Verslagen D1 Seizoen 2007/2008
Categorie: Algemeen
VRONE D1 - ALCMARIA VICTRIX D1 1 - 3

Uit spelen tegen de koploper die thuis nog niet had verloren was een uitdaging voor onze mannen. De wedstrijd begon om half 10 en helaas waren er blessures voor Koen en voor Sjoerd. Lance begon in de wissel vandaag. Onder leiding van een echte scheidsrechter en een neutrale grensrechter begonnen we aan deze klus .Dat we ervoor moesten knokken vandaag wisten we allemaal en de mouwen gingen omhoog. Met de wind tegen begonnen we aan deze match en vele ouders waren toegestroomd om het te gaan zien. Na een afgeslagen bal na 8 minuten werd het een corner voor Vrone . Dat deze niet knap werd weggewerkt werd meteen afgestraft en zorgde voor de 1 - 0 voor Vrone. Nu we wakker waren (Déjavu) gingen we in de aanval en met name Juan kreeg een paar kansjes. Kevin op links buiten en Cas in de spits zorgde voor dat Vrone niet van achter uit op kon bouwen. Paul nam de aanvoerder voor zijn rekening€¦..hun gevaarlijkste man. Na een paar kleine kansjes over en weer was het Juan die er als een speer vandoor kon gaan en niet faalde tegenover de onzekere keeper van Vrone.1 - 1 .Het was nu een mentaliteit probleem bij Vrone en kleine irritaties zorgde ervoor dat ze niet lekker in het spel kwamen.(foto ieder zijn man)

Hun gevaarlijke spelers konden de bal zeker niet krijgen door onze pitbullen op het veld. Jordi en Paul namen de aanvoerder onder handen en hij had het nakijken bij elke aanval. Abaseen en Feisal controleerden het middenveld samen met Milan . Laurens hield met Loran de achter deur dicht tot aan de rust. (foto Jordi)

In de kantine kon je de bezorgdheid voelen bij de Vrone supporters. Onder leiding van de goedleidende scheidsrechter begon Alcmaria stormachtig aan de 2de helft met de wind in de rug.Cas werd op rechts buiten gezet en Kevin moest oorlog maken in de spits. Juan werd een nachtmerrie voor de rechtsachter van Vrone en vloog er keer op keer langs. Deze speler van Vrone kon Juan niet aan en er werd steeds vaker een overtreding begaan om hem af te stoppen. Na een kwartier in de 2e helft kregen we een vrije trap mee op 20 meter van het doel. Kevin was er klaar voor en nam hem vol op de slof. De keeper hield de bal mooi tegen maar niet klem en Abaseen was er snel bij om de bal hoog in de touwen te schieten en Alcmaria naar een 1 - 2 voorsprong te leiden (foto 1-2 in de maak) .

De druk was hoog en Vrone probeerde er van alles aan te doen maar het mocht niet baten. ALCMARIA stond als een huis en Mitchel kreeg het koud van het niets doen. Het was wederom Juan die er voor zorgde dat de rechtsachter werd gewisseld en Juan zijn tweeling broer nam zijn plaats over. Hahahahaha dat maakte niets uit voor Juan. Na weer een mooie bal van Kevin vloog Juan er weer langs en speelde de bal net te ver voor zich uit maar met zijn maat 43 raakte hij de bal dusdanig dat het stadion ontplofte. 1 - 3 .(foto Juan)

Het ongeloof van Vrone en de blijdschap van Alcmaria zei wel genoeg. De wedstrijd was gespeeld en weer kunnen wij 3 punten erbij tellen.Het was een wedstrijd van karakter vandaag. We moeten de bal iets meer vast houden als je de bal krijgt en dan komt het wel goed volgende week uit bij AFC€™34. Heren het was weer genieten en zelfs de vader van Juan was in zijn nopjes en deed een ere ronde voor zichzelf hahahahahaha (foto vader)

Jacques Sol (elftalbegeleider D1)

