Alcmaria I heeft klasse behoud nu in eigen hand
Categorie: Voetbal

Alcmaria speelde gisteren de voor laatste competitie wedstrijd uit bij SVW€™27. Altijd een moeilijke wedstrijd op het immer hobbelige veld. De mannen van Alcmaria zijn er de laatste weken goed van doordrongen wat er allemaal moet gebeuren om Alcmaria in de tweede klasse te houden. Afgelopen week speciaal op gras in plaats van kunstgras getraind. Alcmaria startte dan ook geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. SVW had over de gehele wedstrijd meer balbezit, maar Alcmaria had de beste kansen. Om de wedstrijd goed te omschrijven moeten we een uitdrukking van trainer Rob Jacobs citeren €œHotseknotsebegoniavoetbal€. Desondanks had Job in de eerste helft twee hele grote kansen. De rust was 0-0. Ook op de andere velden gebeurde er van alles. Een kwartier voor tijd werd Job in de zestien aangetikt door de keeper, die het uiteraard, daar niet mee eens was. Job schoot de strafschop zelf onberispelijk in. ( hier is geen foto van omdat de verslaggever niet durfde te kijken). Hierna gooide SVW alle remmen los en kreeg Alcmaria de ruimte om naar een grotere uitslag uit te lopen. Doordat Alcmaria dit verzuimde werd het nog erg spannend. Gelukkig bleef de de stand van 0-1 op het bord staan. Ook de andere uitslagen waren gunstig. Flamingo€™s verloor en Zeeburgia speelde gelijk. Alcmaria heeft alle nu in eigen hand. Een punt is voldoende komende zondag tegen Flamingo€™s om ook volgend seizoen in de tweede klasse te voetballen. Het zal een spannende dag worden.