnen en dus geen misstap vandaag. Opstelling vandaag was op de aanval gericht om te zorgen dat deze goal zo snel mogelijk gescoord kon gaan worden. Kim in de spits en Lilli op links en Anouk op rechtsbuiten. Kimberly erachter en Salematou en Leonie op de half posities. Renee,Yaël en Katerina met Nelly zorgde voor de verdediging en Jolein op de goal. We waren meer met de 100ste goal bezig dan met de wedstrijd zelf en DTS had het in de gaten want we speelden niet best. Het was na 10 minuten Lilli (foto Lilli) die de 99ste goal erin schoot op een prachtige wijze en de spanning nam toe .

Lilli

WIE ZOU HET LUKKEN ????

Er werd flink geschoten op het doel van DTS maar de keepster liet zich niet verrassen en schot na schot werd tegengehouden en ik kreeg de kriebels . Er was geen doorkomen aan en DTS verdedigde heel goed. Was ook geen wonder dat de stand tot aan de rust niet veranderde ondanks aanmoedigingen van vele ouders. Een fotograaf had zich verdekt opgesteld en zou de goal proberen te vereeuwigen .Eerst aan de thee en een praatje was nodig om tot rust te komen. Na de rust was het weer aanval na aanval wat de defensie van DTS kreeg te verduren en zij hielden goed stand. Na 10 minuten in de tweede helft was het dan zo ver. Na een combinatie van jagen achter de bal aan en de druk opvoeren was het KIMBERLY JONES (foto Kimberly)

Kimberly, de 100e!

die na een paar mensen voor bij gespeeld te hebben de bal in de touwen schoot.2 - 0 en nog belangrijker €¦.DE 100STE GOAL VOOR DEZE KANJERS€¦€¦.Toen brak het even bij dit team. Met een originele stapel vlogen de meisjes op elkaar en zorgden voor vele tranen bij ouders en ook bij hun zelf. De goedleidende scheidsrechter Dhr. Idema voelde het aan en wachtte netjes toen het was afgelopen. 15 dolle meiden op een stapel€¦. niet te filmen zeg€¦.wat een mooi gezicht .Toen was het weer genoeg en speelden we verder en hadden nog 10 minuten te gaan . Het was nog steeds aanval na aanval en nu was het Fadwa (Foto Fadwa)

Fadwa

die voor vuurwerk zorgde door op een haar bekende manier te scoren. Eerst heel hard rennen en dan een hakje om vervolgens weer door te rennen en met een geweldige punter de 3 - 0 te scoren .Wereld klasse€¦. Met nog een paar minuten te gaan was Tineke er nog dichtbij en zeker Anouk ook nog. Brian was er als de kippen bij om vanaf de zijkant te helpen en als vlagger had hij weer een 10 vandaag.

Na afloop was het Kimberly die een bokaal kreeg van mij voor de 100ste goal .Een mijlpaal in onze historie bij Alcmaria Victrix€¦dat u het even weet allemaal.

Volgende week de topper uit tegen DSS. DE WEDSTRIJD VAN HET JAAR!!!!!!!!!!!!

 

ALCMARIA MC1 - GRASSHOPPERS MC1 6 - 0

Vandaag waren Grasshoppers onze tegenstanders en we wisten niets van hun , alleen hun uitslagen vertelde ons dat zij er nog maar 13 goals tegen hadden en 48 voor. Een lastige ploeg volgens mij en na een teambespreking gingen de dames zich wedstrijd klaar maken. Met Dirk Hartland als onze interim scheids waren we heel blij vandaag. Afberichten van Ellis en Stepheny en van Lilli vandaag. Met de wind begonnen we sterk in de aanval. Na 5 minuten was het duidelijk voor mij.. onze dames speelden slapjes en de inzet was matig en dus zouden we het moeilijk krijgen. Het duurde 15 minuten toen wij na een aantal kleine kansjes Kim in stelling brachten om inderdaad de 1 - 0 te scoren (foto Kim).

Kim

Een zucht van verlichting want 10 minuten erna was het een scrimmage voor het doel van Grasshoppers waarbij Leonie de bal op een perfecte manier hard en hoog in de touwen joeg en de stand op 2 - 0 bracht. Nelly als laatste man zorgde ervoor dat de spitsen niets uit konden voeren in ons doelgebied maar een verkeerde keus en moest Nelly redding brengen . Dit ten koste van een overtreding wat een penalty op leverde voor Grasshoppers. Denise die al een paar mooie reddingen verrichte koos voor de goede hoek en terwijl zij in de lucht hing vloog de bal net naast de paal en werd het een gewone achterbal. Kimberly werd voor rotte vis uitgemaakt en haar spel ging er onder lijden en in de resterende minuten gebeurde niet echt veel meer.

