algemeen nieuws

Alcmaria wint van Twins 9 - 2
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria wint met een hoop routine van Twins, 9 - 2.

Alcmaria bleef vandaag in een aantrekkelijke wedstrijd de baas over Twins. Mark Giroldi hield het 8 innings vol en kreeg slechts 2 punten tegen. In de 1e slagbeurt van Twins wist Niels Meeuwis nog wel op 2 te komen maar verder raakte hij niet. Gelijk 1 opende Sergio Koelemij de score door een RBI van Roddy van Aanholt op de starter van Twins Mathijs Vuister. Dat werd gelijk 2 direct uitgebouwd naar 5 - 0. De staart van de slagvolgorde roerde zich, Rob v.d. Kamer met een prima stootslag, Jan Untied op 1 door een verkeerd verwerkte bunt en Marco Hoogeland met een oss waarop Rob v.d, Kamer scoorde 2 - 0. Toen volgde een linedrive bom van Linoy Croes, vorige week een inside-the-park nu een outside-the-park homerun, nam Jan Untied mee voor een 4 - 0 stand. Sergio Paulina scoorde vervolgens 5 - 0 op een double van Sergio Koelemij en een single van Ludrick Pieter. Gelijk 4 werd dat 6 - 0 door Ludrick Pieter op een oss van Dirk Jan Krijger en een sac-fly van Rob v.d. Kamer. In de 1e 6 wist Twins de stand op 6 - 1 te brengen door een glipper van het veld en 2 x een vk. Dat werd een inning later 6 - 2 door Joris Oomen maar men kwam uit de inning door een pick-off en run-down tussen 1 en 2. Gelijk 6,7 en 8 wist Alcmaria steeds een puntje aan het totaal toe te voegen, Ludrick Pieter, Linoy Croes en Dirk Jan Krijger zorgden daarvoor. Op de 2 relievers van Twins, Cas Blaas en good-old Paul Rietveld.
Bij Alcmaria mocht Sven Vlaanderen de deur voor Twins op slot gooien en dat lukte prima kreeg nog wel wat lopers op de kussens maar die werden simpel stuk voor stuk verwijderd. Een bal in het binnenveld en een actie 3 - 1 maakte een einde aan een aardige dag honkbal met mooi weer aan het Honkpad.  

 
Box score
Twins                                            0-0-0-0-1-1-0-0-0

Alcmaria Victrix                            1-4-0-1-0-1-1-1-X

  

Werpcijfers;

 

Twins

Mathijs Vuister (3 + 1)                     3-6-6-1

Cas Blaas (4 +1)                              1-3-5-1

Paul Rietveld (1)                               1-2-1-0

 

Alcmaria Victrix

Mark Giroldi (8)                               4-3-3-4

Sven Vlaanderen (1)                         1-1-0-2

 

Slaggemiddelden;

Sergio Koelemij & Ludrick Pieter .667, Linoy Croes .500, Rob v.d. Kamer .333, Sergio Paulina, Roddy van Aanholt, Dirk Jan Krijger & Jan Untied .250

 

Morgen vertrekken de heren om 10.30 om in Oosterhout te proberen de punten mee naar Alkmaar te nemen. Het zal wel weer in een KFC eindigen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route