algemeen nieuws

F1 Seizoen 2007/2008
Categorie: Jeugd nieuws

Seizoen 2007/2008
Leiders Bas Coret en Mariëlle Thomas
Trainer Bas Coret
Spelers
1 Diégo Coret
2 Ryan van Doleweerd
3 Bo Kamp
4 Jip Meendering
5 Marc Pieterse
6 Giovanni Sol
7 Stan Thomas
8 Max Zandbergen

Achterst rij vlnr: Giovanni Sol, Marc Pieterse, Max Zandbergen en Diego Coret. Voorste rij vlnr: Jip Meendering, Bo Kamp, Ryan van Doleweerd en Stan Thomas.

UIT TEGEN DE FLAMINGO'S F1

Op de eerste zaterdag van april werd er verzameld in de nieuwe kleedkamers van de Flamingo's. Helaas weer geen kompleet team. Bo was ziek en Max was nog nergens te bekennen. Bas had Sverre als versterking geregeld. En dat konden we wel gebruiken, want de Flamingo's moet je nooit onder schatten. De mannen gingen goed van start en wisten na 5 minuten een voorsprong te nemen. 0-1 met een schot van de jarige jop Jip. Maar de wedstrijd was hard tegen hard en de bal ging het gehele veld over. De mannen hadden wel weer de slag te pakken en de bal rouleerde mooi over het veld. Er werd goed samen gewerkt. Gelukkig kwam Max toch nog de boel versterken en kon lekker zijn plekje in de verdediging innemen. Na 10 minuten wisten de Flamingo's er 1-1 van te maken. De klus was nog lang niet geklaard. De rust stand werd ook 1-1.

Na de rust nam Alcmaria de aftrap. De Flamingo's speelde nog harder dan de eerste helft, er werd flink geduwd en getrokken. Tijdens een counter van Marc werd hij onderuit gehaald en dat resulteerde in een penalty. Marc name de penalty zelf en schoot recht op het doel, de keeper werkte de bal met zijn handen over het doel heen. Balen, zou hij het nederlands elftal gevoel hebben gehad? De Flamingo's stonden te juichen. Maar kom op mannen, gewoon verder knokken. En het was echt knokken. Sverre werd goed in de gaten gehouden en ze liepen hem lettelijk uit zijn schoenen. Het duwen en trekken werd zelfs afgestraft met 2 minuten straf buiten de lijnen voor 1 speler van AV en 1 speler van de Flamingo's. De Flamingos kregen een counter en maakte de 2-1. Maar mannen er zijn nog kansen genoeg, jullie kunnen het en verdienen het. Onze jarige jop had nog een mooi schot vrij voor het doel, maar die ging helaas hoog over. Sverre knalde met regelmaat van een afstand op doel maar ook zonder resultaat. En toen gebeurde er iets wat niet te houden was. Een speler van de Flamingo's schiet van uit het achterveld in een keer de bal naar de enige speler van de Flamingo's in het voorveld. Alleen Max stond daar en probeerde de bal te onderscheppen, maar schoot mis. De counter werd kansloos afgemaakt. Het werd een achterstand van 3-1. De ouders gingen de mannen van Alcmaria hard aanmoedigen om ze een hart onder de riem te steken, want de schoudertjes en gezichten gingen hangen. En in de paar laatste minuten werd er nog flink geknokt en werd eindelijk een afstandschot van Sverrre beloond. Raak!! 3-2. De mannen kregen haast en wilde een gelijkspel. Maar na de aftrap van de Flamingo's werd er afgefloten en was de tijd voorbij. De frustratie's werden even van zich afgeschoten tijdens de penalty's.

UIT TEGEN DUINRAND F1

Vroeg uit de veren vertrok iedereen naar Schoorl. Marc was helaas ziek en de mannen moesten de klus met zijn 7-en klaren. De ouders zaten heerlijk in het zonnetje in de dug out, klaar om een mooie wedstrijd te gaan aanschouwen. Helaas was al snel duidelijk dat het bij Alcmaria helemaal niet liep. Het spel van de afgelopen maanden was in geen velden of wegen te vinden. En Duinrand liet de bal lekker rond gaan op de helft van Alcmaria en schoot met regelmaat op doel. Waardoor Diego vele malen in actie moesten komen en er hard geklapt werd als het hem weer lukte om de bal uit het doel te houden. Hij bleef de rots in de branding. De ruststand werd 0-0. Konden onze mannen het tij keren in de tweede helft?

En het ging iets beter in de 2de helft. Alcmaria kwam iets vaker op de helft van de Duinranders maar er moest hard geknokt worden. Wij als ouders konden alleen maar hopen dat ze hem op de nul hielden want meer leek er niet in te zitten. En in de laatste minuut sloeg het noodlot toe. De Duinranders kregen een corner. En de bal glipte tussen spelers, handen van de keeper en benen door het doel in. Echt dikke pech. Om met zo'n lullige goal te verliezen. Eindstand 1-0.