Toen het rust signaal klonk werd duidelijk dat Kimberly een aantal niet te herhalen uit scheldingen naar het hoofd had gekregen en was daardoor van slag .Na overleg met de coach van Grasshoppers zou het niet meer gaan gebeuren. Excuses werden gegeven en toen dat heerlijk bakje thee. Even het rustmoment. Heerlijk toch. Na de rust was het wind tegen en na een inspirerend praatje in de kleedkamer gingen we er tegen aan.Anouk (foto Anouk) was scherp vandaag en wist keer na keer de achterlijn te halen en die voorzet te geven waar na 10 minuten

Anouk Kimberly

Kim kon scoren met weer haar linker been. 0 - 3 . Ze sprintte naar Trudy en zei dat het voor haar verjaardag was deze goal .Het was nog steeds éénrichtingsverkeer naar het doel van Grasshoppers en er was geen houden aan voor ze. Aanval na aanval werd losgelaten en links en rechts kregen we meer en meer ruimte zodat na weer een mooie combinatie Fadwa er door heen was en met een keiharde punter de bal via de binnenkant paal achter de keeper langs naar de 2de paal rolde waar Denise klaar stond en de bal erin knalde.4 - 0 . Jolein kreeg 10 minuten voor tijd een vreselijk hard schot richting kruising te verwerken en ze stompte de bal half maar goed genoeg uit het doel€¦.klasse Jolein . Anouk en Salematou die de rechterkant goed benutte gingen een combinatie aan zodat Anouk alleen richting doel kon sprinten en samen met 2 verdedigers werd de bal richting doel geschoten en verdween achter de keepster in het doel. 5 - 0 .Met nog 3 minuten te gaan was het de goedspelende Kimberly (foto Kimberly) die de bal meenam op excursie in het hart van de verdediging , 5 man omspeelde en uiteindelijk ook de keeper verschalkte en er de eindstand mee neerzette.

Het werd dus 6 - 0 en er waren tevreden gezichten van spelers en ouders vooral.

We staan nu op 98 goals voor en 9 tegen.

WIE SCOORT DE 100 STE GOAL VOLGENDE WEEK THUIS TEGEN DTS?

SCHAGEN MC1 - ALCMARIA MC1 0 - 10

Zaterdag 3 maart en het was weer zo€™n mooie dag. De hele nacht geregend en ook nog spelen om 09.30 uur in de morgen. Afberichten waren er van Denise en Stepheny en Ellis. Om half 9 vertrokken we naar Schagen en kregen te maken met een kunstgrasveld waar de meisjes nog niet op gespeeld hebben dit seizoen. Het zag er goed uit.Jolein op goal in de eerste helft met de wind mee en Nelly als laatste man. Renee links achter en Katerina op rechts achter. Yaël (foto Yaël) begon als wissel vandaag maar zou zich zeker laten gelden.

Leonie en Lilli op linkshalf en linksbuiten en Salematou en Anouk op rechtshalf en rechtsbuiten .Op het middenveld was het Fadwa en Kimberly die onze spits Kim moesten bedienen. Het spel was nog geen 2 minuten oud toen Kim de bal er al in schoot.0 - 1 . Schagen wist niet wat er aan de hand was maar nam de aftrap en wilde weer gaan voetballen en dat was niet te doen tegen onze aanvallende ploeg. Na 10 minuten was het Kimberly die na een mooie Aktie de bal over de keepster hard in het doel schoot. 0 - 2 . Dezelfde Kimberly was op dreef en met combinatie voetbal met Kim en ook met Lilli schoot zij wederom de bal weer snoeihard in de touwen en toen waren er 18 minuten gespeeld. 0 - 3. Met de wind de wind in de rug en een prachtig veld rolde de bal regelmatig te snel het veld uit. Anouk weer flink aan het sleuren op rechts en Salematou zorgden samen voor mooie voorzetten die net gemist werden door onze spelers. Na een afgeslagen bal was het €¦.ja niet te geloven€¦ Kimberly die met een €¦sorry €¦mooie volley de bal over de keepster schoot en voor de ruststand zorgde. 0 - 4 . Schagen was het even zoek allemaal maar met de wind in de rug zouden ze misschien meer kansen krijgen. Na een snelle bak thee gauw de kou in op het mooie veld. Vele ouders waren gekomen om hun kind aan te moedigen en daar waren ze ook blij mee. Het was 3 graden en een koude wind maar de tribune bracht nog beschutting .De tweede helft begon met de wind tegen voor onze kanjers . Toch was het Alcmaria die de druk er op hield en dat resulteerde in de 0 - 5 die door Kim fraai werd ingeschoten nadat de keeper de bal niet vast kon houden . Schagen was het allemaal even kwijt en daardoor was het nogmaals Kimberly die haar vierde goal kon scoren na een fraaie solo en een blooper van de keepster van Schagen.0 - 6 . Alcmaria had haast en de bal werd zelf meegenomen naar het midden. Het was een één richting verkeer naar het doel van Schagen en Anouk speelde de bal hard van de rechterkant in en kon Kim in stelling brengen en zij scoorde met links de 0 - 7 .Nelly die het achter goed dichthield kon ook mee naar voren en Katerina en zeker Yaël deden dat heel erg goed .Yaël had een verdedigende taak vandaag en zij deed dat perfect. De bal werd constant in het 16 meter gebied van Schagen gebracht en jawel het was weer Kim die knap reageerde en zij scoorde weer met links de 0 - 8 .Met nog 5 minuten te gaan kreeg Fadwa de bal op haar eigen helft in bezit en rende alles en iedereen voorbij en met een schitterend schot scoorde zij de 0 - 9 en nog was het niet over .Na weer een aanval werd het corner die door Salematou kort werd gespeeld naar Kim , die op haar beurt de bal terug speelde naar Salematou en met een snoeihard diagonaal schot ( let op bondscoach!) voor de einduitslag zorgde. 0 - 10.