Alcmaria Victrix D1 - Koedijk D2 3 - 1

Na een paar weken van rust en strakke trainingen was het eindelijk weer tijd om het gras te ruiken en te gaan voetballen tegen een echte tegenstander. Vandaag was Koedijk D2 onze tegenstander en het zou geen makkelijke pot worden was ons idee. We begonnen onder leiding van scheidsrechter Stan Hermes op het A-veld wat net aan was. Na de aftrap direct proberen het initiatief te nemen was het credo en dat deden we ook. Kevin in de spits,Koen rechts buiten en Juan José op links buiten moesten de verdediging onder druk houden zodat er direct gevaar kon zijn op de helft van Koedijk. De wissels de eerste helft waren Lance , Feisal en Cas. Na 4 minuten al speelde Koen zichzelf los van zijn tegenstander en gaf de bal strak voor, Kevin had de hoek voor het uitzoeken maar was niet dodelijk genoeg en schoot de bal voor langs. Wat een kans en wat jammer zeg! Die blik in zijn ogen zei alles op dat moment. Grrrrrrrrrrrrrrrrr. Echter 2 minuten later was het wel raak, de bal weer over rechts strak voor en Kevin nam de bal goed mee en met een droge knal passeerde hij de keeper wel: 1 - 0.

Na het doelpunt was het wachten op de volgende want Koedijk was er klaar voor en zoals vaak gebeurt valt de goal aan de andere kant . Na bal verlies aan de linker kant was het de nummer 6 van Koedijk die profiteerde van een fout in onze verdediging en scoorde bekwaam de 1 - 1 . Wat een drama zeg en onze Coach Paul was de wanhoop nabij€¦..hier hebben we zeker niet op getraind dacht hij bij zichzelf€¦.. dit stond ook niet op het programma vandaag! Alcmaria op dreef begon weer op rechts , de bal ging via Milan naar Sjoerd die via Abaseen Koen de kans gaf om de bal voor te geven . Kevin die nu wel attent reageerde omspeelde één man en in plaats van zelf te schieten schoof hij de bal door naar links waar onze Juan instormde en vervolgens de bal snoeihard in de korte hoek half hoog langs de keeper schoot. Het stond nu 2 - 1 en na nog wat speelminuten was het rust.

Na de rust was het zaak om achter de boel dicht te houden en Laurens had een specifieke taak mee dat hij achter de verdediging moest blijven en dat Jordi die al een sterke eerste helft speelde de spits uit de wedstrijd zou houden . Met Paul rechts achter en Loran links achter werd de deur gesloten voor Koedijk en dankzij het harde werken van Abaseen , Feizal en Lance werd het middenveld onder druk gehouden.(foto)

Juan en Koen moesten het veld breed houden zodat Cas in de spits zijn gang kon gaan. Een flink aantal kansen kregen we maar de paal en zeker de keeper van Koedijk hielden ons af van het scoren en Koedijk rook zijn kansen . Aanval na aanval werd door onze verdediging onschadelijk gemaakt en we kregen iets meer ruimte voorin . Juan werd gewisseld en Kevin kwam op linksbuiten te spelen .Tien minuten voor tijd kwam Abaseen in bal bezit en met een splijtende pass van 25 meter nam Cas de bal mee op rechts en in plaats van te kappen omspeelde hij de verdediging en langs het achterlijntje gaf Cas een uitgemeten voorzet op broer Kevin die hem rechts in de verre hoek schoot. YES€¦.3 - 1 met nog een paar minuten te gaan (foto).De laatste minuten werden professioneel uitgespeeld en de drie punten zaten in de knip.

De laatste wedstrijd voor de D1 dit jaar.

Als vader en sponsor moet ik zeggen dat ik zeer trots ben op deze jongens van de D1.

Hun inzet en toewijding is een voorbeeld voor velen en ik hoop dat wij na de winterstop zo blijven spelen want dan kunnen we nog hoog eindigen in deze 1ste klasse. Dit alles is ook een verdienste van trainer/coach Paul die samen met Kasper zorgt voor een hoog niveau bij deze jongens. Paul houdt van discipline en dat zorgt zeker voor de juiste sfeer en instellingbij deze jongens.

Paul perfect man en verder wens ik een ieder hele fijne dagen toe en een prachtig voetbal seizoen in 2007.

Alcmaria Victrix D1 - Zeevogels D1 2 - 0

Weer lekker voetballen daar waren de heren wel aan toe. Het was vandaag een treffen met de jongens van Zeevogels.Vandaag was er een aparte opstelling die trainer Paul en Kasper in elkaar hadden gezet.Laurens als laatste man en Kevin startend als links buiten. Een verrassing voor onze Kev want die heeft als laatste man ook wel eens de wil om voorin te acteren.

