algemeen nieuws

Winning Streak op 2, 3 - 7 bij Sparks
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria heeft een winning streak, 3 - 7 winst bij Sparks.

 

Op een fraaie dinsdagavond mocht de 1e klasse nog een rondje competitie spelen en zonder licht werden toch 8 innings gehaald. Sparks was eerder dit seizoen al 2x te sterk geweest voor Alcmaria maar dat was nu even anders. Sparks zat ook niet best in de werpers want vandaag moest Jesse Bouma ( normaal een infielder) de Vonkenvlag hoog houden. Alcmaria stuurde Erik Jan Lind de heuvel op en die had, samen met zijn veld, de zaakjes beter voor mekaar.

Ook het file verkeer zat de beide coaches niet mee, zowel bij Sparks als Alcmaria moest de lead-off slagman op het laatste moment vervangen worden omdat zij beiden nog vast in de file voor de Coen tunnel stonden. Marco Hoogeland deelde in de 1e helft van de 1e inning de 1e speldenprik uit, maar men liet hem moederziel op 2 achter. De knuppels van Sparks bleven rustig, in de 1e en 2e gelijkmakende inning 3 op 3 af.
Alcmaria brak in de 1e3 de wedstrijd open, Ludrick Pieter timmerde met een stand-up double Jan Untied en Marco Hoogeland binnen, zij waren met 4w op de kussens verschenen. Ludrick werd op zijn beurt binnengehaald door Dirk Jan Krijger, die zelf ook scoorde door een double van Roddy van Aanholt, 0 - 4. Gelijk 3 verscheen Sparks wel op de honken, een gw en een tik, 1 & 2 bezet. Maar een dubbelspel op een gevangen stootslag bracht rust. In de 1e 4 was het wederom Ludrick Pieter die, ditmaal met een single, Jan Untied en Marco Hoogeland over  de thuisplaat hielp, 0 - 6. Gelijk 5 kwam Sparks 1 punt terug, Nils Mica profiteerde van een double van Bas v. Driel Krol, 1 - 6. Gelijk 6 schroefde Sparks de druk stevig op, men timmerde 4 honkslagen het tot dan toe foutloze Alcmaria veld in, hierop wisten Paul Witte en Lennart Stut te scoren. Martin de Boer hielp Alcmaria met een MLB actie uit de inning, een snoeiharde grounder langs 3 werd met een snoekduik boven het 3e honk gepakt, en omdat hij toch bij 3 lag en 1&2 bezet waren hoefde hij alleen zijn handschoen op het honk te leggen om de 3e nul te produceren, 3 - 6.
Gelijk 7 had Sven Vlaanderen Erik Jan Lind vervangen en hij zag geen Vonken op de kussens verschijnen. In de 1e 8 scoorde Jan Untied nog 1 x op een tik van Marco Hoogeland 3 - 7, dat bleek uiteindelijk ook de eindstand, want nadat Sparks gelijk 8 alle honken vol kreeg met 0 uit, werd de closer van Alcmaria, Steven van Groningen gebracht. Hij wist in de schemering zijn taak prima te volbrengen, een v8 en 2x 3sl (volgens mij hebben ze de strikes alleen maar gehoord) werd de wedstrijd vanwege de invallende duisternis gestopt en werden 2 punten bijgeschreven. En die zijn nodig om afstand te houden op de staart van de stand.  Na de wedstrijd werd Ludrick Pieter tot MVP en Man of the Match uitgeroepen vanwege 4 RBI€™s. Dank ook aan verzorger Adrie die bereid was om de selectie in te tapen en op te lappen voor deze 3e wedstrijd in 5 dagen. 


Box score

 

Alcmaria          0-0-4-2-0-0-0-1

Sparks             0-0-0-0-1-2-0-0



Werpcijfers;

Alcmaria

Erik Jan Lind (6)                                 5-4-6-0

Sven Vlaanderen (1 +3)                      1-2-0-1
Steven van Groningen (1)                     2-0-0-0

Sparks

Jesse Bouma (8)                                  4-7-7-0

 

Slaggemiddelden;

Rob v.d. Kamer 1.000 ( 1 uit 1), Marco Hoogeland .667, Ludrick Pieter .500, Dirk Jan Krijger & Roddy van Aanholt .250.

Komende zaterdag staat Kinheim 2 op het menu in een uitwedstrijd aan het Badmintonpad, zondag wacht DSS thuis, beide wedstrijden 14.00 uur.   

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route