Ondanks het weer werd er goed gespeeld en weer een compliment voor het hele team€¦.ook namens de coach van Schagen en vele toeschouwers die deze wedstrijd met een glimlach verlieten. Het totaal voetbal komt in zicht. Het overspelen en kaatsen zit er beter in en ook de corners en voorzetten gaan beter en beter.

RKEDO MC1 - Alcmaria Victrix MC1 0 - 5

Het is weer zo€™n dag vandaag,regen valt uit de lucht maar gelukkig staat er weinig wind en is het niet koud. Vandaag naar Avenhorn toe en de wedstrijd begon om 13.30 uur.De vader van Jolein, Bernard en Trudy en ik waren chauffeur vandaag en het paste allemaal in de auto. De coach van RKEDO vroeg nog of dat meisje op rechtsbuiten nog meedeed want zij had een goede indruk achtergelaten de vorige keer. Dit meisje is onze Anouk en ik vertelde hem dat ze nog beter is dan de vorige keer. Hij keek niet vrolijk€¦€¦€¦€¦

RKEDO was een goed verdedigende ploeg en daar hebben wij problemen mee. We begonnen met een sterk aanvallende ploeg en kansjes kwamen er voor Anouk en Kim en Kimberly. Het duurde tot in de 18 minuut toen Kimberly los kwam van haar tegenstander en met een hard schot de keepster van RKEDO kon verschalken. 0 - 1 . Anouk kreeg keer na keer ruimte en als rechtsbuiten was ze niet te stoppen vandaag. Op snelheid en souplesse niet te stoppen. Na 20 minuten werden al onze aanvallers gewisseld.(foto dugout)

Na vele aanvallen gehad te hebben werd het rust en het werd tijd voor een bakkie Limonade. In de tweede helft zette wij weer druk op RKEDO en het speelbeeld bleef hetzelfde. Wij in de aanval, zij in de verdediging. Kimberly, die sterk speelde, gaf vanaf rechts in de 5 minuut na de rust, strak voor en Denise vloog door de lucht om de bal met een halve volley in de touwen te jagen. 0 - 2. Fadwa was ongenaakbaar en RKEDO werd gek van haar snelheid (foto Fadwa)

Na een kwartier in de tweede helft, wisselde ik de moe gestreden spelers om en zette de aanvallers er weer in. Kim linksbuiten, Lilli in de spits, Anouk weer op rechts, Salematou en Yael op hun eigen stek. RKEDO zag de bui al hangen en vertraagde het spel. Hun keepster was er zo zenuwachtig van, dat zij terwijl zij de bal uitschoot, haar medespeelster raakte op haar hoofd. Iedereen stil en de bal rolde voor Tineke haar voeten. Kimberly schreeuwde: €œSchieten!!€ en de verbaasde Tineke schoot de bal met een mooie boog over de keepster heen. 0 - 3. (foto Tineke)

De scheids keurde het doelpunt goed tot ieders verbazing. Met nog 8 minuten te gaan speelde Kim de bal naar Tineke. Deze maakte een perfecte een-twee waardoor Kim de bal weer ontving. Nadat zij om 2 man was gegaan, schoot ze de bal in met links. 0 - 4. Aanval na aanval op het doel van RKEDO leverde nog 1 doelpunt op. Katerina, die de hele wedstrijd al goed speelde, schoot de bal naar Kimberly die 4 man passeerde en de bal doorspeelde naar Anouk. Anouk sneed naar binnen in het 16 meter gebied en verschalkte de keepster door de bal in de korte hoek, binnenkant paal te scoren. 0 - 5! Het was een leuke wedstrijd en vandaag vielen weer een paar spelers op.

Volgende week uit tegen Schagen om 09.30.uur€¦€¦heel vroeg op dus.

Alcmaria Victrix MC1 - KWIEK '78 MC1 8 - 0

Een mooie dag weer om te spelen in de Egmonder hout. Er waren afberichten van Lilli , Ellis en Stephany maar talenten genoeg om er een mooie pot van te maken. De aftrap onder leiding van dhr. D. Idema vond plaats om half 12 en we waren er klaar voor. Kwiek is een ploeg waar we niet veel van weten en ze staan op de 9e plaats in de competitie.

We kregen al vroeg in de wedstrijd kansen op rechts met Anouk en Salematou maar de keepster stond in de weg . Na 15 minuten was het Kimberly die met een mooie actie zichzelf vrij speelde en verwoestend uithaalde en de ban was gebroken 1 - 0 . Aanval na aanval werd geblokt door onze verdediging onder leiding van Nelly. In de 25 minuut kwam Anouk op rechts weer heel mooi langs haar verdedigster en gaf de bal op maat voor de instormende Leonie en zij schoot de bal prachtig in het net 2 - 0. Kimberly was op dreef en kwam constant los van haar tegenstander en ook nu omspeelde zij 4 man om vervolgens het schot die zij afvuurde tegen binnenkant paal te zien belanden en zo weer uit het doel te zien kletsen. Er was hard gewerkt maar er waren toch nog te veel slordigheidjes in ons spel. Het was rust en de stand was 2 - 0.