OEFENWEDSTRIJD TEGEN AFC'34 2-2

 

THUIS TEGEN EGMONDIA F1 WAS KEIHARD

Na de 2 eerder gespeelde wedstrijden die super spannend waren, had iedereen weer zin in een partijtje ballen tegen Egmondia. Egmondia nam de aftrap en ging gelijk vol in de aanval, maar ook Alcmaria ging gelijk voor de bal. Het was als snel weer een strijd waar de bal konstant over en weer ging. Helaas kreeg Egmondia na 5 minuten zijn eerste kans en benutte deze gelijk. Alcmaria keek nu tegen een achterstand van 0-1 aan. Dit leek wel een herhaling van de uit wedstrijd. maar er was wel een duidelijk verschil in het spel van Egmondia, ze waren knal hard en hadden het regelmatig op de benen van onze mannen gemunt. Dit had tot gevolg dat onze mannen een beetje verstijfde en de aanvallen van Egmondia toenamen. Diego had de eerste helft het aardig druk in zijn doel en wist vele ballen uit het net te houden. Gelukkig bleef de ruststand 0-1.

Na de limonade de aftrap van Alcmaria. Al snel volgde er een corner voor onze mannen, de bal kwam weer terug in het veld en Gio wist van afstand de bal in het doel van Egmondia te leggen. Yes, de gelijkmaker 1-1. Maar Egmondia liet het er niet bij zitten en gingen weer keihard door. Ze weten dat Alcmaria een geduchte tegenstander is. Er lagen regelmatig jongens te kronkelen op het veld. Maar Alcmaria had ook de smaak te pakken en bereikte nu toch regelmatig het doel van Egmondia helaas zonder resultaat. De eindstand werd dan ook 1-1.

THUIS TEGEN DE FORESTERS F2

Op zaterdag 8 maart werd de wedstrijd tegen de Foresters F2 gespeeld. Eindelijk werkte het weer ook weer eens mee. De aftrap werd genomen door de Foresters, maar Alcmaria eiste de bal gelijk op en had binnen no time een corner voor het doel van de Foresters. De bal kwam in bezit van Giovanni en die gaf een mooie voorzet aan Ryan en hij schiet met een mooi afstand schot, tussen alle spelers door de bal in het doel.1-0. Maar de Foresters zijn niet zomaar te stoppen, en gaan ook in de aanval en maken er naar 5 minuten 1-1 van. Onze mannen willen meer en weten de bal meteen weer in bezit te krijgen.Via goed samenspel van Stan en Marc komt de bal bij Jip. Dit geeft Jip de mogelijkheid om naar het doel van de Foresters te gaan en met het passeren van de keeper maakt hij er 2-1 van. Marc maakt er na 10 minuten 3-1 van. Maar niemand is er gerust op, de Foresters is een bedugte tegenstander en ook Diego komt nog in actie met een prachtige redding. De verdedigers Ryan, Giovanni en Max moesten ook hun beste beentje voor zetten. De ruststand bleef 3-1.

De 2de helft werd net zo spannend als de eerste, de bal gaat het hele veld over en ook voor het doel van Alcmaria is het regelmatig druk met goede reddingsactie's van Diego en de verdedigers. Alcmaria weet een uitgooi van de keeper van de Foresters te onderscheppen. Marc geeft hieruit een mooie voorzet aan Jip en hij schiet de bal weer in het doel. Wat een goed samenspel. 4-1 Er volgt ook nog een goede reddingsactie van Diego en Ryan samen, waarna er een groot applaus opstijgt van alle vaste fans.Bo gaat ook steeds meer mee naar voren om de bal bij Marc en Jip te krijgen. Vlak voor tijd kunnen onze mannen nog counteren en gaat de bal weer van Stan naar Marc en deze geeft weer een voorzet met resultaat aan Jip. 5-1 En dit werd ook de eind uitslag. De foresters waren dik verslagen. Toppie mannen.

WEDSTRIJD TEGEN SVW'27 INGEHAALD

Op woensdagavond 5 maart werd de wedstrijd tegen SVW'27 ingehaald. Dit gebeurde bij Alcmaria op het kunstgrasveld, eigenlijk was het een uit wedstrijd. En de mannen hadden er echt zin in. Ze hadden al een tijd niet gevoeltbald door 2 uitgevallen wedstrijden en de voorjaarsvakantie en stonden echt te trappelen. Ze werden ook nog versterkt door Kevin Floor. De mannen moesten wel weer even wennen en dat was ook zichtbaar in het wat mindere overspel. Kevin wist de 1-0 te maken. Daarna werd er nog 2-0 gemaakt door Marc. ze gingen met een mooie stand de rust in. Na de rust werd er nog een doelpunt bij geschoten door Jip. Ookal bood SVW goed weerstand en moest Diego zijn doel goed verdedigen. Alle mannen gingen juigend het veld af met een 3-0 winst in de pocket. Wat zullen ze lekker geslapen hebben.

THUIS WINST TEGEN DUINRAND F1

Op zaterdag 9 februari met een heerlijk zonnetje erbij werd om even voor 10-en afgetrapt door Duinrand. De mannen hadden er echt zin in, het was al even geleden dat ze tegen een balletje getrapt hadden. En misschien waren ze wel geinspireerd door het uitstapje naar AZ van afgelopen woensdag. Al snel werd duidelijk dat de mannen echt aan elkaar gewaagd waren de bal ging het hele veld over. Maar de meeste kansen waren voor Alcmaria, al snel was er een kans voor Bo, helaas ging de bal met een hard schot over het doel heen. Max stond goed te verdedigen en ging ook goed mee naar voren. De gehele verdediging stond goed te spelen. De "oude" Ryan was ook weer terug en speelde de bal weer goed langs de lijn naar voren. Gio stond weer als een blok in het veld en waagde ook een schot op doel. En het goede spel van Alcmaria werd dan ook na ongeveer 10 minuten beloond door een schot van Marc. 1-0. Maar Duinrand liet het er niet bij zitten en zetten Diego ook nog aan het werk. Alcmaria wist er snel 2-0 van te maken. Daarna werd het nog even druk voor het doel van Diego met 2 corners achter elkaar van Duinrand, maar die werden gelukkige weggewerkt. De ruststand bleef 2-0.

