Alcmaria I behaalt drie punten in de slotfase
Categorie: Senioren nieuws

Bloed, zweet en tranen, zond Andre Hazes. Dat was gisteren zeker van toepassing op Alcmaria. Veel en veel sterker dan DSS, sneed Alcmaria door de verdediging van de gasten. Vier honderd procent kansen, waar er minimaal twee van hadden in gemoeten, waren het gevolg. Alcmaria scoorde niet en de al oude voetbalwet deed weer eens opgang; als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat. Nog nauwelijks bekomen van de eerste goal lag de tweede er al in. Gelukkig was de rust aanstaande en kon de trainer de zaken weer even op een rijtje zetten. In de tweede helft was het alleen maar Alcmaria dat de klok sloeg. Een prachtig schot van de ingevallen Ebbo Voorhout betekende de 2-1. Alcmaria moest nu doordrukken en deed dat ook. Via een goede voorzet van de linkerkant was het opnieuw Ebbo die diagonaal inkopte, 2-2. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-3. Na een voorzet van Roy was het Bert die de 2-3 binnenliep. Een zwaar bevochten, maar terechte overwinning voor Alcmaria. Er is nog veel werk aan de winkel voor trainer Jeroen Kroes, maar er zit vooruitgang in en dat is altijd goed te zien. Zondag speelt Alcmaria thuis tegen Saenden. Weer een onbekende tegenstander, maar heeft wel 6 punten uit twee wedstrijden. Kijken of de mannen van de laatste wedstrijd hebben geleerd en het nu iets minder spannend maken.