algemeen nieuws

Hoe werd Dames 2 Kampioen door Luit Veenstra
Categorie: Softbal Senioren nieuws

 

Dames 2  kampioen van 3e klasse 

Dames 2 kampioen 2008

Dames 2  kampioen van 3e klasse na kraker tegen Caribe !!!!!!  

Alcmaria  Victrix Dames 2 heeft zondag het seizoen, na een zinderende wedstrijd, bekroond met het kampioenschap. In het verre Groningen werd concurrent Caribe verslagen met 3-2, waardoor de strijd tussen de drie sterkste teams uit de poule definitief in het voordeel van Alcmaria werd beslist en promotie naar de 2e klasse een feit werd.

Caribe Dames 1- Alcmaria Victrix Dames 2                      2 - 3 

Onder het oog van vele toeschouwers, waar onder een grote groep Alcmarianen, heeft Dames 2 bewezen dat het dit jaar in alle opzichten de sterkste ploeg in de derde klasse was. Het team liet het hele seizoen zien dat kwaliteit, ervaring en teamgeest een prachtig resultaat kan opleveren.

Na 30 wedstrijden moest de dubbel tegen de grootste concurrent Caribe dus de beslissing brengen.

Alcmaria startte sterk maar de prima verdediging van Caribe hield stand. In de 2e 1 gaf de verdediging van Alcmaria ook haar visitekaartje af, met onder andere een belangrijke 5-3 van Marina waarmee de 1e inning met 0-0 werd afgesloten.

In de 1e2 barstte het slaggeweld bij Alcmaria los. Ingrid opende met een schitterende stand-up double, werd naar het 3e honk gebracht door Miranda met een perfecte oss en kon scoren op een sac-fly van Patricia, 0-1. DP-Cristel kwam, zoals de hele wedstrijd, met artistiek slagwerk op de honken, maar zou helaas niet scoren

Caribe leek in de 2e2 gelijk terug te komen met  het 1e  en 3e honk bezet, maar een hard geslagen bal werd door Margo gevangen en tot dubbelspel gepromoveerd, ach ze stond er toch€¦

In de 1e 3 bracht Margo de stand op 0-2 op de zoveelste 2-honker dit seizoen van Annemarie.

Maar Caribe was nog niet verslagen en kon in de 2e4 twee keer scoren. Met drie honken bezet en pas 1 uit nam Inge daarop plaats op de heuvel. Met steun van het weer fantastisch spelende veld hield zij de aanval van Caribe van verder scoren af.

In de 1e5 opende Helen met een honkslag, legde Margo een perfecte oss neer, werd door  Maaike P. naar het 3e honk geslagen en kon scoren op een doorgeschoten bal, 2 -3. De strijd was daarmee nog niet beslist, want Caribe zette nog een keer aan.

Een running-catch van Carolien en een zekere vangbal van de ijzersterke Maaike in het linksveld zorgden echter voor de eerste 2 nullen in de 6e inning, waarna de wedstrijd beslist werd door een karakteristieke actie van Margo en Annemarie;  een zeker lijkende honkslag werd op onnavolgbare wijze door Margo verwerkt en met een uiterste inspanning naar het 1e honk gesmeten, waar Annemarie op prachtige wijze de laatste nul   maakte€¦.KAMPIOEN !!!!!

Uiteraard werd het kampioenschap uitbundig gevierd met bloemen, champagne en een uitbundig €œWe are the champions€. Natuurlijk waren er de felicitaties voor het topcoaches-duo Hans en Annemiek en werden er vele foto€™s gemaakt door de fans.

Maar misschien was wel net zo mooi dat de Dames het seizoen vervolgens af sloten met een klinkende 9-5 overwinning in de tweede wedstrijd. Met Gina, vertrouwd als catcher in de 2e wedstrijd, en diverse dames op andere posities, werd ook de laatste doelstelling van het seizoen gerealiseerd: 320 runs in 32 wedstrijden, een ongekende score.

Na een drankje, een pizza en een lange terugreis volgde een leuke ontvangst bij Alcmaria. De Dames werden op de late zondagavond ontvangen in de Dug- Inn door de voorzitter en vele andere fans. Een drankje, een hapje, een speech, bloemen €¦.het was nog lang gezellig !!!

 

Luit Veenstra

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route