Na de limonade nam Alcmaria de aftrap, maar al snel werd duidelijk dat Duinrand een goed gesprek had gehad in de kleedkamer, want die hadden duidelijk de overhand. Het spel speelde zich af op de helft van Alcmaria en er moest flink gewerkt worden, wat helaas niet lukte. Er waren vele mogelijkheden voor Duinrand en uiteindelijk ging de bal dan ook in het doel van Alcmaria 2-1. Gelukkig realiseerde de mannen zich, dat ze wel aan het werk moesten blijven om het geen gelijkspel te laten worden. En dat werd zichtbaar in een beter samenspel. Stan ging nu ook goed mee naar voren. En Bo zorgde ook beter voor het samenspel met Marc en Stan. Er kwamen nog een aantal schoten op de keeper van Duinrand. Maar helaas had dit geen resultaat. De eindstand werd dus 2-1. De winst hebben jullie toch maar mooi te pakken.

 

OOK WAT PLAATJES VAN HET BEZOEK AAN AZ EN PETER'S PAN

 

 

 

EERSTE WEDSTRIJD VOORJAAR TEGEN EGMONDIA F1

Op zaterdag 26 januari werd de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie gespeeld. De mannen moesten uit tegen Egmondia F1, de najaarskampioen. De vorige wedstrijd was een echte thriller geweest, dus iedereen had er erg veel zin in en we verwachte weer een leuke wedstrijd. Ook deze keer hadden we maar 7 spelers met 12 spelers van Egmondia die de strijd aan konden gaan. Er werd besloten dat een speler van Egmondia met Alcmaria zou meespelen en dat er 8 tegen 8 gespeeld werd. Binnen 5 minuten legde Egmondia de bal in het doel van Diego, de bal glipte door zij handen. Maar Alcmaria was goed in de aanval dus dat moet toch wel goedkomen. Bo krijgt een kans maar schiet de bal recht in de handen van de keeper. Daarna komt er nog een mooie kans uit samenspel van Marc en Stan. Stan schiet naast. Er volgen nog 2 kansen van Marc, naast en te zacht. Diego stopt nog 2 schoten van Egmondia. De bal gaat het hele veld over en er zijn kansen over en weer. Bo gaat goed in de aanval en speelt 2 man uit, Marc neemt de bal over maar ook dit schot is naast. Dan ontstaat er een counter richting het doel van Diego. Gio dwingt de speler van Egmondia naar de zijlijn toe waar ze gewoon door voetballen terwijl het publiek in de weg staat die naar de andere wedstrijd staan te kijken. Dat is nou verdedigen!!. Vlak voor rust krijgt Stan nog een kans maar ook deze bal gaat naast. Ze willen er maar niet in.

Nou, met zo'n goed gespeelde eerste helft en zoveel kansen moet het de 2de helft toch gaan lukken. Er werd nu niet met een speler van Egmondia gespeeld. En na 10 minuten bleek dat er 7 tegen 8 gespeeld werd. Maar Alcmaria had ook in deze verhouding goed stand gehouden en kansen gecreerd. Max was mooi mee naar voren gegaan en had een goede voorzet voor het doel langs, maar Stan kon er niet bij. Stan was goed bezig en dat liet hij in de volgende actie ook goed zien. Hij stond mooi vrij en krijgt de bal goed aan gespeeld. En schiet de bal hoog richting het doel. De keeper weet helaas de bal met de punten van zijn handen te blokken en houd de bal uit het doel. Er gaat een zucht door het veld en langs de lijn. Daarna lijkt het tij een beetje te keren en krijgt Egmondia een aantal kansen. Een schot gaat naast en daarna moet Diego echt het doel verdedigen met zijn leven. Languit weet hij 2 schoten te blokken en uit eindelijk in het gerommel van benen weet Bo de bal weg te werken. Wat weer in een afstand schot van Egmondia resulteert en deze gaat gelukkig naast. Het was even goed heet onder de voeten van Alcmaria. Alcmaria schiet nog 2 keer over het doel van Egmondia heen. Gio gaat van plaats wisselen met Marc in de hoop dat zijn knallers iets gaan uit halen. Maar dat geeft ook geen reslutaat en tijdens de laatste aanvalsactie van Stan wordt de wedstrijd afgefloten. Het seizoen wordt met verlies begonnnen. Er had meer in gezeten, maar helaas. Winst voor Egmondia met de hakken over de sloot zoals hun coach het noemde.

KAMPIOENSWEDSTRIJD WORDT VERLOREN

Op 15 december is iedereen die met de F1 te maken heeft op het veld aanwezig. Wat een superspannende dag zal dit gaan worden. De mannen gaan strijden om het kampioenschap, samen met nog 3 kandidaten. Zo dicht staan de teams bij elkaar in de poule. Onze mannen treden aan tegen de Alkmaarsche Boys die laat in de poule gestapt zijn maar nog alles gewonnen hebben. Ze moeten er dus hard voor knokken.

