algemeen nieuws

In Thriller langs Tridents, 5 - 4 na 10 innings.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria in Thriller langs Tridents, 5 - 4 in 10 innings.
 

Vandaag werd aangetreden tegen Door Tridents, het opleidingsteam van Neptunus, boordevol talenten. Namens Alcmaria betrad het oudste talent de heuvel, Mark Giroldi en hij zou een prima pot gooien. Door Tridents opende met hun reguliere starter Paul Cornelissen. In de 1e slagbeurt van Tridents gebeurde er weinig. Alcmaria opende gelijk 1 de score door Linoy Croes, bereikte 3 door een triple in het rechtsveld en werd door een sac-fly v7 van Martin de Boer over de thuisplaat geholpen. Tridents kon in de 1e 4 innings eigenlijk weinig uitrichten, oa door een prachtige vangbal van Dave Tromp, 3 x een actie 6-3 en een mooi dubbelspel van Roddy van Aanholt, actie 4-4-3. Ondertussen was men in inning 2 & 3 uitgelopen naar 3 - 0, door Roddy van Aanholt, gelijk 2 hij werd na een 4w en een fout binnengetimmerd door Marco Hoogeland. Gelijk 3 scoorde Martin de Boer 3 - 0, verscheen op 2 door een double, Ludrick Pieter hielp hem naar 3 ook door een honkslag en hij scoorde op een vk van Roddy van Aanholt.
In de 1e 5 kreeg men het lastig, Door Tridents kwam langszij door 5 tikken en een foutje van het binnenveld, hierdoor wisten Erik van Dorp, Max Bijster en Paul Cornelissen te scoren, 3 - 3.  Het einde voor Mark Giroldi leek nabij, maar hij wist zich goed te herstellen, ook met de hulp van zijn veld. Gelijk 6 wist Mark v.d. Mijll-Dekker de 4 - 3 aan te tekenen, bereikte 1 door een f5, werd verder gestoten door een oss van Roddy van Aanholt, verscheen op 3 door een vk, actie 6-3 en mocht naar thuis door een wilde worp van Orlando Groeneveldt die door  een blessure van Paul Cornelissen de heuvel had beklommen.
Toch wist Door Trident weer gelijk te komen in de 1e 7, Jerdy Leonora mocht gratis naar 1 door een gw, en scoorde op een honkslag van Mike Bazuin 4 - 4. En dat bleef het tot de 9e inning ook omdat Kevin Heijstek de boel aardig dicht hield voor Tridents. En dus verlengen.
Rene van Veen loste Mark Giroldi na 136 ballen af, zag het buitenveld 2 nullen bakken en gooide de boel op slot met een 3sl. En toen mocht Alcmaria het proberen. Sergio Paulina opende met een honkslag, werd tactisch verder gestoten door Martin de Boer en stoomde door naar 3 door een slecht verwerkte bal in het binnenveld op een klap van Ludrick Pieter die zich zelf terug vond op het 2e honk. Mark v.d. Mijll-Dekker kreeg opzettelijk 4 wijd voor volle honken en Roddy van Aanholt aan slag, liet de 1e bal lopen maar wist op de 2e bal een perfecte squeeze bunt neer te leggen waardoor Sergio Paulina vanaf 3 de walk-off overwinning produceerde. Het zag er erg goed uit.


Box score

Door Tridents                          0-0-0-0-3-0-1-0-0-0
Alcmaria                                  1-1-1-0-0-1-0-0-0-1 

Werpcijfers;

Alcmaria

Mark Giroldi (9)                                  3-5-8-2
Rene van Veen (1)                               1-0-0-0
 
Door Tridents

Paul Cornelissen (5+1)                          2-2-4-2
Orlando Groeneveldt (2)                       2-1-0-0

Kevin Heijstek (2.1)                              0-1-3-0
 

Slaggemiddelden;

Ludrick Pieter .400, Linoy Croes, Martin de Boer & Roddy van Aanholt .333, Marco Hoogeland .250 en Sergio Paulina .200.
 
Morgen spelen wij weer thuis, nu tegen Omron Pioniers, het 2e team van Minolta Pioniers. Ook weer om 14.00 aan het Honkpad.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route