algemeen nieuws

Alcmaria - Twins 7 - 5.
Categorie: Honkbal Heren 1

Een rustige overwinning aan het Honkpad, 7 - 5 tegen Twins.
 

Onder een heerlijk zonnetje ontspon zich een vandaag kalme wedstrijd tegen Twins. Jan Untied & Rob v.d. Kamer ontbraken door blessures, Martin de Boer door zijn werk en Just van Heems was ziek. Dus werden Justin Haller en Thurhand Isenia opgeroepen uit het 2e en speelde Lisandro Tromp als DH (aangewezen slagman) mee en dat deden zij met verve. Sven Vlaanderen werd op de heuvel geposteerd en hij liep gelijk tegen 3 tikken waaronder een triple van Stijn v.d. Wiel aan en Alcmaria tegen een 0 - 2 achterstand want ook Terrence van Essen was binnengelopen. Linoy Croes opende gebruikelijk met een ss, stal 2 en Ludrick Pieter timmerde hem binnen 1 - 2. Gelijk 2 liep Alcmaria dwars door de defensie, geleid door Patrick van Gool  heen, Thurhand Isenia, Dave Tromp, Marco Hoogeland & Linoy Croes scoorden 4 x, door wat wonderlijke honkslagen in het binnenveld, een beste double en een stevige fout, 5 - 2. In de 1e 3 pakte Twins een puntje terug, door Benn Grice, hij scoorde op een stand-up double van Joris Oomen, 5 - 3. Alcmaria wist verder niets aan de stand te wijzigen, dat deed Twins wel in de 1e 5 door Roy Slond, hij scoorde op een sac-fly v8 van Ebbe Blaas, Joris Oomen werd door een lange relay 8-6-5-2-1 ( er zat een foutje tussen) uiteindelijk van de thuisplaat afgepikt, 5 - 4.
In de 1e 6 kreeg Sven het Spaans benauwd, 2 x 4w met een prachtige stootslag van Patrick van Gool, alle honken vol en geen nullen. En toen verscheen de verlosser, in de gedaante van Rene van Veen, hij kwam door een v1, 3sl en een v8 zonder kleerscheuren uit de inning. Gelijk 6 wist Sergio Koelemij de thuisplaat te bereiken, zelf een tik, Ludrick Pieter een double en een fout 4-2 hielpen hem daarbij, 6 - 4. In de 1e 8 zette Twins nog even aan, Niels Meeuwis zette de 6 - 5 in de boeken, zelf gw, door een tik van Patrick van Gool op 3 en een sac-fly van Terrence van Essen voldeden. Gelijk 8 pakte Alcmaria dat puntje weer terug, door Linoy Croes, 4w,gh en klappen van Ludrick Pieter en Lisandro Tromp lagen eraan ten grondslag, 7 - 5. En dat werd ook de eindstand want Steven van Groningen pakte de rol van closer weer prima op, actie 4-3, 1e nul, een double van Joris Oomen ( zijn 3e van de dag) maar 2 x 3sl volgden, waardoor de punten in Alkmaar bleven.

 


Box score

Twins                                      2-0-1-0-1-0-0-1-0

Alcmaria                                  1-4-0-0-0-1-0-1-X

 

Werpcijfers;

Alcmaria

Sven Vlaanderen ( 5+2)                      5-4-8-0
Rene van Veen (3)                              2-0-1-1
 Steven van Groningen  (1)                  2-0-1-0
 
Twins

 

Patrick van Gool (8)                            4-4-13-3
 

Slaggemiddelden;

Ludrick Pieter .750, Linoy Croes .500, Sergio Koelemij & Thurhand Isenia .400, Dave Tromp & Marco Hoogeland .333, Lisandro Tromp & Justin Haller .250.

Morgen gaan de heren naar Bussum, het gerucht gaat dat Rutger Zwaal op de heuvel bij HCAW 2 verschijnt, dat wordt een reünie.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route