En het wordt een super spannende wedstrijd, Alcmaria is goed in de aanval, kansen voor Marc en Stan gaan helaas over het doel heen. Er wordt goed samengewerkt tussen de mannen. Maar de Alkmaarsche Boys weten ook hoe ze dat moeten doen en creeeren 3 kansen achter elkaar. Maar zoals altijd staat Diego als een blok in het doel en weet ze uit het doel te houden. Naar nog een paar gemiste kansen van Alcmaria lijken onze mannen toch sterker en blijven aanvallen. En dan gebeurt het toch, van uit een doeltrap van Diego kan Stan de bal aannemen en gaat op het doel af van de Alkmaarsche Boys, helaas hij valt maar Marc weet het mooi over te nemen en schiet de bal hoog in de linker hoek. 1-0 En dit werd ook de rust stand.

De ouders waren nog niet eens terug gekeert op het veld of de Alkmaarsche Boys hadden de stand al verandert in 1-1 met een kopbal. Vlak daarna had Alcmaria de pech dat door een verdediginsactie de bal in eigen doel terecht kwam en werd het 1-2. De druk nam toe want de mannen wisten dat ze alleen kampioen konden worden met winst. Na 15 minuten lukt het Marc om de gelijkmaker te maken vanuit een counter. 2-2 Ook de ouders werden onrustig wat is dit zeuwslopend!!! Je zal maar in het veld staan. Maar de Alkmaarsche Boys gingen ook voor de winst en het kampioenschap. Dus het ging hard tegen hard Diego moest flink aande bak om 3 schoten achterelkaar uit het doel te houden. Helaas zakte de verdediging toch wat en en konden uit eindelijk 2 mannen van de Alkmaarsche boys doorloepen naar het doel van Diego en schoten zich naar de overwinning. Het werd 2-3. de terleurstelling onder de mannen was zeer groot. Maar toch even op de foto en een bosje bloemen.

Vergeet niet dat jullie een geweldig seizoen hebben gevoetbald en dat dit de enige verloren wedstrijd is. Op naar de voorjaarscompetitie. Nieuwe ronden nieuwe kansen.

8 DECEMBER GEEN WEDSTRIJD GESPEELT

Dit was de wedstrijd tegen SVW 27 F3 waar punten gepakt hadden kunnen worden.

F1 OPPERMACHTIG BIJ BERDOS F1

Er zijn geen woorden voor nodig de uitslag zegt genoeg:

Marc 0-1, Stan 0-2, Marc 0-3, Ryan/Bo 0-4, Jip 0-5, Stan 0-6

Rust

Marc 0-7, Marc 0-8, Marc 0-9, Stan 0-10, Ryan 0-11, Jip 0-12, Bo 0-13, Jip 0-14 en Gio 0-15

En de wedstrijd werd 5 minuten eerder afgefloten om Berdos nog meer doelpunten te besparen.

WEER WINST UIT 0-4 TEGEN HSV F3

Vroeg uit de veren en voor het eerst verzamelen op het parkeerterrein van Alcmaria. Het was even zoeken hoe op het nieuwe komplex van HSV gekomen moest worden, maar dan heb je ook wat. Om 9.00 uur werd er afgetrapt door Alcmaria. Het was snel duidelijk dat Alcmaria sterker was maar het spel wat we 2 weken geleden gezien hadden, was in geen velden of wegen te bekennen. Het leek eerder kluitjes voetbal van de minipupillen. Niemand bleef op zijn plek staan en de mannen hadden moeite om de bal fatsoenlijk te raken. Het zag er vreselijk rommelig uit. Toch kreeg Marc het voor elkaar om na 5 minuten de bal in het doel van HSV te schieten. 0-1 Door het rommelige spel van Alcmaria kreeg ook HSV hun kansen en moest Diego ook af en toe in actie komen. Maar soms zit het hem gewoon in de dag. Nadat de jeugdscheidsrechter niet op was komen dagen en iemand anders ging fluiten, ontstond er na 15 minuten ook nog verwarring over de tijd. De wedstrijd werd afgefloten voor de rust, maar er bleek nog 5 minuten gespeeld te moeten worden. Dus hup, de mannen weer het veld op om toch nog even 5 minuten te voetballen. Dit bleek snel in het voordeel van Alcmaria. Door een slechte actie van HSV ging de bal voor hun eigen doel langs en kon Marc de bal onderscheppen en zo in het doel pingelen. Er werd daarna toch maar snel afgefloten voor de rust. 0-2 voor Alcmaria.

In de kleedkamer kregen de mannen even flink te horen wat er nou eigenlijk wel moest gebeuren maar niet gedaan werd. En gelukkig was de boodschap deze keer goed aangekomen. Alcmaria ging goed van start in de 2de helft en liet zien dat ze wel degelijk kunnen overspelen. Stan ging nu goed mee naar voren en schoot één keer de bal naast. Hij kreeg al snel een herkansing en schoot toen in de handen van de keeper. Gelukkig werd de volhouder toch beloond en na de uitgooi van de keeper kreeg Marc de bal in handen en via Bo kwam de bal weer bij Stan terecht en deze keer ging de bal over de keeper heen via de lat het doel in. 0-3 De mannen hadden nog vele counter kansen maar die mislukte iedere keer, door de rappe verdedigers van HSV. Bo had nog een mooi schot op doel maar die wilde er niet in en door een klein tikje van Marc ging de bal toch over de doellijn. 0-4 Daarna zakte de actie's van Alcmaria een beetje in en moesten de verdedigers hard aan het werk. Er moesten zelfs 3 corners achter elkaar weggewerkt worden. Dat was even ongedurig zijn langs de lijn, met al die onrust voor het Alkmaarse doel. Maar eind goed al goed het bleef 0-4.