Na een uitleg van Paul Kaandorp in de rust en limonade waren we klaar om ze verder op te vreten. Het duurde nog geen 5 minuten of Kimberly kwam met een vlammend schot die zij via een steekbal van Kim ontving en de keepster had weer het nakijken. 3 - 0. (foto Kimberly)

Kim die nog weinig kon uitrichten in ons spel liet zich meer zakken en kreeg meer kansen en via een combinatie kon Kim ook het net laten bollen. 4 - 0 . Nadat de aftrap werd genomen namen wij de bal over en voor dat Kwiek er erg in had lag de bal dit keer door Yaël in het doel 5 - 0. We wisten door druk te houden op de helft van de tegenstander dat er geen houden meer aan was voor hun verdediging en kregen Anouk , Fadwa en zelfs ook Denise opgelegde kansen maar konden het net niet afmaken .Er werd iets meer samen gespeeld en Kimberly omspeelde 2 spelers en in combinatie met kim kreeg zij haar slof onder de bal en scoorde fraai de 6 - 0.

Mocht er nog twijfel zijn aan haar talent dan ben je of blind of je bent jaloers. Kimberly scoort en combineert en speelt met veel plezier en zeker ook met overzicht en is een verrijking voor het voetbal. Na een corner van Salematou op rechts was het de instormende Nelly die voor haar eerste doelpunt kon aantekenen dit seizoen 7 - 0 (foto Nelly)

en om het nog leuker te maken was het uiteindelijk. Yaël die vlak voor tijd met een geweldige actie voor de uitslag van 8 - 0 kon zorgen . Renee en Tineke waren samen met Yaël en Nelly een keiharde verdediging en Katerina , kimberly , Salematou en Leonie waren niet te stoppen op het middenveld en voorin speelden Fadwa , Kim, Anouk en Denise de verdediging van Kwiek zoek. Jolein (foto Jolein)

was vandaag als keepster weer niet te passeren en had weer de nul. Een mooie prestatie van onze meiden en Brian weer bedankt voor het vlaggen van deze kanjers.

BOL MC1 - Alcmaria Victrix MC1 0 - 14

Bijna alles afgelast in de omgeving maar BOL ging gelukkig wel door voor onze meiden. Het was ontzettend koud en elk normaal mens zou in huis blijven om warmte te krijgen en te behouden maar onze 16 !!!! kanjers trotseerden de ijzige wind .Tegenstander BOL ,een middenmoter in de poule, was er ook klaar voor en waren net als ons voorbereid op de kou€¦€¦€¦.niet dus .Om 11.00 uur de aftrap en BOL werd gelijk onder druk gezet door onze voorhoedespelers. Lilli op links voor , Kim in de spit en Anouk op rechtsbuiten zetten druk naar voren en de meisjes van BOL konden de bal niet weg krijgen . Kim zorgde voor de 0-1 na een mooie aktie van Kimberly met een steek pass en schoot de bal droog in de hoek . Dit was al na 5 minuten en onder leiding van een zeer goed spelende Kimberly was het Lilli die voor de 0-2 zorgde. (foto Lilli)

Het werd duidelijk dat BOL niet opgewassen was tegen onze aanval en vele kansen lieten wij onbenut in de eerste 15 !!! minuten . Anouk was er een paar keer dicht bij en ook Salematou kreeg de bal er niet in. Een voorzet van Anouk van rechts kwam precies mooi aan bij Kim en zij zorgde voor de 0-3. Met de wind tegen was het mooi om te zien dat wij druk konden zetten naar voren door ook de bal laag te houden en met snelle combinaties door te stoten naar het doel van BOL. Yaël onze schutter van afstand knalde de bal maar eens van 20 meter richting doel . De keepster van BOL verkeek zich op de bal en deze rolde het doel in, 0-4 na 20 minuten en voorspelde niet veel goeds voor BOL. Na een aktie tussen een speelster van BOL en Kim bleef Kim liggen en schreeuwde het uit.

Haar knie deed niets meer zei ze en geblesseerd viel zij uit met heel veel pijn. Salematou die al een paar keer dicht bij een treffer was stuurde haar tegenstander het bos in en schoot de bal heerlijk hard het doel in en zorgde voor de rust nog voor de 0-5. Afgesproken was dat na 15 minuten in de 2de helft ik ineens 5 spelers zou wisselen zodat zij konden douchen en de andere meiden konden dan de wedstrijd uit spelen.

