algemeen nieuws

Van de collega's uit Almere
Categorie: Honkbal Heren 1

Van de website van Almere Magpies  

Zaterdag in het Almere Honkbal Stadion was het opnieuw een spannende aangelegenheid, want de wedstrijd kwam in de €˜grote€™ innings tot een ontknoping. De Almeerders leunden lange tijd op een 1-0 voorsprong, die zij al in de eerste slagbeurt verkregen na een fraaie €˜dragbunt€™ van Daniël Zijderveld, die daarna werd binnengedubbeld door Giovanni Samboe. In de vijfde inning sloeg de vlam evenwel in de knuppels, toen Alcmaria Victrix de goed gestarte Derrick Insenia begonnen te raken en er een paar veldfouten werden gemaakt. Gelukkig voor de ploeg van €˜skipper€™ Wels, staken de Alkmaarders hen een handje toe door een knullig mislukte €˜squeeze play€™, waardoor de schade beperkt bleef (1-2). Met goed slagwerk van Guiliano Benito en Sytze Visbeen in de gelijkmakende 5, pakten de Magpies de opgelopen achterstand direct terug en scoorden zij tweemaal, met een 3-2 voorsprong op het scorebord als resultaat. In de zesde slagbeurt vlogen de hits weer van de Almeerse knuppels en zodoende werd het zelfs 5-2 en leken de ballen geschud. Maar €œit ain€™t over till it€™s over€ zegt een oud honkbal spreekwoord en dat werd bewaarheid in de zevende slagbeurt van Alcmaria, die €˜reliever€™ Shane Gnade zwaar onder druk zetten en de 5-5 gelijkmaker over de thuisplaat wisten te brengen ! Het Almeerse antwoord liet niet lang op zich wachten wat Sytze Visbeen scoorde na een honkslag van Siegert Flaneur het zesde Magpies punt (6-5). €˜Closer€™Jim Ploeger hield de Alkmaarders in de achtste inning van scoren af, waarna de Almeerders toesloegen in hun 8e slagbeurt, mede door beste hits van Joe Berkenbosch en Sytze Visbeen (8-5). Nog één maal kwam Alcmaria terug door twee pittige honklagen, maar verder lieten de Magpies het - tot grote opluchting van het weer enthousiast meelevende publiek - niet komen en werd de toch nog zwaar bevochten winst in eigen huis gehouden.

Zondags in Alkmaar, de stad waar ooit de victorie begon, was de rolverdeling zoals in het Hollandse verleden. Evenals de Spanjaard toen, werden nu de Almere Magpies getrakteerd op een nederlaag.

Starting-pitcher Sten van de Bedum deed het naar behoren, maar na 5 innings was €˜de pijp leeg€™ en werd het heuvelwerk overgenomen door Kenny van Kampen. Tot aan de achtste inning konden de Magpies de inmiddels opgebouwde 2-4 voorsprong vasthouden, maar toen namen de Alkmaarders de knuppel ter hand en waren zij aan slag niet meer te houden. Ook €˜ouwe rot€™ Jerry Breek kon het onheil niet verder afwenden en de ontketende Alkmaarse aanval sloeg onbarmhartig toe, mede geholpen door een cruciale fout in het Almeerse binnenveld. Daardoor nam Alcmaria een voorsprong van 7-4 en dat leek beslissend. Zoals eerder gezegd €˜het is niet gedaan voordat het voorbij is€™ en door een aantal mooie honkslagen kwamen de Magpies sterk terug in de 9e inning en hadden zij, door snel honklopen, zelfs nog de 7-7 gelijkmaker op het tweede honk. Maar liet Alcmaria het niet komen en bleven de punten in Alkmaar. De puntenverdeling brengt de Almere Magpies op een keurige 3e plaats in de Landelijke 1e klasse. Een meer dan verdienstelijk resultaat, mede gelet op de jeugdigheid van de ploeg. Reden tot tevredenheid en een fundament voor de opbouw naar hogerop. Zaak om de vingers op de bal te houden en verder te werken aan een stabiele, eensgezinde selectie. Almere€™90 is op de goede weg ! Zaterdagavond spelen de Magpies in het Almere Honkbal Stadion, om 19.30 uur tegen DSS Haarlem. Toegang gratis.

BESTE CLUBLEDEN ! Moedig €˜HET EERSTE€™ aan ; de jongens verdienen het hoor. En een toeter en een bel, plus een ratel €¦ zijn altijd leuk !

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route