WEDSTRIJD TEGEN FORESTERS NIET GESPEELD

Door het slechte weer ging de wedstrijd thuis tegen de Foresters F1 niet door. Wat warende mannen teleurgesteld. De belangrijkste wedstrijd kon niet plaats vinden, hopelijk wordt deze wedstrijd nog een keer gespeeld.

DUINRAND S F1 UIT WORDT BELOOND MET WINST

Het was op de eerste zaterdag van November weer vroeg uit de veren om eens lekker tegen een balletje te trappen in Schoorl. Na de aftrap van de Duinranders was als snel zichtbaar dat onze mannen heel goed aan het overspelen waren. Het leek wel het nederlandse elftal wat daar op het veld stond. Er werd zelfs terug gespeeld naar de verdediging en weer opnieuw opgebouwd. De bal bleef tussen de mannen rond gaan en er werd goed naar elkaar gekeken. De Duinranders moesten goed hun best doen om de bal te onderscheppen en wilde kansen creeren door te counteren. De verdedigers hadden moeite met het onderscheppen van de bal. Gelukkig hadden wij Diego weer op doel staan en die heeft voor vele reddingen gezorgd. Maar onze mannen blijven onverstoord goed samenwerken en proberen ook kansen te creeren. Maar de trappen tegen de bal voor het doel zijn nog niet effectief. Marc schiet een keer in de handen van de keeper, Stan krijgt een kans en schiet in de zijkant van het doel. Bo en Marc komen vaak goed samen naar voren en Stan weet ook goed over te spelen en te plaatsen. Het samenspel blijft voortgaan. Het heeft zelfs een prachtige voorzet van Marc tot gevolg voor het doel van de Duinranders, maar helaas Bo kan er net niet bij en de bal gaat voorlangs. Er is nog een kans voor de Duinranders maar dat schot gaat naast. Je ziet gewoon dat de mannen van Alcmaria de overhand hebben en laten zien hoe het moet, wanneer wordt dit nou beloond met een doelpunt? Zo gaan we wel heel erg op het nederlandse elftal lijken. de ruststand bleef 0-0.

In de kleedkamer werd de mannen van de verdediging uitgelegd hoe het beter moest om het counteren te voorkomen en aan de middenvelders werden ook wat tips gegeven en natuurlijk harder trappen tegen die bal. En verder gewoon zo doorgaan mannen dan winnen jullie het!! En het werkte de mannen gingen door waar ze gebleven waren. Na 1 minuut werd dat beloond met een goal, het was een beetje rommelig want er waren 3 schoten achter elkaar nodig om hem erin te krijgen, maar de bal lag wel in het doel van de Duinranders. 0-1 Alcmaria Victrix blijft kansen maken, Jip schiet helaas in de handen van de Keeper. Even later volgt er een corner voor Alcmaria, Marc neemt deze en via Stan en Bo komt de bal weer bij Marc, maar deze schiet slecht, zodat de bal weggewerkt kan worden door de Duinranders, maar daar stond Jip op een afstandje van de rest en die verkoopt de bal een rot schop! Over alle spelers heen zo rechts bovenin de kruising. Super!! 0-2 Maar de Duinranders zijn nog niet klaar met onze jongens en nemen snel de aftrap en laten Alcmaria nog even in victorie achter en maken er gelijk een 1-2 van. Wat later in de wedstrijd komt er vanuit een doeltrap van Diego en via de voeten van Bo, Jip en Marc een schot voorlangs het doel, maar daar staat Stan en deze schiet ook nog een keer, helaas in de zijkant van het doel. Niet veel later krijgt Marc zijn counterkans en weet het deze keer wel af te ronden met een mooi schot. 1-3 Het publiek ontspant wat langs de lijn en houdt af en toe zijn adem in wanneer de Duinranders nog een kansje wagen, maar Gio en Ryan weten de 2de helft wel van wanten, en houden de kontrolen. De mannen gaan zelfs regelmatig mee naar voren om ook een kansje te wagen. Maar de eindstand blijft 1-3 en dat is zeer verdiend. Top werk mannen ga zo door.

EGMONDIA F1 UIT EINDIGD IN EEN GELIJKSPEL

Met nog steeds het gemis van Max en Diego onze topkeeper ook langs de lijn gingen we van start tegen Egmondia. De aftrap was voor Alcmaria en in het begin was het nog even elkaar aftasten. Maar na 5 minuten kreeg Alcmaria zijn eerste kans via Marc, maar de bal gaat niet het doel in, er wordt wat gerommeld en opeens is daar gejuich. Tussen het geharrewar van alle benen heeft Jip het voorelkaar gekregen! De bal lag in het doel van Egmondia.0-1 Na 9 minuten krijgt Egmondia een kans maar dankzij onze invalkeeper wordt deze tegen gehouden. De keeper werd dan ook goed gecoacht door de assistent coach Diego. Doeltrap en Alcmaria gaat in de aanval de bal rolt ver voor Marc uit richting doel. Iedereen verwacht dat de keeper van Egmondia die bal met gemak haalt door snel uit zijn doel te komen. Maar het loopt helemaal anders Marc is sneller gaat met een mooi passerpas de keeper voorbij en kan zo doorlopen een leeg doel in. 0-2 Nog geen minuut later gaat Bo in volle vaart op het doel van Egmondia af en met een mooie lob gaat de bal over de keeper heen. Die reikt nog, maar redt het niet. Hoe is het mogelijk!! 0-3 Niet veel later volgt uit een goede verdedigende actie van Gio een hoekschop voor Egmondia. De keeper weet de bal te onderscheppen en brengt de bal weer snel in het spel. Marc kan weer counteren en maakt er 0-4 van. lekker bezig mannen!!! Maar Egmondia laat het er niet bij zitten en onze mannen lijken te denken dat ze de buit binnen hebben. Sommige spelers vallen weer helemaal stil. In de 15de minuut krijgt Marc nog een kans maar schiet recht in de handen van de keeper van Egmondia. Doeltrap Egmondia en dat heeft een counter tot gevolg er wordt niet goed verdedigd en de spits van Egmondia staat totaal vrij, krijgt de bal aan zijn voet en schiet de bal in de goal van Alcmaria. 1-4 Niet veel later krijgt Egmondia weer een kans onze keeper heeft de bal gaat samen met de tegenstander languit. De jongen ziet dat de keeper de bal niet klemvast heeft en schiet hem uit zijn handen in het doel. 2-4 En dit werd ook de rust stand. Maar het gevoel was niet zo goed, je voelde dat er meer in zat voor Egmondia.

