algemeen nieuws

'Oudjes' winnen door tactisch vernuft
Categorie: Senioren nieuws
13 september 08     Zaterdag 1 - Zaterdag 2     1 - 3

Donkere wolken en veel regen waren het uiterlijk vertoon in de voorgaande dagen naar het duel toe. Op zaterdag morgen nog steeds een triest schouwspel aan de hemel.

Maar toen de 28 Alkmaarse godenzonen en aanhang het veld betraden trok de hemel zich open en kwamen de zonnestralen. Net alsof Apollo en Thor even het contrast van hun digitale tv aan het finetunen waren.

De spieren waren warm en los gemaakt en iedereen had er zin in om te kijken hoe wij ons hielden tegen het eerste. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, omdat de €˜binkies€™ al jaren een vaste trainer/coach hebben en dat men daarom meer automatismen kon verwachten.

Niets bleek minder waar. Zaterdag 2 ging als een dolle te keer en stond al na 20 minuten op 2-0 door doelpunten van Wouter en Pieter. Even later maakten de jongens van Z1 de aansluitingstreffer. Maar dit was van korte duur, Pieter had vrijdagavond roti met veel rode peper gegeten blijkbaar, want meneer Visscher was op stoom. Hij verschalkte op slinkse wijze verdediging en keeper en liep de bal over de doellijn.

Na de thee was er veel pressie van zaterdag 1, maar de marge bleef 2.

De mannen hadden de jongetjes op hun plaats gezet en er waren veel sippe gezichten tijdens de derde helft. Ze snakken naar revanche. Die kans krijgen ze.

We mogen trots zijn op deze collectieve prestatie en proberen dit dunnetjes tegen Dirkshorn over te doen.

Met vriendelijke groet,

Camille  

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route