Katerina in de spits want zij had nog niet gescoord dit seizoen en Anouk op rechts kwam keer na keer door op rechts en daar kon Lilli van profiteren en scoorde heel mooi de 0-6. Nu kon de show beginnen want BOL begon het op te geven en kon ook niets doen tegen ons voetbal geweld. Weer kwam Anouk door op rechts en jawel Katerina scoorde haar 1ste goal en het hele team was ontroerd en ik zag zelfs tranen van geluk. Lilli had na een solo iets mooi in gedachten en voerde het gewoon uit en toen was het 0-8. Corner na corner kregen we mee en deze werden perfect genomen door onze ster Kimberly€¦..er werd te weinig mee gedaan maar Stephany haalde uit onverwachte hoek uit en met een perfect schot in de bovenhoek scoorde ook zij haar 1ste goal en het feest was bijna compleet .0-9 en nog 15 minuten te gaan. (Foto Stephany)

Denise mocht voorin spelen samen met Renee!!! en dat hebben we geweten zeg. Ellis kwam er in voor Nelly en Leonie voor een goed spelende Tineke. Met nog 15 minuten te gaan was het echt Renee die kansen creëerde maar net niet af kon maken helaas. Na weer een mooie voorzet van Anouk zorgde Lilli weer voor een mooie goal 0-10.BOL liep na de aftrap al weer terug omdat onze meiden de bal in 2 tellen weer veroverde en Kimberly was net als Yaël zeer sterk op het midden veld en gaf de bal weer eens op maat. Wat er toen gebeurde was niet te beschrijven met een pen€¦ BOL kon de bal niet weg krijgen en onze Renee knalde de bal bijna met speler en al het doel in€¦..RENEEEEEEEEEEEE werd bedolven onder haar spelers en haar vader ging uit zijn dak. (foto Renee)

Ook ik hield het niet droog en de vreugde werd zelfs onze grensrechter Brian te veel. Dit was een dag dat alles kon lukken en toen Denise ook nog scoorde vanuit een onmogelijke hoek dacht ik dat ik droomde.0-12 (foto Denise) en nog 5 minuten te gaan en onze meiden hadden haast. HAAST ????????.

Na een mooie corner genomen door Lilli scoorde Kimberly met het hoofd de 0-13. Alles lukte en nadat ik Ellis ook nog voorin liet spelen zorgde ook zij voor een geweldig optreden door op een listige wijze te scoren en de uitslag naar 0-14 te brengen.(foto Ellis)

Wat heerlijk als je zoveel talenten op het veld ziet spelen en ook nog ziet scoren. Trudy en ik raken er niet over uitgesproken en het bewijst maar weer dat we op de goede weg zijn met deze meiden in deze competitie en dat een top positie erin moet zitten aan het einde van dit seizoen. Met heel veel ouders langs de kant was het genieten weer vandaag . Onder luid applaus verlieten deze kanjers het veld en konden de warmte opzoeken.

Met dank aan de ouders dat zij konden rijden in deze kou.

Alcmaria Victrix MC1 - Hollandia T. MC1 6 - 0

Niets is onmogelijk moeten onze tegenstanders hebben gedacht toen zij naar Alcmaria toe reden. Dat het waar is meldt de uitslag in ons voordeel. De uitwedstrijd bij hun werd een nipte overwinning voor ons 3 - 4 en was een zeer zwakke wedstrijd van ons destijds .Leonie en Renee waren gewaarschuwd voor hun rechter flink die zeer snel en goed was in de combinatie. Verder hadden wij een zo compleet mogelijk team op de benen en alle talenten waren aanwezig voor deze clash .Een topscheidsrechter was ons toevertrouwd en die kregen wij ook in dhr. D. Idema en een grensrechter die gretig en snel zich over de zijlijn bewoog en zeer strak in het vlaggen was. Brian Lenaerts, een toppertje dus. Denise onze top keepster was geblesseerd en dat was een groot gemis achterin.

Kim begon als laatste man en Jolein op doel. Kimberly in de spits in het begin en het was perfect weer voor een potje voetbal op ons A - veld. Met Lilly op links en Anouk op rechts voor was het een lust om te zien hoe het spel zich verplaatste van voor naar achteren. Hollandia T was niet gekomen om brood te bakken bij ons en speelde goed mee in ons tempo. Het tempo lag hoog en daarmee werden ook kansen gecreëerd over en weer. Veel dames raakten snel vermoeid en wij met 3 wissels hadden meer voordeel dan Hollandia T. Hun beste speelster wilde !!!!!! gewisseld worden omdat zij het niet mee kon belopen. Kapot gespeeld en dat al 20 minuten€¦.. een voordeel voor ons dacht ik zo.

Kimberly die sterk speelde ging in de 22ste minuut solo en belandde 2 meter voor de keeper en iedereen die dacht dat zij zou schieten hadden het mis .De bal werd gespeeld naar de instormende Anouk die er de 1 - 0 van maakte .De druk werd opgevoerd en het was weer Kimberly die nu met een hard schot ,dat via de lat en de grond uit het doel spatte, probeerde te scoren . Hollandia probeerde er alles aan om ons tegen te houden maar Leonie en Renee waren zich goed bewust van hun taak en ze kwamen er gewoon niet langs .Uit het niets kwam de bal in de voeten van Tineke die met een verwoestend schot over de keeper heen de 2 - 0 scoorde. W A T E E N G O A L !!!!!! (foto Tineke)