En het was geen verkeerd gevoel, Egmondia had een goed gesprek gehad met hun trainer en gingen voortvarend van start in de 2de helft. Er volgde al snel een schot op het doel van Alcmaria, maar gelukkig was daar de redding van de keeper. Het counteren van Marc ging moeizaam want hij werd konstant gedekt door 2 man van Egmondia. Egmondia bleef ook aanvallen met hun kameleontweeling die geweldig konden voetballen. Ze lieten de verdediging van Alcmaria achter en vonden hun vrijstaande man, het werd 3-4 Mannen kom op er moet gewerkt worden en verdedigd!! Maar Bas kon roepen wat hij wilde het leek wel of er over het team van Alcmaria een soort roes was gekomen, er zat geen beweging meer in. Het gevolg was een counter en het werd 4-4 Op het laatste moment leek Alcmaria weer wakker te worden en probeerde zijn eigen kansen te creeren. Maar er werd niet samen gespeeld. Marc bleef alleen gaan en zag geen enkele keer dat Stan vrij stond voor het doel. Ondanks het gebrul langs de lijn. Het werd een counter van Marc met een schot naast, het werd een schot te zacht recht in de handen van de keeper, we werden steeds onrustiger langs de lijn. Zat er nog een kans in of werd het Egmondia? Er kwam nog een hoog schot op het doel van Alcmaria, helaas had de keeper de bal niet en schoot Egmondia nog een keer, gelukkig had de keeper deze keer de bal wel. We konden weer ademhalen. Er volgde nog een schot voor het doel van Egmondia langs. En het laatste schot ontstond uit mooi samenspel van Ryan en Stan en uiteindelijk naar Marc, maar ook dit schot ging naast. Het eindsignaal volgde gelijk daarop. Eindstand 4-4

Maar wat ookwel gezegd mag worden, is dat de mannen nog steeds in de top meedoen en zelfs nog kans kunnen maken om kampioen te worden. Het wordt nog enorm spannend de aankomende weken.

 

GELIJKSPEL TEGEN AFC'34 F2

Uitgerust vanwegen de herfstvakantie traden de mannen thuis aan tegen AFC'34 F2. Alcmaria moest het doen zonder verdediger Max. Het werd een wedstrijd die hard tegen hard ging. Het lukte Alcmaria uiteindelijk om een minuut voor tijd een voorsprong te nemen door een mooi schot van Marc. Ze gingen met 1-0 de rust in. In de tweede helft was de aftrap door AFC'34 nog niet geweest of Marc wist de bal te onderscheppen en ging er als een haas vandoor. Het werd een mooie counter met resultaat 2-0. Maar AFC'34 was niet van plan om het erbij te laten zitten en ook zij scoorde met een counter 2-1. Kom op mannen!! Maar het lukte Alcmaria niet om de voorsprong te behouden. Het bleef hard tegen hard gaan, wat ook resulteerde in een harde kopstoot tussen Marc en een tegenstander. Marc stond te draaien op zijn benen. Het samenspel verdween bij onze mannen en dat gaf AFC'34 de mogenlijkheid om er gelijkspel van te maken. Eindstand 2-2. Er had meer in gezeten, maar helaas.

13 OKTOBER GEEN WEDSTRIJD

ALCMARIA F1 WINT BIJ JONG HOLLAND

Op 6 oktober speelde de F1 uit bij Jong Holland. De verslaggeefster was afwezig vanwegen een tripje naar het buitenland. Maar de tamtam had haar wel bereikt en de mannen hadden met een nipte 0-1 gewonnen.