Vanaf minuut 1 was het zeker dat Zeevogels het tegen onze stoere mannen moeilijk zouden krijgen en door hun geweldige inzet konden wij kansen creéren en werd de keeper van Zeevogels constant getest op zijn kwaliteiten. Na een minuut of 20 was het Kevin die van links een steek pass kon geven aan Feisal die heel mooi de 1 - 0 kon gaan scoren (foto)

Koen op rechtsbuiten zorgde voor gevaar en moest vaak door meer dan één speler worden dwarsgezeten om niet door te dringen in de defensie.Zeevogels kon geen vuist maken en Alcmaria liet de bal het werk doen.Even nog schrikken toen Milan schreeuwend tegen de vlakte ging.(foto)

Deze kanjer ging er niet uit maar speelde verder en zorgde voor de aanvoer van rechts.Zeevogels was blij toen het rust signaal klonk. Na de rust was het een éénrichtingsverkeer richting het doel van Zeevogels. Met een voorhoede die veel deed beloven voor de tweede helft. Juan op links,Kevin in de spits en Cas op rechts werd er druk gezet naar voren. Laurens hield achter de boel dicht samen met Jordi, Paul en Loran. Mitchel moest zijn doel schoon houden vandaag.Lance en Abaseen zorgde voor Braziliaanse taferelen op het middenveld en Sjoerd speelde goed mee met deze ploeg.

Vijf minuten voor tijd kreeg Alcmaria een vrije trap 20 meter van de goal en trainer Paul riep dat Kevin hem moest gaan nemen,een mooie plek voor een linksbener. Marco van Basten had hem een contract gegeven in oranje als hij dit schot had gezien. Het goede spel van Kevin werd beloond met een schitterend vrije trap wat in de kruising belandde en de keeper van Zeevogels kansloos liet..2 - 0. Niet te filmen zeg.(foto)

Dit was de mokerslag voor Zeevogels en konden wij ons zelf drie punten rijker rekenen.

Een leuke wedstrijd voor al het publiek en zeker voor de spelers zelf.

Meervogels D1 - Alcmaria Victrix D1 1 - 1

Terwijl de meeste clubs in de omgeving de wedstrijden af lieten lasten had Meervogels besloten om de wedstrijden gewoon te laten spelen. Het veld was goed speelbaar voor onze D-jeugd en gezien de stand in de ranglijst moesten we vol aan de bak. Na een stevige warming-up van 25 minuten begonnen we de wedstrijd met een wind die strak over de zijkanten van het veld waaide. Na welgeteld 2 minuten was het raak voor Meervogels. De 1-0 werd op fraaie wijze gescoord door een fout in onze defensie€¦€¦hé dat heb ik eerder meegemaakt€¦€¦€¦.

Direct een wissel, Laurens kwam er in voor Loran en we gingen in de aanval. Het was zeker de moeite waard om te zien de vechtlust en zeker het positie spel van Alcmaria. Er kwam ruimte op het middenveld en dankbaar gingen we er overheen,kleine kansen waren er en zeker de prachtige voorzet van Juan verraste Koen die van schrik de bal terug legde in plaats van rechts in te schieten.Kansen kwamen er ook voor Meervogels maar onze defensie sloot zich als een ritssluiting zodat er niets meer door heen kwam.

Na 20 minuten was een afgeslagen aanval van Alcmaria waarbij een speler van Meervogels de bal terugspeelde op de keeper en Cas door liep en op inzet de bal tegen zich aan kreeg.De bal belandde tussen de keeper en het doel maar speedy Gonzales (Cas) was nog sneller en scoorde vanuit de hoek de 1-1€¦..yes€¦€¦(foto Cas):

Na de rust waren we zeker de beter spelende ploeg en toonden de inzet zoals het behoort te zijn vanaf minuut één. Kansen kwamen er maar helaas konden we het niet afmaken De Meervogels defensie werd gek van de snelheid die onze spelers hadden en waren zeker na afloop opgelucht dat zij die ene punt hadden.

Kansen moet je creëren en samen spelen leidt tot kansen.