Met de 2 - 0 gingen we de rust in en ik merkte dat Hollandia er doorheen zat. Fadwa en Yaël merkte ook dat het tempo hoog lag en kregen even de rust in de 2de helft. Salematou was in de 1ste helft niet helemaal bij en veel lukte niet maar zou dat goedmaken in de 2de helft .Nelly was zeker niet te stoppen en maakte hun spitsen echt het leven zuur door er weer voor te staan en de bal te onderscheppen als die in de buurt kwam. Na 3 minuten in de 2de helft was het pleit al beslecht. Kimberly bekroonde haar goede spel door via een solo alleen voor de keeper zelf te schieten en te scoren. 0 - 3 .Het tempo lag hoog en bleef hoog .Katerina was een plaag voor haar tegenstander en was niet te stoppen (foto Katerina)€¦..ik moest haar wel wisselen anders zou ze blijven lopen en op zijn tijd rust was ook goed.

Tineke en Salematou kregen de vrijheid om de spitsen aan te spelen en Anouk profiteerde daar van. Op rechts brak zij door en 1 op 1 op de keeper af te stormen schoot zij de bal beheerst in de korte hoek. 4 - 0.(foto Anouk)

Kim die zoekende was en weinig aanvoer kreeg kon er eindelijk doorheen breken en haar goal meepakken in dit duel€¦..laag en strak in de hoek. 0 - 5 en kreeg de smaak te pakken. Ellis als spits kreeg de bal aangespeeld en speelde gelijk door op Kim die door de verdediging heen rende en zorgde voor de eind uitslag.6 - 0 . Een mooie overwinning en een nuttige dacht ik zo .Zelfs met verschillende mensen op andere posities is het genieten bij onze meiden van de C1€¦€¦.. we zetten echt koers naar een hoge positie in de competitie. Te gek €¦€¦Was mooi om te zien dat er zoveel ouders waren om te kijken€¦bedankt en heel leuk voor onze meiden.

Wherevogels MC1 - Alcmaria Victrix MC1 1 - 13

Eindelijk was het weer zo ver .Onze dames mochten eindelijk het veld weer betreden en dit keer bracht de reis ons naar Purmerend toe. Afzeggingen waren er van Denise en Anouk dus nog dames genoeg om te spelen. Met 3 auto€™s heen vertrokken wij richting Purmerend . We hadden een gastspeler vandaag, Els is haar naam en zou op doel gaan . Aangekomen en wel hadden onze meiden er echt zin in en de mouwen werden flink opgestroopt . De wedstrijd begon om 12.30 uur en het was goed weer om te spelen .Aanvoerder Kim koos voor de wind tegen in de eerste helft en de wedstrijd stond onder leiding van Edwin Roy van Zuiderwijn. Het begin was rustig en er werd heen en weer gespeeld tussen de beide teams zonder dat er gevaar was voor beide doelen . Alcmaria was meer in de aanval en na 10 minuten kwamen kleine kansjes . Salematou speelde zich zelf regelmatig vrij en gaf telkens wereld voorzetten. Na 18 minuten was het dan zo ver.Salematou gaf weer een voorzet op maat en Leonie als een duveltje uit een doosje knalde de bal als een halve volley met links het doel in . Keeper machteloos en Leonie haar EERSTE goal dit seizoen en belangrijker de 0 - 1 .(foto leonie).

De ban was gebroken en Alcmaria maakte er een feestje van. Kim omspeelde 2 x de keeper op een sublieme wijze en zorgde voor de 0-2 en de 0-3. Ronaldinho leer hiervan! Yaël was flink op dreef en vocht voor elke bal op het middenveld. Nelly speelde achter in een prima wedstrijd en kon het zich veroorloven om een bal van 25 meter even terug te spelen op Els. De bal kwam met een vaart aan en u voelt hem al , via een polletje over de voet van Els in de goal. Hilariteit alom maar het zou de pret niet drukken. Het werd rust en ik voelde aan alles dat we hier punten zouden halen. Na de rust ging Jolein op de goal en speelde Els als rechts buiten.(foto Jolein)

Lilli op linksbuiten en Kim in de spits .Achter de spit speelde Kimberly en Salematou op rechts half en Leonie op linkshalf. Renee en Katerina en Tineke hielden samen met Nelly de poort naar onze goal op slot . Fadwa en Yaël begonnen weer als wissel om vervolgens in te vallen en mee te reizen met deze trein .Lilli en Els scoorden beiden 4x maar liefst (foto Lilli) en nog was de koek niet op.

Kimberly werd gewisseld 3 minuten voor tijd en was nog niet tevreden .Zij had niet gescoord . Ik gaf haar 3 minuten om te scoren en jawel€¦.Kimberly zorgde persoonlijk voor de 1-13.Dit was de meest sportieve wedstrijd tot nu toe en de complimenten gingen vooral naar Wherevogels omdat zij zonder te morren een zeer sportieve wedstrijd bleven voetballen. Hun coach was erg te spreken over onze dames en ik bespeurde toch wel jaloezie in zijn verhaal . Vele talenten zei hij nog€¦..ik was trots. Ik wil de meiden een groot compliment geven door gewoon te blijven voetballen en niet voor eigen succes te gaan.

Zaterdag thuis tegen Hollandia T€¦.altijd lastig.

