algemeen nieuws

Alcmaria verrast PSV 7 - 5
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria verrast PSV in Almere 7 - 5.

Alcmaria moest de eerder verregende thuiswedstrijd tegen PSV in het fraaie WK stadion van Almere€™90 inhalen men diende om 19.45 aan te treden en dat werd lastig voor beide partijen met al die files in Nederland, maar met wat aanpassingen lukte dat prima, al had Martin Nijhoff, de coach van PSV, daar een andere mening over en ging voor de wedstrijd verbaal de strijd aan met de heren scheidsrechters over de warming-up en zette direct de toon van de wedstrijd op scherp. En scherp werd het vanavond.
Alcmaria opende op de heuvel met Rene van Veen die er duidelijk zin in had, wist op zijn oude dag maar liefst 11 PSVers met 3 slag terug te sturen naar de dug-out. De ballen krulden door alle hoeken van de slagzone, voeg daarbij een foutloos spelend veld, een fantastische closer in de persoon van Steven van Groningen, een redelijke aanval en de overwinning is verklaard.
PSV werd op 1 tik na kort gehouden in hun openingsouverture. Alcmaria pakte de starter van PSV, Joep Meulensdijk direct stevig aan, Marco Hoogeland opende met een ss, Ludrick Pieter en Roddy van Aanholt gingen met 4w aan de haal en door een honkslag van Dirk Jan Krijger kreeg hij 2 RBI€™s op zijn naam en Alcmaria een 2 - 0 voorsprong. Die voorsprong werd in de 1e2 om zeep geholpen door Jurriaan Korff en Lucas Prins, zij scoorden op een double en een sac-fly. Maar Alcmaria liep gelijk 2 weer uit naar 4 - 2 door Rob v.d. Kamer en Dave Tromp, 4w, gw, gh, db en vk ( voor de kenners, 4w = 4 wijd, gw = geraakt werpen, gh = gestolen honk, db = doorgeschoten bal en vk = velderskeus, tenminste met de oude score regels) zo kwam men zonder honkslag aan 2 punten. De 1e 4 leverde voor PSV 1 punt op door weer Jurriaan Korff , hij werd na 4w binnengeslagen door Lucas Prins. Men kwam uit de inning door o.a. een dubbelspel van actie 6 en 6-3. Gelijk 4 werd Joep Meulendijks vervangen door Jan Swaminathan, die een 2 pitter om de oren kreeg van Rob v.d. Kamer maar dat leverde verder niets op. En Rene van Veen bleef zijn krullen maar over de plaat zwieren, op een gegeven moment werden er 10 nullen op rij geproduceerd. Ook Jan Swaminathan werd na een sun delay ( de zon stond recht in de ogen van de werper, ondanks een groot zeil boven de kantine) van 20 minuten niet meer in de wedstrijd gebracht, Mark Boon verving hem. En dat leverde Alcmaria weer 2 punten op. Jan Untied en Sergio Koelemij vlogen over de thuisplaat door een serie van 4 tikken en wat Eindhovens gerommel,
6 - 3.
Gelijk 7 was het Rob v.d. Kamer die de 7 - 3 tussenstand in het boek bracht, door gw ( en dat weten wij nu) een oss (opofferingstootslag) van Dave Tromp en uiteindelijk een tik van Sergio Koelemij en dat op de 4e werper van PSV, William v.d. Bremer. Men stond op een pitch count ivm de aanstaande topper van PSV tegen Euro Stars. In de 1e 8 kreeg Rene van Veen het wat lastig, men kreeg eindelijk wat kijk op zijn krullen en dat bracht PSV 2 punten door Roderick Barbij en Jeffrey Cranston, men scoorde door 2 honkslagen en 1 gw. Na 2 nullen en een ow ( opzettelijk 4 wijd) werd Steven van Groningen op de heuvel geposteerd om uit de inning te komen en dat deed hij met verve, 3 slag en een
7 - 5 stand. Dat werd ook de eindstand want in de 1e 9 gingen de 1e 2 slagmannen van PSV met 3sl aan de kant, met een simpele actie 5-3 werd de benodigde 3e nul geproduceerd en vloog men elkaar in de armen. Er was toch verrassend gewonnen van PSV, een titel kandidaat. Heden geen KFC of iets anders want het was tegen 1 uur dat men weer over €™s Heren wegen naar huis kon rijden.

 

Box score

 

PSV                 0-2-0-1-0-0-0-2-0

Alcmaria          2-2-0-2-0-0-1-0-X

Werpcijfers;

Alcmaria

Rene van Veen (7.2)                            11-4-5-0
Steven van Groningen (1.1)                 3-0-0-0


PSV

Joep Meulendijks (2)                           4-4-2-0

Jan Swaminathan (1.1)                         2-0-2-0

Mark Boon (1.2)                                 1-0-3-1

William v.d. Bremer (3)                       1-2-2-0

  

Slaggemiddelden;

Sergio Koelemij .667, Dirk Jan Krijger .600, Marco Hoogeland & Rob v.d. Kamer .500 en Ludrick Pieter .333.

Komende zaterdag avond gaan wij weer naar Almere maar nu om de reguliere bespeler van het Fanny Blankers-Koen sportpark te bestrijden, Almere Magpies. Zondag 14.00 uur de return aan het Honkpad. U leest van ons.  

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route