3DE KEER OP RIJ WINST ALCMARIA F1

Om 10 uur stond het voltallige F1 team klaar om van start te gaan tegen de Kolping Boys F2. Het was gelukkig droog voor alle toeschouwers langs de zijlijn. De Kolping Boys namen de aftrap en de wedstrijd ging van start. Beide partijen waren redelijk gelijkwaardig. De bal ging veel vuldig heen en weer over het veld tussen beide partijen en ze probeerde bij het doel van de tegenstander te komen. Alle mannen hadden last van het natte gras en daardoor de natte bal. Er waren veel glijers en valpartijen en ook werd er regelmatig slecht tegen de bal geschopt. Het was een spannende eerste helft waarin in spanning gewacht werd wanneer de eerste goal zou vallen. Een aantal keren stonden we echt met kromme tenen, als Kolping Boys angstvallig dicht bij het doel van Diego kwam. maar Diego en Gio zorgde ervoor dat het veilig bleef voor het doel van Alcmaria. Stan kreeg op een gegeven moment de bal aan gespeeld vlak voor het doel. We zagen dat hij een prachtige poeier in zijn hoofd had. Maar helaas, mis, gladde bal hé, ahum!! En de Kolping Boys probeerde ook gevaarlijk te blijven ookal waren het voornamelijk solo actie's. En daar kwam ook de ontsnapping van de kolping Boys, 2 man vol in de aanval op het doel van Diego, geen Alcmariaan te bekennen. Jezus, hoe ging dit aflopen ? Maar daar stond Diego, koelbloedig dook hij voor de voeten van de tegenstander op de bal. Weg kans alleen nog 2 mannen die over Diego heen duikelde in hun vaart. Er ging een zucht van verlichting door het publiek aan de kant van Alcmaria. En toen vanuit de doeltrap van Diego kreeg Alcmaria een kans, via Ryan, Stan en Marc kon Marc schieten op doel, helaas naast! weer doel trap maar deze keer van de kolping Boys. bo weet de bal te onderscheppen en schiet met links op doel. GOAL!!! 1-0 voor Alcmaria en gelijk was het rust.

Bas had een goed gesprek met de mannen in de kleedkamer, het oude liedje, jongens ga overspelen dan kunnen jullie winnen! De Kolping Boys doen alles alleen. Als je als team samenwerkt dan kun je winnen anders niet. En 1-0 is nog niet genoeg om te winnen tegen deze tegenstander. Maar ook de tegenstander had schijnbaar een flink gesprek gehad in de kleedkamer. De aftrap was van Alcmaria maar de Kolping Boys gingen er als hazen vandoor met de bal. Gelukkig had Diego ook nu goede reddingen. Bo kwam goed in de aanval naar voren met de bal, maar een verdediger van de Kolping Boys ging er fel in en blokte het schot van Bo met zijn voet. Het ging hard tegen hard. Na weer een aanval en schot van de Kolping Boys glipte de bal uit Diego zijn handen, gelukkig wist Ryan de bal weg te werken naar buiten toe en konden de gespannen schouders bij de ouders weer zakken. Het was nog steeds 1-0, maar voor hoelang? En daar kwam weer een goede aanval van Alcmaria de bal was door gespeeld naar Marc en hij had een mooie paseeractie en een schot op doel GOAL!!! 2-0. En gelijk er achteraan nog een actie met een schot van Marc op doel, gehouden door de keeper, maar niet vast dus bij het 2de schot was het wel GOAL!!! 3-0. Alcmaria had eindelijk de overhand genomen en het verschil laten zien. En de mannen gingen door, goed samen spel van Bo en Marc veroorzaakte ook een aanval, maar helaas Marc viel. Bij een ingooi van Ryan werd de bal onderschept door de Kolping Boys, maar Gio dacht dat laat ik niet gebeuren en met een hoge boogbal belandde de bal weer bij Marc, die kon doorlopen naar het doel en met een prachtschot werd het GOAL!!! 4-0. In de laatste minuut komen Bo en Marc nog een keer samen naar voren, Marc speelt de bal mooi naar Bo, hij schiet en helaas naast. Het bleef dus 4-0, een verdiende overwinning.

 

2-4 WINST TEGEN DE FLAMINGO'S UIT

Zaterdag 22 september stonden de mannen om 09.30 uur start klaar tegen de Flamingo's. De Flamingo's gingen er gelijk hard tegenaan en snel werd duidelijk dat Alcmaria er deze keer wel aan moest trekken en het niet zo makkelijk zou krijgen als vorige week. Diego kon ook gelijk in actie komen en had al snel 2 goede reddingen. De bal ging flink heen en weer over het veld tussen de teams. Er werd aangevallen aan beide zijden. Binnen 3 minuten hadden de Flamingo's en Alcmaria al een corner gehad. Maar de Flamingo's bleken toch de overhand te hebben en beter spel te vertonen. Onze jongens lieten het liggen in het over spelen en goed verdedigen. Alle jongens leken nog een beetje te slapen. Was Alcmaria in bal bezit dan dook er weer iemand van de Flamingo's tussen. En toch lukte het de mannen na 5 minuten om een voorsprong te nemen met een prachtig schot van Jip. 0-1!!! Maar de Flamingo's lieten het er niet bij zitten en kregen vele kansen om door te breken richting doel van Alcmaria. Gelukkig stond Diego goed wakker in zijn doel. En kwam goed naar buiten om de bal voor de voeten van de tegenstander weg te kapen. Ook bij het nemen van een corner door de Flamingo's kwam Diego goed in actie door de bal ver weg te stompen. Na 10 minuten leek het erop dat de 0-2 zou komen helaas. Marc speelde zijn mannetje mooi uit maar schoot een "pisbal" in de handen van de keeper. De Flamingo's deden de toeschouwers nog even met de tenen krom staan na een goede ontsnapping en een pracht schot langs het doel van Alcmaria. De rust stand bleef 0-1.

