algemeen nieuws

Alkmaarsche Boys 4 - Zaterdag 2 (2-2)
Categorie: Senioren nieuws

€œIk weet dat ik geen geweldig schot heb€

In de zomer van 1931 was er opschudding in de Alkmaarse voetbalwereld, want enkele ouders en zeer veel jongelui hadden de moed een nieuwe vereniging op te richten, €œv.v. Alkmaarsche Boys€. Toen op 8 juli 1931 de oprichtingsvergadering van Alkmaarsche Boys werd gehouden was het enthousiasme onder onze leden groot.

In 1931 zag Alkmaar er nog heel anders uit, en dat geldt zeker voor de Overdie. De bebouwing hield op bij de Uitenboschstraat, de Baansingel, de Schaepmanstraat en de K. van €˜t Veerstraat. Daar voorbij lagen vooral weilanden, afgebakend door tochtsloten. Maar er was al de Heiloeërdijk, toen een weggetje dat vanaf de Kennemerstraatweg in de richting van het Noordhollands kanaal kronkelde. En op een stuk land van boer Mathijssen aan die Heiloeërdijk is Alkmaarsche Boys begonnen.

De Boys, de Alkmaarsche Boys. Daar moest het tegen gebeuren. Als Z2 wil blijven meedraaien in de top dan moet er gewonnen worden. Uit tegen de Boys is dat niet makkelijk, eerdere edities bevestigen dit. Er was nog even paniek mij de interim coach want enkele spelers belde op het laatste moment af wegens bruiloften, overwerken, was opvouwen, dakgoot schilderen, oma ophalen uit de ballenbak, vlees marineren, vakantiefoto€™s inplakken, parachutespringen, zilveruitjes op een prikkertje doen, besnijdenissen etc etc. Gelukkig stond er op tijd een elftal in het veld en met een bekend gezicht als assistent scheidsrechter kon er begonnen worden.

Met Adil en Pietje V. in het hart van de verdediging nam de coach een risico, twee creatieve spelers met onbedwingbare dwang naar voren. Dit zorgde voor spannende momenten, Loempie en Co moesten veel gaatjes dicht lopen en open draaien, doelman Ed was tot reddingen verplicht. De eerste grote kans was voor Baltus. De lange spits ging voor de solo, mannetje voorbij, kapje links, kapje rechts. Hela! Een kapje teveel, hierdoor kwam de bal voor het zwakkere linker been. Het schot strandde in de handen van de keeper. De interim coach stond met zijn handen in het goed gekapte haar en slingerde enkele verwijten naar het hoofd van vrolijke krullenbol. Onze Sjoerd had het druk als links half en was langs de hele linkerkant te vinden, soms waren we hem ook even kwijt. Dit kwam om dat er een ietwat uit de kluiten gewassen tegenstander voor hem ging staan (ik maak hem ook even Sjoerd hij was zo leuk. zie de foto).Sjoerd

 

Het gevaar dat loerde kwam uiteindelijk ook. Een lange bal sneed door de defensie van Z2 en de snelle spits van de Boys kon alleen op Ed Bartes door. Als een kale leeuw kwam hij de doelmond uit, dit bracht de spits niet van zijn stuk en plaatste de bal langs onze Ed. 1-0. Doodzonde. Z2 keek nu tegen een achterstand aan, iets wat al een tijdje niet gebeurt is. Hoe gaan de jongens hiermee om? We zullen het gaan meemaken. Er werd wat meer over de grond getikt, spelers met de bal draaide goed open om een juiste pass in de voetjes te geven. Co kaatste de balletjes van achter naar voren, het spel werd wat verzorgder. De Panatani van Z2 stoomde weer eens op, hij schrok zelf van de vrijheid die hij genoot en kon door op de keeper. En Wout kan dat als de beste, keepers verschalken. De aansluitings treffer was gemaakt, op naar de voorsprong.

