algemeen nieuws

Almere wint krap van Alcmaria 8 - 6
Categorie: Honkbal Heren 1

Almere Magpies winnen krap van Alcmaria 8 - 6.

Alcmaria mocht voor de 2e keer in 4 dagen de reis naar het Fanny Blankers Koen Sportpark maken. Nu was Almere Magpies de tegenstander, de club die vorig jaar degradeerde uit de hoofdklasse. Men heeft de selectie daar redelijk op peil weten te houden dus kon er een pittige pot verwacht worden.
Alcmaria kreeg in het 1e rondje op Derrick Isenia nog wel 1 & 2 in handen maar een 3sl maakte een eind aan de slagbeurt. Almare Magpies nam gelijk de leiding door Niels van Weert, hij scoorde op een double van Giovanni Samboe. Erik Jan Lind verdedigde de Alcmaria kleuren op de heuvel en deed dat de volgende 3 innings met de hulp van zijn veld prima, Almere werd ver van de thuisplaat gehouden. In de 1e 5 nam Alcmaria brutaal de leiding, Jan Untied en Marco Hoogeland scoorden op 2 hits en 2 fouten 1 - 2. Er had meer ingezeten als de squeeze play was gelukt, maar nu sneuvelde Sergio Paulina jammerlijk. Almere verhoogde gelijk 5 de druk en door 2 x 4w en 2 tikken wist Almere, middels Joey Berkenbosch en Giovanni Samboe de stand op 3 -2 te zetten op het fraaie WK scorebord. Dat werd gelijk 6 zelfs 5 - 2 Daniel Zijderveld en Niels van Weert profiteerden van een beste blooper van het Alkmaarse binnenveld. Maar Alcmaria knokte zich in de 1e 7 helemaal terug, Marco Hoogeland opende met een stootslag en Sergio Paulina kreeg 4w. Hierop werd Shane Gnade gebracht, een Amerikaan op de loonlijst van Almere. Sergio Koelemij offerde de beide heren een kussen verder, Ludrick Pieter kreeg opzettelijk 4w, kussens vol 1 nul. Martin de Boer kreeg 4w waardoor Marco Hoogeland 5 - 3 aantekende. Dirk Jan Krijger sloeg een os v9 gevolgd door een beste fout van Almere waardoor Sergio Paulina en Ludrick Pieter de 5 - 5 aantekenden. Gelijk 7 kwam Almere weer op voorsprong door Sytze Visbeen ( 3 uit 3 vanavond) hij werd door een tik van Siegert Flaneur over de thuisplaat geholpen, 6 - 5. Dat werd gelijk 8 na een werperswissel bij Alcmaria, Sven Vlaanderen verving Erik Jan Lind, uitgebouwd naar 8 - 5, Joey Berkenbosch en Giovanni Samboe scoorden door een tik en 4w met volle honken.
Maar Alcmaria wilde zich niet gewonnen geven. Jim Ploeger was al gebracht om de wedstrijd op slot te gooien, dat lukte nadat Sergio Koelemij 8 - 6 scoorde op een 2 pitter van Martin de Boer. Daarvoor was een close call op 3 niet in Alkmaars voordeel uitgevallen, hierdoor werd Linoy Croes de laatste nul door een swinging strike-out . Er hab beslist meer ingezeten, hopelijk gaat dat vandaag gebeuren als men om 14.00 uur aan het Honkpad de serie hervat.

 Box score
Alcmaria                      0-0-0-0-2-0-3-0-1
Almere Magpies           1-0-0-0-2-2-1-2-X


Werpcijfers;

Alcmaria
Erik Jan Lind (7.1)                            4-5-10-2
Sven Vlaanderen (0.2)                      2-2-1-0

Sparks

Derrick Isenia (6 +2)                          6-4-6-2
Shane Gnade (1)                               1-2-0-1
Jim Ploeger (2)                                  2-2-2-0

 

Slaggemiddelden;

Sergio Paulina .667, Marco Hoogeland .400, Linoy Croes & Sergio Koelemij .333, Martin de Boer & Jan Untied .250.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route