algemeen nieuws

De emoties liepen weer hoog op aan het Honkpad
Categorie: Honkbal Heren 1

De emoties liepen weer hoog op aan het Honkpad.  

In een uiterst tumultueuze wedstrijd moest Alcmaria na 11 innings zich gewonnen geven aan Almere 5 - 8.   

Bij Alcmaria opende Rene van Veen de schermutselingen op de heuvel. Kwam door 3 vangballen goed door de 1e slagbeurt van Almere. Sten v.d. Bedem was de Almeerse werper en zag door 3 fouten van hem zelf Linoy Croes 1 - 0 scoren. In de 1e 2 liep Almere weg naar 1 - 3 door Siegert Flaneur, Frank v. Leeuwen en Daniel Zijderveld, zij scoorden door 3 honkslagen waaronder een double van Niels van Weert. In de 1e 3 werd het 1 - 4 door een beste glipper van het buitenveld, hierdoor en een ww scoorde Giovanni Samboe de 1 - 4.
Alcmaria wist pas gelijk 6 terug te komen door Sergio Koelemij, hij scoorde op een double van Martin de Boer en die stand bleef tot aan de 9e inning op het bord. Inmiddels waren de starters allebei vervangen, Derrick Isenia moest de deur bij Almere dichthouden en bij Alcmaria was Sven Vlaanderen op de heuvel verschenen, hij werd vandaag 18.
In de 1e 9 liep Almere verder uit naar 2 - 5 door Daniel Zijderveld die scoorde door een triple van Wesley Bernardus. En toen brak gelijk 9 aan, Just van Heems verscheen op 2 door een fout, Rob van de Kamer hielp hem verder door een honkslag, en Jan Untied ontving 4 w alle kussens bezet geen nullen. Dave Tromp kwam door met een honkslag, hierop scoorde Just van Heems 3 - 5, Linoy Croes peuterde ook 4w uit de zone waardoor Rob v.d. Kamer simpel 4 - 5 aantekende en dat betekende ook het einde van Derrick Isenia, Shane Gnade volgde hem op maar doordat hij ook 4w op Sergio Paulina gooide was het door Jan Untied 5 - 5, nog steeds volle honken en geen nullen. En toen ging het mis, Sergio Koelemij ontving een zeer discutabele 3 sl. De loper op 3 werd er gelijk ook afgepikt doordat hij dacht dat het 4w was. Hierna werd Ludrick Pieter uitgevangen en werd het verlengen. Gelijk 10 probeerde Martin de Boer,op verzoek van zijn coach, zijn double te verlengen naar een triple, dit liep helaas fataal af en volgde 2 snelle nullen.In de 1e 11 liepen de gemoederen hoog op bij een wel of geen schijn call, dit kostte de beiden coaches van Almere de wedstrijd want zij werden na een hevige discussie uit het veld gestuurd. Ondertussen had Steven van Groningen de heuvel in handen gekregen en wist Almere 3 x te scoren door Frank van Leeuwen, weer Daniel Zijderveld en Niels van Weert zij werden door een beste double van Giovanni Samboe over de thuisplaat geholpen. Gelijk 11 vielen er 2 nullen, verschenen Linoy Croes en Sergio Paulina nog door tikken op de honken maar een 3sl maakte een einde aan deze marathon ( 3 uur en 40 minuten) en moest men teleurgesteld het materiaal opruimen

Box score

Almere Magpies                        0-3-1-0-0-0-0-0-1-0-3

Alcmaria                                   1-0-0-0-0-1-0-0-3-0-0

 

Werpcijfers;

Alcmaria

Rene van Veen (7.1)                            3-1-5-1
Sven Vlaanderen ( 2.2 +2)                   4-1-3-0
Steven van Groningen  (1)                    1-1-2-0
 
 
Almere Magpies

 

Sten v.d. Bedem (6)                            4-1-3-5
Derrick Isenia (3 +4man)                     2-3-2-1
Shane Gnade ( 3)                                3-1-3-0
 

Slaggemiddelden;

Dave Tromp .500, Martin de Boer .400, Linoy Croes & Marco Hoogeland .333, Jan Untied .250, Sergio Paulina  & Rob van de Kamer .200.

Morgen gaan de heren naar Den Haag om daar de punten tegen ADO 2 te pakken, hopen dat het weer een beetje mee wil werken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route