algemeen nieuws

DE punten bleven aan het Honkpad, 6 -5 tegen Gryphons
Categorie: Honkbal Heren 1

Het was close aan het Honkpad, maar de punten bleven in Alkmaar 6 - 5.
 
Het was krabben en bijten om de overwinning thuis te houden maar met hard werken bleef men de baas over Gryphons. De fusie club uit Rosmalen heeft het moeilijk, staat puntloos onderaan, maar hadden vandaag weer Stijn Gabriels ( ex Neptunus en Nederlands team) en Hugo van Esch in de gelederen. Alcmaria miste door vakantie, werk en ziekte 3 basis spelers maar de jeugd pakte dat olv Steven van Groningen op de heuvel prima op. Hij hoefde in de 1e 3 innings maar 1 man op de kussens toe te laten, alles wat het veld in vloog werd prima verwerkt, het veld speelde foutloos vandaag. Ook Jan Untied stond als korte stop weer prima te ballen. Gelijk 2 nam Alcmaria een 1 - 0 voorsprong door genoemde Jan Untied., met geraakt werpen op de honken en met volle honken 4 wijd gooien is makkelijk scoren. Dat werd een inning later 3 - 0 door Just v. Heems en Dirk Jan Krijger die binnen kwamen op o.a. een sac-fly van Thomas de Groot. Gryphons pakte direct die punten terug, want in de 1e 4 volgen er 2 doubles en een single het veld in, voeg daarbij 2 x 4w en de stand was gelijk 3 - 3. Gelijk 6 werd de druk op het veld van Gryphons te groot, Linoy Croes en Ludrick Pieter scoorden op een sac-fly van Sergio Paulina en een RBI voor Rob v.d. Kamer, 5 - 3.
Maar Gryphons wilde zich niet gewonnen geven en het was Bart Groenewoud die met een verre double Gryphons weer langszij bracht, 5 - 5. Alcmaris wist gelijk 8 de naar later bleek 6 - 5 eindstand in de boeken te zetten door Dirk Jan Krijger die door een tik van Jan Untied over de thuisplaat geholpen werd. Rene van Veen werd als closer ingebracht, een rol die hen moeilijk past. Erg nerveus werkte hij zich, met de hulp van zijn veld, door de 8e en 9e inning. Groot was de ontlading en hard de kreet die hij slaakte toen de laatste nul in het rechtsveld viel en de overwinning een feit was.
Ook vandaag bleven er te veel lopers op de honken achter en werd de beslissende tik nooit uitgedeeld. De squeeze kon ook 2 x niet uitgevoerd worden, waardoor de nullen wel erg goedkoop weggegeven werden. Maar 4 punten erbij, volgende weel zal het lastiger worden als Robur€™58 de tegenstander wordt. Maar een verrassing is ook hier mogelijk. 

Box score
Gryphons                     0-0-0-3-0-0-2-0-0
Alcmaria Victrix           0-1-2-0-0-2-0-1-X  


Werpcijfers;

Gryphons
Tim Sloots (3 + 3 man)             2-6-2-1

Tom Visser (3)                         3-3-3-0

Joshi Cocken (2)                       1-3-1-1

 

Alcmaria Victrix

Steven v. Groningen (7 1/3)           3-5-5-0

Rene van Veen (1 2/3)                2-1-0-0

 

Slaggemiddelden;

Dirk Jan Krijger & Jan Untied  .500, Thomas de Groot & Linoy Croes .333, Ludrick Pieter & Rob v.d. Kamer .200.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route