Het fysiek spel van de boys zorgde voor zand in de Z2 machine. Er werd flink uitgedeeld en aan de kant van onze jongens geïncasseerd. Loempie kan ook uitdelen, medespelers kunnen dit beamen want op de trainingen vliegen er regelmatig mensen over de boarding. Dit keer speelt Loempie de bal in zijn sliding en de tegenspeler valt gemakkelijk tegen de grond. De fluitist geeft de thuisploeg een makkelijke penalty, er wordt wat geprotesteerd maar dit zal niets meer uithalen. De penalty vloog voor Ed in de verkeerde hoek en voor de boys in de juiste. Zuur, zuur, zuur... 2-1 achterstand. De thuissupporters begonnen Z2 te zuigen met opmerkingen als: Ze worden nooit meer kampioen etc etc. Vlaggenist Poon werd onheus bejegend, hij mocht van het thuis publiek zijn vlag in zijn rectum stoppen. Niet sportief maar hoort bij een derby misschien wel thuis. Het fysiek nam toe en de geblesseerden aan Z2 kant ook. Dubbel D scheurde tot tweemaal aan toe dezelfde hamstring, de kreten die de back slaakten was tot op de terrassen van de brug te horen. Co draaide zovaak open dat hij er kramp van kreeg in alle drie zijn benen. Loempie werd dit keer zelf over de boarding gelanceerd, kortom de coach had het druk met wissels. Gewisselde geblesseerden moesten er weer in gebracht worden voor verse geblesseerden. Het overzicht was zelfs zo ver weg dat de 4e official de coach er op attent moest maken dat er nu 12 man in het veld stonden. Dit werd uiteraard met een korte krachtterm rechtgezet.

Z2 wist dat er gescoord moest worden en dat een gelijkspel minimaal gehaald moest worden. Iedereen zette een stapje extra en Z2 werd gevaarlijker en gevaarlijker. Na een kluts in de 16 kwam de bal voor de schoen van Worm. Normaliter worden de balletjes met het binnenkantje geplaatst dit keer had Worm hier geen tijd voor en knalde de bal hard tegen de touwen. De keeper kwam woest zijn doel uit de goalgetter tegemoet. Worm trakteerde de keeper niet alleen op een bal om de oren maar ook op twee opgestoken vingers. Dit werkte als een rode lap op een stier. Er werd getrokken en geduwd, de scheids wilde nu wel weten wat er allemaal loos was. Worm, natuurlijk de vermoorde onschuld, stak een mooi verhaal af en alles werd gesust met een handdruk en een glimlach. De 2-2 was binnen nu op naar de verdiende 2-3. De boys werden moe en de conditie van Z2 is uitstekend. Kloppen op de deur, helaas bleef het hier ook bij. Tijdens de persconferentie meldde Worm dat hij heel blij was met zijn goal. €œIk stond al een tijdje droog€, dit werd knikkend bevestigd door zijn vriendin in de zaal. €œIk weet dat ik geen geweldig schot heb en alles liever plaats, nu had ik geen tijd om na te denken. Het enige wat mij restte was het gewoon doen!€ Kijk dat zijn mooie statements van de geroutineerde voorhoedespeler. Wat ook een statement is geworden is de opmerking van een Z2 speler tegen de spelers van de Boys. Met zijn €œDie grens van jullie, heeft die TBS ofzo?€,zorgde dit voor behoorlijk tumult langs de lijn. Gelukkig bleef het bij woorden en een ligt duwtje. Ontevreden over het gelijkspel dropen de mannen het veld af de kleedkamer in, er werd even vluchtig een douchje gepakt en de weg naar het sponsorhome werd gezocht.

Worm

De concurrentie heeft ook gelijk gespeeld dus er is geen grote schade opgelopen voor een eventueel kampioenschap. Alleen is er nu een wedstrijd minder om alles recht te zetten. Volgende week de kraker tegen ODIN. Met deze wedstrijd kan alles nog gaan staan en alles kan nog vallen. Ik kijk er naar uit, u ook?

Uw verslaggever,

Ali E.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route