algemeen nieuws

Sensatie een het Honkpad, 7 -6 winst
Categorie: Honkbal Heren 1

Sensatie aan het Honkpad, Alcmaria klopt Almere Magpies met 7 - 6.

Alcmaria wist vandaag Almere Magpies wel over de knie te leggen, onder leiding van Steven van Groningen, die een complete game gooide van 152 ballen, bleef men Almere de baas en daar zag het heel lang niet naar uit. Almere opende met 3 op 3 af, Alcmaria kreeg gelijk 1 2 man op de honken zonder verdere gevolgen. Sten v.d. Bedem, de starter van Almere, bleef simpel overeind. Alcmaria kwam in de 1e2 flink in de problemen, een dubbelspel 1-4-3 verzorgde de 1e 2 nullen maar door 3 x 4w liep alles vol, een 3sl voorkwam erger. Het duurde tot aan de 1e4 voordat er gescoord werd, Giovanni Samboe werd door een 2 pitter van Luigino Rosaria binnen getimmerd, 0 - 1. Dat liep in inning 5 & 6 op tot 0 - 4, door o.a. Joey Berkenbosch en Giovanni Samboe in rondje 5. Alcmaria kwam uit die beurt door een fantastisch diving-catch van Dave Tromp op foutgebied. Aanvallend bleef het matig ook omdat Kenny van Kampen het werpen overgenomen had. In de 1e 6 bracht Luigino Rosaria de genoemde 0 - 4 in het scoreblok. En toen vond Alcmaria het genoeg, gelijk 6 vlogen er 4 honkslagen het veld in, ook nadat de ace van Almere, Jerry Breek, de heuvel had beklommen. Ludrick Pieter ( 3 uit 3 vandaag), Martin de Boer scoorden op honkslagen van Dirk Jan Krijger en Thomas de Groot, 2 - 4. Ondertussen werkte Steven van Groningen zich met de hulp van zijn veld zich rustig door de innings heen. Gelijk 8 explodeerde Alcmaria, Martin de Boer opende met een triple, Dirk Jan Krijger een sac-fly 3 - 4. Jan Untied op 2 door een dubbele grabbel van de 3e honkman van Almere en hij werd binnengeslagen door Dave Tromp 4 - 4. Jim Ploeger werd op geroepen om de zaak te redden, maar hij bezweek ook onder de druk van Alcmaria, het bleef honkslagen regenen waarop Dave Tromp, Marco Hoogeland en Linoy Croes wisten te scoren en de stand naar 7 - 4 tilden. En toen een bloedstollende laatste slagbeurt voor Almere, men opende met de 1e nul door een actie 6-3, maar Niels van Weert bereikte 1 door een glipper, werd door een tik van Joey Berkenbosch verder gebracht en scoorde op een lullig balletje in het binnenveld waar wel de 2e nul op viel, 7 - 5. Ook Joey Berkenbosch kwam thuis door een tik van Guilliano Benito die gelijk maar 2 stal. 7 - 6 en Sytze Visbeen aan slag. Gister was hij in topvorm, maar na een lange slagbeurt met 5 fout tips wist hij van een bal hoog in de zone niet af te blijven, 3 sl en einde wedstrijd. De ontlading was groot en groots voor ruim 120 man publiek die tijdens de wedstrijd ook nog verwend werden door de kantine crew met stukjes kaas en bitterballen. Dat kan allen in Alkmaar. Dankbaar namen de spelers het applaus van het publiek in ontvangst en volgens mij zitten zij nu nog op het terras.
 

Box score

 

Almere Magpies                       0-0-0-1-2-1-0-0-2

Alcmaria                                  0-0-0-0-0-2-0-5-X

Werpcijfers;

Alcmaria

Steven van Groningen (9)               7-4-8-2

Almere Magpies

Sten v.d. Bedem (4)                       4-3-2-0

Kenny van Kampen ( 1+3)            2-0-4-0

Jerry Breek (2.2)                            2-1-5-2

Jim Ploeger (0.1)                            1-1-2-0

  

Slaggemiddelden;

Ludrick Pieter 1.000, Dirk Jan Krijger .667, Martin de Boer & Thomas de Groot .500, Linoy Croes .400, Marco Hoogeland, Sergio Paulina & Dave Tromp .250.
Zo eerst nog even genieten van de punten, volgende week wacht Blue Birds weer, ook weer een taaie ploeg. Zaterdag 7 juni 14.00 uur thuis aan het Honkpad en zondag 8 juni uit in Delft.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route