algemeen nieuws

Winning streak op 3, 6 - 11 bij Ergo Kinheim 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria wint 3e op rij, 6 - 11 tegen Ergo Service Kinheim 2.

In een wedstrijd waarin vooral Sven Vlaanderen en Ritzo Jansen (de beide starters van vandaag) erg naar uitkeken liep Alcmaria vrij gemakkelijk over Kinheim heen, 18 om 8 hits zegt eigenlijk al genoeg. Onno & Ritzo Jansen, vorig jaar nog bij Alcmaria te bewonderen, zijn nu bij Kinheim als pitcher en catcher actief en werden vandaag ook zo ingezet. Alcmaria pakte hen direct pittig aan, Linoy Croes 4w, Sergio Paulina gw werden door Sergio Koelemij en Ludrick Pieter binnen geholpen, 0 - 2. Gelijk 1 werd dat 1 - 2 door Bjorn Hato hij profiteerde van een vk. Alcmaria kwam door een dubbelspel around the horn ( 5-4-3) uit de inning. In de 2e inning wisten beiden ploegen niet te scoren. Dat ging bij Alcmaria in de 1e3 weer prima. Sergio Koelemij 1 - 3, met een RBI voor Martin de Boer, 1 - 5 door Ludrick Pieter en Martin de Boer met 2 x een RBI voor Rob van de Kamer. Gelijk 5 krabbelde Kinheim 1 x terug door Allan Miljard die binnen getimmerd werd door een 2 pitter van Onno Jansen, 2 - 5. Dat werd in de 1e 7 2 - 7 op de reliever van Kinheim, Karel Morang. Hij moest lijdzaam toezien dat Martin de Boer door een stand up double van Rob van de Kamer binnen geloodst werd die op zijn beurt beloond werd door een tik van Jan Untied, 2 - 7.
Na een foutje in het buitenveld werd Sven Vlaanderen opgevolgd door Erik Jan Lind, die 2 punten aan Kinheim moest toestaan, Jasper Hulshoff en Allan Miljard waren de daders op een tik en een glipper van het binnenveld, 5 - 7 en wat druk. Druk die in de 1e 8 direct van de ketel gehaald werd door punten van Linoy Croes, Sergio Paulina en Sergio Koelemij die 3 x achter elkaar de ss als wapen hanteerden. Dit werkte prima want het binnenveld van Kinheim wist geen oplossingen hiervoor te bedenken, de laatste ss van Sergio Koelemij werd op 1 gesmeten zonder dat daar een Kinheim handschoen stond en de bal verdween ook ver in het buitenveld, snel werd Robbert Hilterman naar de heuvel gedirigeerd maar kreeg het lek pas boven water na een sac-fly van Martin de Boer door een actie 6-4, de tussenstand was inmiddels opgelopen naar 5 - 10. Daar wisten beiden ploegen nog 1 punt aan toe te voegen, namens Alcmaria door Sergio Paulina en namens Kinheim door Bjorn Hato.
Man of the match en MVP vandaag Sergio Koelemij die uit 6 slagbeurten 5 honkslagen wist te produceren.

Box scoreAlcmaria                      2-0-3-0-0-0-2-3-1

Ergo Kinheim 2                           1-0-1-0-1-0-2-0-1

Werpcijfers;
Alcmaria
Sven Vlaanderen (6 + 1)                 5-3-5-3
Erik Jan Lind (3)                             0-0-3-1

 

Ergo Kinheim 2

Ritzo Jansen (6)                               5-5-9-2

Karel Morang (1 +4)                       0-1-5-1

Robbert Hilterman (2)                      1-0-3-1

 

Slaggemiddelden;

Sergio Koelemij .833, Linoy Croes & Ludrick Pieter .600, Sergio Paulina, Martin de Boer  & Just van Heems .500, Rob van de Kamer .400 en Jan Untied .250.

 

Morgen staat de 3e en laatste ontmoeting met DSS op het programma, 14.00 aan het Honkpad.

Blijft de streak intact, u kunt het aanschouwen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route