Alcmaria Vicxtrix MC 1 - RKEDO MC1 3 - 0

Even was er nog sprake of er gevoetbald zou worden na het slechte weer van deze week. Gelukkig ging het wel door en wisten we wat we moesten doen vandaag€¦.WINNEN. Buitenveldert is naar een andere competitie gegaan en staan wij nu eerste in de poule gevolgd door DSS. Nelly was weer terug na een blessure en daar waren we blij mee. We begonnen rustig aan de wedstrijd maar met een zeer sterk verdedigende RKEDO was het er moeilijk doorheen komen. De keepster was heel goed en we konden ze niet breken. Aanval na aanval liep stuk op hun stugge verdediging en hun laatste man was zeer sterk. Tot aan de rust bleef het 0 - 0. Na de rust en de wind in de rug zochten we direct weer de aanval en was het een kwestie van tijd naar mijn mening voor wij konden gaan scoren. Het duurde tot in de 15 minuut in de tweede helft dat wij voor de 1 - 0 zorgden. Salematou die heel sterk voetbalde was het middelpunt van de belangstelling (foto).

Na een afgeslagen bal uit een corner scoorde ze heel mooi de 1 - 0 . De ban was gebroken en even dacht RKEDO dat ze nog wat konden uitrichten maar na een schitterende actie zorgde Kim voor de 2 - 0. Alcmaria zorgde voor veel vermaak op het veld en zeker Kimberly maakte er een feest van met haar sierlijke passeerbewegingen (foto).

Braziliaanse bewegingen die er voor zorgde dat het net weer gevonden werd. Kimberly zorgde persoonlijk voor de 3 - 0 en daarmee was de wedstrijd beslist en kwamen er drie onverwachte spelers voorin te spelen. Leonie op rechts voor, Nelly in de spits en Fadwa op rechts buiten. Kim, Anouk die een goede wedstrijd speelde en Lilli onze ster op de linksbuiten op de bank zeg €¦.daar zat een vermogen aan talent.

Deze wedstrijd was ten einde en ik was wederom trots op deze kanjers. Nelly weer fit en zeker al onze andere meiden in het bijzonder een knappe overwinning behaald.

Tot de volgende keer, Thuis tegen GEEL-WIT€™20€¦€¦€¦.

Alcmaria Victrix MC1 - KFC MC1 7 - 0

De meisjes van de C1 hebben een zeer sterke tegenstander op een voetballende manier les gegeven. KFC stonden 2de in de competitie en bij winst zou Alcmaria Victrix deze plek bezetten.

De opstelling was iets gewijzigd vandaag, Kim begon als laatste man in plaats van de spitspositie. Vandaag ook een debutant in de gelederen, Lilli mocht haar opwachting maken in de spits en dat hebben we geweten. Na een minuut of Tien wisselde we de formatie om zodat Kim in de spits zou verschijnen en haar talenten weer zou laten zien. Kimberly was terug van een blessure en zou ook haar talenten laten gelden. Kim zorgde er persoonlijk voor dat de 1-0, 2-0 en de 3-0 werd gescoord. Zie foto:

Lilli zorgde voor de rust voor 4-0. Een debuut en scoren€¦€¦.yes. Na de rust was het een heen en weer voetbal en werd er slecht samen gespeeld bij Alcmaria. Het is dat onze keepster Denise weer vele reddingen verrichte zodat we achter de nul konden houden. Lilli slalomde door de defensie heen en maakte de 5-0 en toen was het nog niet op voor onze meiden. Kimberly werd beloond door het harde werken met een doelpunt en wat een beauty, keeper kansloos en het stond 6-0. De 7-0 werd weer door Lilli gescoord en had de coach van de tegenstander de complimenten al gegeven aan Trudy. Jullie spelen echt voetbal zei hij. Anouk was weer super op rechts buiten maar kon het net niet vinden, Jolein op links was een sta in de weg voor de tegenstander, Fadwa sneller dan Speedy Gonzales maakte de defensie van KFC gek. Tineke en Katerina hielden de flanken samen met Leonie en Salematou goed bezet en Renee, Ellis en Yaël waren goed op dreef vandaag.

We staan nu 2de in de competitie en dat is een super prestatie. Zeer trots ben ik op jullie meiden, zeeeeeer trots

BERDOS MC1 - Alcmaria Victrix MC1 0 - 7

Na een week van vakantie en rotweer stonden we voor de taak om uit te spelen tegen Berdos.Dat Berdos onderaan stond was geen reden om er niet klaar voor te zijn.De scheids was een heel verhaal apart deze morgen.De speelbal was te klein en leek meer op een plofbal.

Hij vond van niet en zo begon de wedstrijd voor ons.Kimberly had rust en mocht toekijken van de kant.Denise was al zwart van het inspelen en het veld was drassig en zwaar.Het lukte ons om na 10 minuten om de 0-1 te scoren en zeker na de 0-2 ging de trein lopen.Berdos deed er nog alles aan om ons te stoppen en zeker de scheidsrechter deed zijn best om oms te stoppen maar het mocht niet zo zijn.Met de rust in zicht scoorden wij de 0-3 en de 0-4 om de dames van Berdos ervan te overtuigen dat verzet nutteloos was.

