algemeen nieuws

Nederland Europees Kampioen, Anne Vlietstra MVP
Categorie: Softbal Dames 1

Nederland Europees Kampioen en Anne Vlietstra MVP van Europa.

 

Het Europees Kampioenschap voor Jong Oranje (>20 jaar) werd dit jaar in Deggendorf  in Duitsland gehouden, dat ligt diep in Zuid Duitsland in Bayern. Ht regent daar vaak en veel zo ook dit jaar, vaak moest het programma aangepast worden en wedstrijden verschoven of later ingehaald. De informatie voorziening liep ( en loopt) daardoor achter, hierdoor is het nog niet mogelijk de resultaten van de finale te bekijken. Nederland diende op zaterdag eerst aan te treden tegen Tjechië, na een 6-0 achterstand wist men uiteindelijk toch met 9-8 te winnen en in de finale tegen Italië weer zwaar aan de bak te moeten. Hieronder een vertaling van een veslag van de site van Deggendorf  Dragons http://www.dragonsnet.de/ .

 

Voor volle tribunes werd met enige vertraging de grote finale tussen Nederland en Italië gespeeld. Italië hadden in dit toernooi een sterke indruk achtergelaten en Nederland was eerder in de halve finale flink met 8-0 onderuit gegaan dus Italië was zwaar favoriet.

Maar hoe anders zou het worden, Nederland liep snel uit naar een 2-0 voorsprong en bouwde dit in de 4e inning zelfs tot 4-0 uit. Italië kwam door een 2 punten Homerun van de pitcher Michella Musitelli terug tot 4-2 voegde daar nog een puntje aan tot in de 6e inning 4-3 en kregen in hun laaste slagbeurt nog 2 loopsters op de honken, beiden werden op thuis uitgemaakt waardoor Nederland wederom Europees Kampioen werd
.

Na afloop werd Anne Vlietstra tot MVP van het toernooi uitgeroepen, in 8 wedstrijden scoorde zij de meeste runs (13) sloeg de meeste punten binnen (12) had 4 Homeruns, bereikte in totaal 28 x de honken, had een onbase percentage van .636 en het hoogste slugging percentage 1.333.

 

Wilt u de dames Laura Treurniet, Raquel Mesman en Anne Vlietstra feliciteren en weer in actie zien, komende dinsdagavond speelt Alcmaria Victrix Dames 1 een uitwedstrijd bij Olympia Haarlem ( oude DSC€™94 veld) in Haarlem aanvang 20.00 uur.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route