algemeen nieuws

Sensatie in Amsterdam, 6 - 15 winst tegen Pirates 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria sensationeel naar winst 6 - 15 tegen Pirates 2.

Wie om 14.30 het sportpark Ookmeer op was gelopen en naar de tussenstand op het fraaie scorebord had gekeken zag dat Alcmaria na 2 innings tegen een 6 - 1 achterstand aan keek. En dat tegen een jonge ploeg die tot dan 25 wedstrijden gespeeld had, de lijstaanvoerder bij de reserve teams is en gemiddeld 3,24 punten per wedstrijd tegen kreeg. Het leek er op dat Alcmaria kansloos was, 7 innings snel inpakken. Mark Giroldi en zijn veld zagen in de 1e 2 innings al 10 honkslagen van de Piraten knuppels vertrekken en het ergste werd gevreesd. In de 1e 2 wist Just van Heems 4w los te peuteren van Scott  Ronnenberg, het super talent van Pirates. Hij werd door Jan Untied verder geholpen, die daarna in een lange run-down terecht kwam waarop Just de 3 - 1 wist te scoren. Pirates liep zoals eerder genoemd verder uit naar 6 - 1.
Maar Alcmaria kwam in de 1e 3 gelijk terug door Marco Hoogeland en Linoy Croeszij scoorden door een RBI van Ludrick Pieter en een vk op een actie 4-3 voor een 6 - 3 tussenstand. Hierna spraken Mark Giroldi en Rob v.d Kamer een ander benadering af en dat werkte, af en toe wist Pirates nog wel een gaatje te vinden maar gescoord werd er niet meer, 7 innings lang bleef de thuisplaat onberoerd door de Piraten.
Alcmaria daar in tegen was los en hot iedere slagbeurt werd er wel 1 of meer punten toegevoegd aan het totaal, na 6 innings was men erop en erover, 6 - 7. En dat ook op de reliever van Pirates, Rik Geestman. Toen hij in de 1e 8 vervangen werd door Roy Beems was het hek helemaal van de dam, 6 - 10 door scores van de kop van de line-up.
Mark Giroldi hoefde in inning 3 tot en met 8 nog maar 8 Piraten op de kussens toe te staan waarvan 1 nog tot 3 kwam, maar men werkte iedere keer de dreiging weg. Niet helemaal foutloos maar met 1 veldfout valt te leven.
De 1e 9 leverde een stortvloed van honkslagen op, 6 x werd het gat gevonden, met als hoogtepunt  een stand-up triple van Dave Tromp, voeg daarbij een glipper en wat wilde worpen en de 5 punten zijn verklaard, 6 - 15. Steven van Groningen verving voor de laatste slagbeurt van Pirates Mark Giroldi die het na 132 ballen voor gezien hield. Opende met een 3sl, zag zijn veld de 2e nul produceren door een actie 5-3, kreeg daarna 2 tikken te verwerken maar een Swinging K op Roy Beems maakte een einde aan de wedstrijd.

Het was een uiterst sportieve wedstrijd met 2 ploegen die wilde honkballen en het publiek een vermakelijke middag boden, 36 honkslagen zie je niet vaak, zet daar 2 scheidsrechters bij die er ook lol in hadden, waardoor de wedstrijd van zaterdag snel vergeten werd. Complimenten aan de spelers en coaches, dat mag ook wel eens gezegd worden. Men kan lang genieten van deze niet verwachte overwinning want de zomerstop wordt nu bestreden, 2 augustus wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen RCH 2, Joran Klarenbeek is gewaarschuwd.
 

Box score

Alcmaria                      0-1-2-1-1-2-0-3-5
A€™dam Pirates 2          3-3-0-0-0-0-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Mark Giroldi  (8)                               5-1-15-1
Steven van Groningen (1)                   2-0-2-0

 

Amsterdam Pirates 2

Scott Ronnenberg (5)                         5-2-9-0

Rik Geestman (2)                               0-0-4-0

Roy Beems (2)                                   1-1-8-1
 

De hele line-up had vandaag een slaggemiddelde,

Marco Hoogeland .800, Just van Heems .750, Linoy Croes .667, Ludrick Pieter .600, Dave Tromp .500, Sergio Paulina .250, Rob van de Kamer & Jan Untied .200.

 

6 punten los van de degradatie en nog 1 wedstrijd tegoed, het had slechter gekund.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route