algemeen nieuws

Gister de held, vandaag de schlemiel, 8-5 verlies tegen HCAW 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Gister de held, vandaag de schlemiel, 8 - 5 verlies tegen HCAW 2.
 
Was Rene van Veen gister de held door uit een bases loaded inning met 0 uit te komen, vandaag had hij het als reliever in de 8e inning erg lastig en moest 6 punten en de loss bij schrijven.  Toen het team arriveerde was de selectie van HCAW 2 al bezig, er werden wel 22 man geteld waarvan 9 werpers en dan Alcmaria ,10 hele spelers en 2 halve. Lisandro Tromp, Mark Giroldi en Steven van Groningen waren in Alkmaar achter gebleven om het 2e aan de titel te helpen en dat brak uiteindelijk een beetje op. En men was zo pittig begonnen, Net als Kyle Ward hield ook Erik Jan Lind de zaak in de 1e inning kort. Gelijk 2 wist Joep van Els ( 4 uit 4, net als Marco Hoogeland) de 1 - 0 te scoren, RBI voor Thomas Brink. In de 1e 3 liep Alcmaria uit naar 1 - 5. alles viel goed, 4 tikken waaronder een beste triple van Martin de Boer, voeg daar een stevige glipper toe en Dave Tromp, Marco Hoogeland, Linoy Croes, Sergio Paulina en Ludrick Pieter vlogen over de thuisplaat en de 1 - 5 stand stond in de boeken. Gelijk 4 knabbelde HCAW door Sebastiaan Olgers 1 puntje terug, Jelle Krikke, volgens de kenners zijn 1e honkslag in de topsport, deponeerde de bal precies op de foutlijn in het rechtsveld voor de 2 - 5 tussenstand. Verder hielden de beide defensies het droog, af en toe dreigend, maar zonder resultaat. Tot Rene van Veen Erik Jan Lind moest vervangen die wat last van de rug kreeg. Rene had niet de stuff van gister mee, voeg daarbij een kleine
(maar wel consequente) zone van de plaatscheidsrechter en Rene en het veld kreeg het lastig, pas na 10 man aan slag en 6 punten voor HCAW wist men in de dug-out terug te keren met een 8 - 5 stand. In de 1e 9 kreeg men met 2 uit nog wel honk 1 & 3 onder de voeten maar een v3 maakte een einde aan de pot. Detail; de speaker bij HCAW leek verdacht veel op de man die bij Alcmaria altijd het commentaar verzorgd. 
 

Box score

Alcmaria              0-0-5-0-0-0-0-0-0
HCAW 2            0-1-0-1-0-0-0-6-X

Werpcijfers;

Alcmaria
Erik Jan Lind  (7)                                5-2-7-1
Rene van Veen (1)                               1-3-4-0

HCAW 2
Kyle Ward (7)                                     4-1-7-3

Lars Siahaya (2)                                  1-0-3-0
 

Slaggemiddelden;

Marco Hoogeland 1.000 ( 4 uit 4), Linoy Croes .400, Ludrick Pieter .333, Martin de Boer & Sergio Koelemij .250 en Sergio Paulina .200.

Komend weekeinde is Heren 1 2 x thuis te bewonderen, zaterdag tegen DOOR Tridents en zondag tegen Omron Pioniers, zo als gewoonlijk 14.00 uur aan het Honkpad.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route