Na een pittige toespraak van Bas in de kleedkamer leken de mannen op eens wakker en was het Alcmaria die de boventoon ging spelen in de tweede helft. Er werd vanaf het eerste moment goed aangevallen en overgespeeld. Bo schoot na 2 minuten in de zijkant van het doel, helaas. Het begon eindelijk te draaien, er werd goed overgespeeld en dat had gelijk goed resultaat. Via goed overspel van Max naar Stan en via Bo naar Marc, kon Marc de bal in het doel schieten van de Flamingo's. 0-2!!! Gelijk er achter aan volgde de 0-3!!! Ryan had de bal terug veroverd en speelde de bal mooi naar Bo, deze speelde naar Jip, maar helaas kreeg hij de bal niet onder controlen. Maar verrassing, Ryan was mee naar voren gelopen en nam de bal over van Jip en met een mooi schot viel de bal in het doel. En ook daarna gingen de mannen door. Jip, Marc en Bo gingen weer in de aanval, Marc struikelde maar Bo kon de bal goed over nemen en kon vrij doorlopen naar het doel van de Flamingo's en schoot hoog in de hoek. 0-4!!! Maar de Flamingo's waren er nog niet klaar mee, en volgens mij dachten de mannen van Alcmaria dat deze stand wel goed genoeg was. Het spel van Alcmaria zakte weer in en de Flamingo's wisten daar gebruik van te maken. Er kwam een echte counter de Flamingo's konden zo doorlopen en Bas liet Diego bewust niet uit het doel komen. het werd dus 1-4!!! De verdediging had het zelf laten liggen en kregen het flink om hun oren. Bo kreeg nog een kans maar de keeper wist de bal uit het doel te houden. Er kwam nog een corner voor Alcmaria met een afgefloten goal voor Alcmaria, de bal ging via de hand van Jip het doel in. En toen kwam er een prachtige actie van de Flamingo's uit een corner van Alcmaria, met mooi samenspel werd Alcmaria echt uitgespeeld en werd het 2-4!!! De Flamingo's dachten dit nogmaals te kunnen herhalen, maar gelukkig stond deze keer Gio wel weer ouderwets op zijn plek en deed goed zijn werk. En zo bleef het gelukkig 2-4!!! Toch gewonnen, maar we hopen dat er volgede week beter wordt gevoetbald.

 

F1 START COMPETITIE MET 9-0 WINST TEGEN ALKMAARSCHE BOYS F2

Zaterdag 15 september begon de competitie voor alle voetballertjes weer. Na een goede start in de bekerwedstrijden hadden de mannen er erg veel zin in. Op een zon overgoten nieuw complex en ook nog op het kunstgras werd om 10.00 uur afgetrapt door onze mannen. Fabian liep op het veld te trappelen om mee te mogen doen en heeft ook meegespeeld als invaller voor Ryan. Gelijk werd er een kans gecreeërd maar helaas Stan schoot op de lat. Alcmaria wist wel de bal in bezit te houden en Bo schot binnen enkele seconden de bal toch in het doel. 1-0!!! De eerste helft speelde zich af op de helft van de Alkmaarsche Boys. Het was alleen maar proberen om bij het doel te komen. De mannen roken hun kansen, maar verkleinde deze ook door niet zo goed samen te spelen. Ze wilde het liefst zelf gaan en liepen zich daardoor regelmatig vast. Maar na 14 minuten ging Marc slalomend richting doel van de tegenstander en wist iedereen deze keer wel te passeren. 2-0!!! De trainer van de Alcmaarsche Boys ging zo uit zijn dak, dat zijn stem er van over begon te slaan, hij kon het niet beroepen om de jongens aan het verdedigen te krijgen. En binnen een minuut volgde door Marc nog een knaller van een schot , hoog in de hoek. 3-0!!! Vlak voor tijd kregen Bo en Marc samen nog een kans om naar voren te gaan, er was geen tegenstander te vinden ze konden zo door lopen naar het doel en Marc schoot deze ook zonder problemen in. 4-0!!! Dit werd ook de rust stand.

Na de aftrap door de Alkmaarsche Boys werd al snel duidelijk dat Alcmaria door ging waar het gebleven was.Scoren!!! Binnen 2 minuten scoorde Fabian de 5-0!!! en niet veel later maakte Marc er 6-0!!! van. Bas was onder tussen maar in de Dug out gaan zitten om van het zonnetje en de wedstrijd te genieten. Hij had zoiets van de jongens redden zich wel. Laat die maar lekker ballen. Marc schoot nog een bal met een mooi hakje in het doel om er 7-0!!! van te maken. Jip had nog een kans maar dat werd geen goal. Marc schoot vanuit een vrije trap nog een bal op de lat, helaas. Toen moest zelfs Diego nog in actie komen tegen een ontsnapte Alkmaarsche Boy. Maar door goed uit zijn doel te komen was het geen probleem en werd het een goede redding. De Alkmaarsche Boys hadden ook nog de pech dat na het nemen van een corner de bal via een hand van een Alkmaarse Boy in eigen doel terecht kwam. 8-0!!! De verdediging van Alcmaria, Gio, Max en Fabian hadden weinig te doen en gingen ook maar mee naar voren. Wat nog in een poging van Gio resulteerde. Via een aangespeelde bal van Max naar Stan, schoot Stan op doel. Het leek een voorzet omdat hij nog zover van het doel stond. maar niemand reageerde, de bal ging tussen de benen van een tegestander door en rolde zo het doel in. Het werd 9-0!!! Dit werd ook de eindstand. Goed gespeeld mannen, wat gaat het seizoen ons nog allemaal brengen? We zijn zeer benieuwd. Volgende week de Flamingo's F1 uit.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route