algemeen nieuws

It aint over till i'ts over an the fat lady sings.
Categorie: Honkbal Heren 1

€œIt aint over till it€™s over and the fat lady sings.€  10 innings walk-off  zege voor Alcmaria Victrix 10 - 9

Er gebeurt altijd wat aan het Honkpad, vandaag met 3 - 9 in de 8e inning achter en na 10 innings winst met 10 - 9.

RCH 2 startte vandaag met Al Morales en hij zat Alcmaria behoorlijk in de weg.Alleen Sergio Koelemij (triple) en Tom de Groot (single) wist in de 1e 3 slagbeurten een gaatje te vinden. Tom de Groot en Dennis Blom waren vandaag toegevoegd aan de door vakanties uitgedunde selectie, alleen Sven Vlaanderen en Rene van Veen zijn dit weekeinde als werper beschikbaar dus dat werd schipperen. Sven Vlaanderen startte en hij hield het met de hulp van zijn veld aardig dicht, speciaal Dave Tromp en Rob van de Kamer hadden een paar schitterende acties in huis.. RCH was toch stiekem uitgelopen naar 0 - 2 door Maarten Bos en Alex Vogel. Gelijk 5 kwam Alcmaria langszij, Jan Untied en Dave Tromp scoorden doordat Al Morales wat minder werd en  Tom de Groot een prima squeeze bunt neer wist te leggen, 2 - 2. Dat werd gelijk 6 zelfs 3 - 2 door Linoy Croes  die binnenliep door een oss van Dave Tromp. In de 1e 7 kreeg Sven het lastig en werd na 2 tikken en een opzettelijk 4w door Rene van Veen vervangen. Hij had het moeilijk om uit de inning te komen, door 2 bloop singles en 4w liep RCH naar 3 - 5 uit,. Alcmaria kon gelijk 7 weinig terug doen op de reliever van RCH Martin Kuipers
Dat werd de 1e 8 nog erger RCH scoorde 4 maal, door 2 tikken, een fout en een gw, 3 - 9 en niemand die nog een stuiver voor de kansen van Alcmaria gaf. Toch kwam men gelijk 8 2 puntjes terug, door Rob van de Kamer en Jan Untied door 4 wijd en 3 tikken, o.a. een double van Tom de Groot  5 - 9. En dan begint de 9e inning, Hierin produceerde Jan Untied alleen de benodigde 3 nullen door een v6 en een dubbelspel v6 actie 6. Alcmaria begreep dat er nog maar 1 kans was en greep die met beide handen aan, het regende plotseling honkslagen, Ludrick Pieter opende met een double, back-to-back singles van Rob van de Kamer en Jan Untied en een double van Dave Tromp en een werperswissel bij RCH, Jim Leijenaar kon het lek niet dichten want uiteindelijk was hij het die met een ww Dave Tromp zag scoren en Alcmaria op gelijke hoogte zag komen, 9 - 9 en verlengen. De 1e 10 leverde 2 vangballen van Dave Tromp op waarvan de 1e in het boekje kon, voeg daarbij een v8 en Alcmaria mocht proberen het benodigde punt te scoren. Sergio Koelemij peuterde 4 w uit de zone, en bij de 3e slagbal op Ludrick Pieter stal hij 2, zag de bal bij de 2e honkman weg spatten en vervolgde zijn weg naar 3, de buitenvelder van RCH smeet in een ultieme poging de bal hoog over 3 waardoor Sergio al slidend de nooit meer verwachte overwinning toch realiseerde. Het bleef lang onrustig op het terras temeer omdat Sergio Paulina ook nog wat te vieren had.

Box score

RCH 2                                     0-1-0-1-0-0-3-4-0-0

Alcmaria                                  0-0-0-0-2-1-0-2-4-1

 

Werpcijfers;
Alcmaria
Sven Vlaanderen (6.1)                1-4-6-0

Rene van Veen (3.2)                   0-4-4-1
 
RCH 2

Al Morales (5)                         8-2-4-0
Martin Kuipers (3.1)                1-2-9-0

Jim Leijenaar( 1)                       0-2-0-1         

 

Slaggemiddelden;

Tom de Groot .800, Jan Untied .600, Rob van de Kamer .500, Sergio Koelemij, Dave Tromp & Marco Hoogeland .250 en Ludrick Pieter .167.

Morgen de verre reis naar Enschede, we  zien wel wat het wordt, maar deze 2 punten zitten in de tas.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route