Helaas moest ik toezien dat de wedstrijd ook verbaal gespeeld werd en zeker een aantal meisjes van Berdos hadden problemen met onze kanjers.De wedstrijd werd afgesloten met een 0-7 score en ondanks de hoge score was het jammer dat andere elementen deze wedstrijden hebben beïnvloed.Toch weer een knappe overwinning meiden en we gaan volgende week voor de 2 de plaats.

Met dank aan onze super scheidsrechter Dirk Idema die de zware last van scheidsrechter op zich nam.

Alamaria Victrix MC1 walst over ASV'55 heen: 2 - 9

Onze meiden van de C1 hebben weer een ruime overwinning geboekt in deze competitie.

De MC1 van ASV"55 uit Venhuizen werdengetrakteerd op een 2-9 verlies.Al vanaf de eerste minuut werd het al duidelijk dat onze meiden er zin in hadden om dit klusje te klaren.

Anouk brak de score open nadat zij er weer van rechts doorheen brak.Ze zorgde er ook voor dat we vlak erna de 0-2 konden gaan vieren.Kimberly als voorstopper spelend lukte het om de 0-3 te scoren en dit alles binnen 15 minuten.

AV kreeg via een handsbal een penalty mee en de immer hardwerkende linksbuiten Jolein mocht hem nemen.Jolein heeft nog niet gescoord en dit zou een mooie opsteker voor haar zijn.Tegen Kim zegt ze nog zachtjes dat de bal rechts in de hoek zal gaan.Ze neemt een aanloop en ze schiet de bal keurig binnenkant voet in de LINKER!!!!!!!!! hoek.Keeper verslagen en jawel ......JOLEIN heeft haar goal te pakken.Haar vader die vandaag wilde vlaggen was natuurlijk apetrots en deelde mee in de vreugde van de groep.Kim hard werkend in de spits kon eindelijk ook het net laten bollen en deed dat 2 keer en gingen we de rust in met 0-6 tussenstand.

Na de rust werd de druk even losgelaten en kon Asv 2 keer scoren.Geen paniek in de tent op dat moment en gingen wij door en Yaël maakte met een fraai schot de 2-7....Toen een schreeuw. Kimberly lag op de grond met een blessure aan haar enkel.Dit was flink balen als een van je spelers geblesserd is maar de westrijd moest nog uitgespeeld worden en Yaël maakte de 2-8 en de 2-9 en daarmee was het beslist.

Mijn complimenten aan deze meiden, Denise,Tineke,Leonie,KImberly,Reneé,Katerina,Yaël,Fadwa,Stephany,Anouk,Jolein,Kim,Salematou en Ellis...............nu hebben we er 4 gespeeld en 3 gewonnen..

MEIDEN C1: TOPPERTJES!

Onze grote meiden van Alcmaria Victrix gaan voor het eerst een hele competitie spelen.Van Amsterdam tot Medemblik zullen zij de velden betreden en strijden voor wat ze waard zijn.

De eerste wedstrijd tegen Hollandia T was er een met 2 gezichten,een aanvallend Hollandia voorkwam niet datKim de 0-1 scoorde.Zij scoorde de gelijkmaker en Kim kort daarna de 1-2.Na rust kwam er een kwartiertje Hollandia,zij scoorde 2 x zodat we weer achter stonden.Yaël was er klaar mee en zorgde er persoonlijk voor dat we met 3-4 winnend weer naar Alkmaar konden gaan. Het was geen beste wedstrijd maar we hadden wel 3 punten in de zak.

De tweede westrijd speelden we thuis tegen Buitenveldert en hun eerste wedstrijd loog er niet om.Zij hadden gewonnen met 15-0 en we konden rekening gaan houden met een zware match.

Inderdaad werd het een zware pot maar we deden er alles aan om de schade beperkt te houden.Buitenveldert speelde met one-touch voetbal de sterren van de hemel en wij konden met bewondering toekijken hoe ze met de winst weer naar Amsterdam terug konden gaan. 3-7 met toch nog 3 goals van o.a. Kim en Salematou

De derde westrijd thuis tegen DSS was weer een thriller van jewelste.Zij stonden 2de in de competitie en wij 8ste.Na 15 seconden!!!!!!!!! stonden we al 0-1 achter...WAKKER dames?Een 10 minuten later was het 0-2 en ik wist niet wat ik zag zeg.Toen iedereen wakker was en we gingen voetballen kwam ons kwartiertje voor de rust.We scoorden de 1-2 en 2-2 en Kim flikte het weer.Na de rust was het een één richtings verkeer richting het doel van DSS.Het spel werd wat ruwer en er vlogen wat woorden hier en daar bij DSS.Kim en Yaël zorgden er voor op een mooie manier hoe mooi scoren kan zijn......vooral Yaël scoordde zeer fraai van 25 meter,niet 1 keer maar 3 keer........wat een schot heeft zij toch. De stand werd dan 6-2 en dat was een perfecte stand.Als team hebben we goed gevoetbald en dat geeft hoop voor de aankomende wedstrijden. TOPPERTJES zijn het.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route